Copy
כלים | גוף לעבודה כוראוגרפית 
View this email in your browser
שלום לכל מכותבותינו וידידותינו,
חודש ינואר 2019 בכלים פרוש לפניכן.ם:
 
2019, ברוכה הבאה! חוגגות עשור לכלים
ב 2019 אנו חוגגות עשור לכלים. לרעיון ולמחשבה ולמעשה. כלים החל בסדנא בת ארבע מפגשים בקיץ 2009, ומשם הלך וצמח לכדי מרכז לכוריאוגרפיה פעיל ממציא משפיע.  כל העשייה בכלים כולה, נבעה מתוך הקשבה למה שמתרחש ולמה שיש צורך בו בשדה המחול העכשווי המקומי ומתוך עניין ותשוקה לתת מענה ואף יותר מזה, לשנות להגדיל ולהוסיף על הקיים.

וכך התנהלנו צוות מצומצם, ללא הירכיה או חלוקת תפקידים קשיחה... בשמחת עשייה.

ב 2015 אולצנו לנסח חזון, מתוך עבודה משותפת לקראת ארגון הארגון והמעבר לעמותה, וכך כתבנו:
'כלים מרכז בינלאומי לכוראוגרפיה, יצירה ומחקר בתיאוריות ופרקטיקות כוראוגרפיות במחול עכשווי. כלים מקדם יוצרים מתוך מחויבות לטפח רעיונות יצירתיים בעלי איכות אמנותית ומסגרות למחשבה חדשה, ומביא אל סדר השיח את האישי, האנושי והפוליטי המתגלם בגוף. אנו רואים בעצמנו כקהילת יוצרים המנהיגים ומובילים בחברה, אחראיים ומחויבים לסביבה. המרכז הוקם מתוך הקשבה, שיתוף והענות ליוצרים ולמעשה היצירה, ופועל על פי ערכים אלה המהווים את יסודותיו.'

אנו מבקשות ברגע הזה של ציון עשר שנים של תהליך צמיחה מעשייה ספונטנית, יצירתית וחלוצית אל עבר ארגון רב פעילות והשפעה, להתבונן לאחור ולפנים ושוב לאחור ולפנים ולחשוב ולחקור ולכתוב מה היה מה היינו ומה אנחנו רוצות להיות. וכן, לחגוג את הפרוייקט הזה בשנה של פעילות עשירה ומפנקת. מתחילות.... 
מפגשים עם התיאורטיקן פרופ' אנדרה לפקי, פברואר 2019
צילום: Malthe Stigaard. ©Studium Generale Rietveld Academie

במסגרת ביקורו במרכז כלים, ישתתף התיאורטיקן פרופ' אנדרה לפקי בשני אירועים פתוחים לקהל הרחב:

חמישי, 21 פברואר, 2019
20:00 – הרצאה פתוחה מאת אנדרה לפקי:

events, singularities, persistence: dance and the age of performance
אירועים, סינגולריות, התמדה: מחול ועידן הפרפורמנס

"בהרצאה זו אעסוק במספר מאפיינים במחול העכשווי המקרבים אותו למסורת מסוימת באמנות המופע. באמצעות הפניית תשומת הלב לעבודתם של מספר אמנים עכשוויים אשר פועלים באזור הייחודי שבין כוריאוגרפיה, פרפורמנס ארט, אמנות-גוף, וידאו והצגת תערוכה, אציג כיצד שלוש אסטרטגיות עכשוויות בכוריאוגרפיה עיצבו מחדש את היחסים בין מחול ובין דמיון אסתטי ופוליטי. האסטרטגיות בהן אתמקד הן: התמדה, דבריות (thingness) ואפלה. בין האמנים בהם אתמקד Trajal Harrell, Julie Tolentino, Ron Athey, Mette Edvardsen, and Ralph Lemon."


הזמנת כרטיסים להרצאה כאן


שבת, 23 פברואר, 2019
19:30-20:30 – 'קריאה מקומית': שיחה בהנחייתה של דנה יהלומי ובהשתתפותו של אנדרה לפקי. במפגש יציגו ד"ר דפנה בן-שאול ורן בראון מקרי בוחן באמנות המקומית.
במהלך השיחה נבחן אופני קריאה של עבודות אמנות מקומיות הנושקות לפוליטי של הכאן והעכשיו באמצעות תמות וקונספטים שנדונו בסדנה.
ההשתתפות באירוע שיח בכניסה חופשית ובהרשמה מראש במייל: kelimgraphy@gmail.com

