Copy
Deze nieuwsbrief over het Programma Huisvesting Kwetsbare Groepen is bestemd voor alle betrokken professionals.
 
 
 
 
Kwetsbare groepen thuis in de wijk
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief over het Programma Huisvesting Kwetsbare Groepen is bestemd voor alle betrokken
professionals. 
Bekijk de online versie.
 
 
 
 
In dit nummer
 
 
  Voor en met elkaar op Wijamsterdam.nl  •  Zo leg je het eenvoudig uit  •  Toch sleuteluitgifte jongerenwoningen de Key  •  Thuisbuis en Naastenthuis voor cliënten en hun naasten  •  Regenbooggroep naait mondkapjes    Extra aandacht voor huiselijk geweld  •  Digitale dagbesteding en online in gesprek    Activiteiten Kringwijs tijdens coronacrisis  •  BeterBuren bemiddelt door  
 
 
 
 
Voor en met elkaar op Wijamsterdam.nl
 
 
 
 
Veel Amsterdammers, bedrijven en organisaties willen juist in deze tijd iets voor en met elkaar doen. Op het online platform wijamsterdam.nl kunnen mensen met goede ideeën en initiatieven zichzelf presenteren. Denk bijvoorbeeld aan het uitlenen van je bus aan de voedselbank, organiseren van een potje balkonbingo of een kaartenactie voor eenzame ouderen. Op deze manier worden mooie initiatieven in de stad zichtbaar gemaakt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Zo leg je het eenvoudig uit
 
 
 
 
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lanceert een website om het coronavirus op een eenvoudige manier uit te leggen. De website is bedoeld voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking.
 
 
 
 
 
 
 
 
Toch sleuteluitgifte jongerenwoningen de Key
 
 
 
 
Door de coronamaatregelen heeft Woonstichting De Key de aanpak voor de sleuteluitgifte van 309 nieuwe sociale huurwoningen radicaal aangepast. Hierdoor konden jongeren alsnog de sleutel van hun nieuwe woning op het NDSM-terrein ophalen. Dit gebeurde op een veilige manier: Anderhalve meter afstand houden, een begroeting door middel van een glimlach en een plastic scherm tussen medewerker en nieuwe bewoner. 
Lees verder op de nieuwspagina van de Key
 
 
 
 
 
 
 
 
Thuisbuis en Naastenthuis voor cliënten en hun naasten
 
 
 
 
Ook cliënten van de GGZ zijn veel meer thuis door het wegvallen van dagbesteding of werk. Daarom is Arkin gestart met de Thuisbuis. Op dit YouTube-kanaal biedt Arkin elke dag verschillende soorten activiteiten aan. Op deze manier is er toch een dagbesteding voor cliënten. Kijk op www.arkin.nl/thuisbuis.

Voor de naasten van cliënten is er Naastenthuis, het YouTubekanaal waarop Arkin vragen van naastbetrokkenen beantwoordt. Wat moet je in deze tijd van Corona doen als naaste? Moet je vaker contact hebben? Of juist niet? En als je samenwoont en fulltime op elkaars lip zit, hoe zorg je voor de juiste balans? Hoe kan je spanningen voorkomen? En als er een crisis is wat moet je dan doen? In de filmpjes geven deskundigen van Arkin antwoord op vragen. Naastbetrokkenen kunnen hun vragen mailen naar naastbetrokkenenraad@arkin.nl. Dit mailadres staat open voor alle naastbetrokkenen, ook als de cliënt niet in behandeling is bij Arkin.
 
 
 
 
 
 
 
 
Regenbooggroep naait mondkapjes
 
 
 
 
De inloophuizen van de Regenbooggroep zijn nog steeds open voor dak- en thuislozen. In de inloophuizen is het lastig om te allen tijde 1,5 meter afstand te houden. Er is daarom grote behoefte aan mondkapjes. Vanwege de schaarste maken ze deze nu zelf, samen met studenten van het Amsterdam Fashion Institute en andere vrijwilligers.

Naast de inloophuizen loopt ook de tijdelijke huisvesting door van daklozen via "Onder de Pannen" en "Parentshouse".

Lees meer over het mondkapjesproject
 
 
 
 
 
 
 
 
Extra aandacht voor huiselijk geweld
 
 
 
 
 In deze tijd zitten gezinsleden noodgedwongen dicht op elkaar. Het risico op spanningen en (verbaal) geweld kan daardoor groter worden. Te vrezen valt voor een toename van huiselijk geweld. Wat kun je als professional toch doen nu fysiek contact met cliënten niet mogelijk is? Welke digitale communicatiemiddelen zijn veilig qua privacy? Movisie verzamelde tips voor professionals.
 
 
 
 
 
 
 
 
Digitale dagbesteding en online in gesprek
 
 
 
 
Voor professionals biedt de Participatiegids inzichten in alternatieve manieren om hun vak uit te oefenen. Dit bestaat uit inspiratie voor digitale ondersteuningsactiviteiten en dagbesteding, alternatieve diensten en tips rondom online communicatie met mensen voor wie dit misschien wat minder vanzelfsprekend is.
Kijk bij de Participatiegids
 
 
 
 
 
 
 
 
Activiteiten Kringwijs tijdens coronacrisis
 
 
 
 
Veel van de activiteiten van Kringwijs bestaan uit het initiëren van ontmoetingen tussen mensen. Nu dat voorlopig niet mogelijk is, gaan afspraken toch zoveel mogelijk door en is er een dagelijks buurtgroepuurtje door middel van videobellen.

In een aantal buurten verspreidt Kringwijs huis-aan-huis informatie in meerdere talen over coronamaatregelen, mogelijkheden voor de aanvraag van een laptop en welke verschillende hulplijnen er zijn. 
 
 
 
 
 
 
 
 
BeterBuren bemiddelt door
 
 
 
 
BeterBuren blijft zorgen voor buurtbemiddeling, maar heeft de werkwijze aangepast. De bemiddelaars gaan momenteel niet op huisbezoek, maar doen de intakegesprekken telefonisch. Mochten beide buren instemmen met een bemiddelingsgesprek en als de situatie hiervoor geschikt is, dan verzorgt de bemiddelaar de bemiddeling via videobellen. digitaal. Als dit geen optie is, wordt de bemiddeling uitgesteld tot het weer veilig is om bij elkaar te komen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief van de partners in het Programma Huisvesting Kwetsbare Groepen verschijnt maandelijks. Suggesties voor het volgende nummer? Resultaten of successen die je kunt delen? 
Mail dan met redactie@kwetsbaregroepenthuisindewijk.info. Inschrijven kan hier, uitschrijven kan hier
 
 
 
 






This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kwetsbare groepen thuis in de wijk · Jodenbreestraat 25 · Amsterdam, NH 1011 NH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp