Copy
Velkommen til den tooghalvtredsindstyvende udgave af det feministiske nyhedsbrev.
View this email in your browser

Kære læser,

Vi har valgt at fastholde vores korte format fra sidste nyhedsbrev, så du kan få nogle gode, feministiske anbefalinger, som du kan fordrive tiden med. Men du skal ikke snydes for et hurtigt overblik over, hvad COVID-19 har af betydning for samfundet og især for kvinder. 
Vi vil gerne slå et slag for, at vi under pandemien stadig udpeger samfundsmæssige uligheder, udskammer racisme og sexisme, og at vi stadig gør, hvad vi kan for at hjælpe hinanden. I denne udgave kan du blandt andet få et par idéer til, hvordan du kan kæmpe for ligestilling hjemmefra og et par gode anbefalinger til podcasts og tv-shows.

Pas på jer selv derude!

Du har helt sikkert hørt om hamstring af toiletpapir, men det er de færreste medier, der med ét ord har nævnt noget lige så essentielt: Menstruationsprodukter. Kvinder og menstruerende personer, der ikke har råd til at købe store mængder, eller som normalt modtager dem via deres arbejde eller skole, kan ende med at blive mødt af tomme hylder. Når cirka halvdelen af verden bløder relativt ofte, er det alligevel mærkeligt, at vi kun hører om hamstring af toiletpapir, og sjældent noget om jagten på en tampon eller et hygiejnebind.   


Idet skoler og fritidshjem lukker, og der er begrænsede muligheder for legeaftaler og udendørs underholdning, ender det  ofte med, at kvinder må varetage størstedelen af børnepasning, husholdning og madlavning. Det er der selvfølgelig ikke rigtigt så meget nyt i, men COVID-19 betyder, at der er skærpet fokus på problemer med ligestilling og kønsroller.


Restriktionerne fra myndighederne betyder, at vold i hjemmet eskalerer, og et stigende antal danske kvinder kontakter krisecentre for at få hjælp. I USA har flere stater forsøgt at indføre forbud mod abort under dække af COVID-19. Og det er ikke kun i Danmark og USA, at man ser et fald i ligestillingstiltag. UN har udsendt en rapport over COVID-19s effekt på kvinder verden over, og der advares om, at hvis der ikke indføres tiltag med kvinder i fokus, kan det tage mange år at reparere skaden efter COVID-19.


Derudover er asiatiske kvinder særligt udsatte. COVID-19 epidemien er blevet fulgt af en stigning i anti-asiatisk racisme på et globalt plan, og også i Danmark kan danskere med asiatisk herkomst fortælle om, at de føler sig særligt udsat, og om at blive mødt med racisme

NOTALLMAILS ANBEFALER


Staver du karantæne som #Queerantine, og mangler du noget at lytte til, så er der godt nyt på denne liste over de bedste LGBTQ+ podcasts. Er du mere til at sidde foran fjernsynet, er der også en god liste over klassiske LGBTQ+ tv-shows, du kan tage fat på


Ni måder, du kan fortsætte din aktivisme fra sofaen, giver dig gode råd og idéer til, hvordan du fortsat kan arbejde med ligestilling og feminisme, selvom du er hjemme.


Har du brug for et godt grin eller et hjemmeprojekt, så kan du besøge @maxsiedentopf på Instagram. Her finder du 100 herlige og skøre hjemmeprojekter, som f.eks. “Sid i din kuffert og lad som om du er på ferie”, “skriv et kærlighedsbrev med dine fødder” eller “brug alle dine bøger som en hat”. 

Kan du lide #notallmails? Så send det videre til en ven.

Rulleteksterne

52. udgave af #notallmails er lavet af Louise Rasmussen, Maja Madsen, Giovanna Ottolini og Sofie Adelsparre.
Layout af Giovanna Ottolini. Redigering af Maja Madsen.
Ansvarshavende redaktør er Astrid Bigoni.
Redaktionssekretær er Kenneth Skovbo Weiland.
#NotAllMails
#NotAllMails
#NotAllMails
#NotAllMails
#NotAllMails
#NotAllMails
Copyright © 2020 #NOTALLMAILS, All rights reserved.


Er der noget, du vil ændre?
Du kan ændre dine indstillinger eller afmelde dig nyhedsbrevet.

Email Marketing Powered by Mailchimp