 
מיד לאחר הפאנל, בשעה 20:30 – 'לוקאלי' מאת ובביצוע איריס ארז
הזמנת כרטיסים
כאן


* בתמיכת ARTIS י(www.artis.art), המרכז לאמנות עכשווית תל אביב ואאוטסט ביאליק רזידנסי ישראל.
פרויקט כלי עבודה עם קימ טייטלבאום, מורן אברג'ל יצחקי וקבוצת מבוגרים בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית

צילום: אפרת מזור

מפגש מרתק עם פרויקט 'כלי עבודה' מאת הכוריאוגרפים מורן אברג'ל יצחקי וקימ טייטלבאום בשיתוף עם קבוצה של מבוגרים בעלי אתגור שכלי התפתחותי. זו הזמנה להתארח בסטודיו כדי לצפות בחלקים מתוך עבודת מחול שהוצגה במסגרת סדרת המחול של 'כלים', להכיר את המשתתפים וללמוד על תהליך העבודה המיוחד עם אנשים בעלי יכולות שונות. תהליך שמשנה את המחשבה ופותח את הלב.
 
יום רביעי, 9.1.18, בשעה 20:00
הזמנת כרטיסים
כאן

Gravitas גרביטאס מאת אופיר יודלביץ
כוח המשיכה הוא אחד הכוחות הבסיסיים והחזקים בטבע, הוא פועל עלינו ועל כל האובייקטים הפיזיים בעולם באופן זהה. אנחנו לוקחים רגע אחד, משחקים עם כוח המשיכה ומנסים להתמסר לאדישות שלו.

המופע הוא מפגש פתיחה לקראת תהליך יצירה משותף של אופיר יודלביץ וקבוצת תלמידים מבית הספר "יעד" לקראת פסטיבל 'ארנבת מרץ' 2019 במרכז כלים.
 
בביצוע: אשד אברהם (אשר בן שלום) ואופיר יודלביץ | מוזיקה: Son Lux­ Easy, Brasstracks, Hakobune | נוצר בשיתוף פעולה בין פסטיבל זירת מחול של הזירה הבינתחומית בירושלים ופסטיבל בת ים לתאטרון ואמנות רחוב.

יום ראשון 6.1 >> בשעה 10:00
קונטקטנים ‏| סדנה משותפת לילדים והורים
בסדנה, בהנחיית מורן בש, ישחקו הורים וילדים עם הגוף החלל ומוסיקה טובה. "קונטקטנים" - שיטת אלתור בתנועה למבוגרים עם ילדים בה נשחק, נתגלגל, נעיז ליפול ולקום, לרוץ ולקפוץ. דרך תרגילים/משחקים מהנים הילד משכלל את היכולות המוטוריות שלו ומגלה עולם חדש של אפשרויות פיזיות ורוכש בטחון ביכולותיו (וגם ההורה!!). הסדנה מאפשרת לפתח ערוץ תקשורת חדש בין ההורה לילד, לתת אמון אחד בשני ולגלות מה עוד אפשר לעשות יחד.

מורן בש
בעלת תואר ראשון ביחסים בינלאומיים והתוכנית הרב-תחומית, באוניברסיטה העברית, וכן תואר ראשון ותעודת הוראה במחול באקדמיה למחול ע"ש רובין בירושלים. למדה בקבוצה ביפו ובתוכנית הדו שנתית לכוריאוגרפיה בכלים. יוצרת ומלמדת קונטקט, מחול מודרני וקומפוזיציה. כיום חלק מהצוות של מרכז כלים. מעבירה סדנאות קונטקטנים כבר מעל 5 שנים ונהנת מכל רגע!!

יום שבת 12/1 >> בשעה 11:00
עלות: 60 ש"ח (להורה + ילד בגילאי 2-4)
משך: 45 דק'
הזמנת מקום
כאן
**נא להגיע בבגדים נוחים 
 
מיכל אגסי, קימ טייטלבאום ואריאל כהן במסגרת 'שהות אמן' (רזידנסי) 2019

אי ההתחוללות  Occuring Island

שלוש דמויות במסע משותף לעולם אקזוטי בו פרקטיקת הריקוד מתפקדת כאקט המאפשר חצייה למציאות מקבילה המאפשרת ביטוי עצמי אולטימטיבי. אך בעולם זה טמונים גם קודים לא צפויים, ידועים מראש המתערבים בחופש ומכוונים אותו. הדמויות נשאבות תוהות ומתגלגלות בתוך קשת של מצבים פיזיים, מנטלים ותודעתיים. 

השאיפה היא לחקור ביצירה את הדִּיסוֹנַנְס (צְרִימָה) (Dissonance - בלטינית, Dis-חוסר, sonus-קול) המתקיים כאשר בני האדם באים במגע עם המציאות האובייקטיבית אך בו בזמן מורדים בה כאשר הם משמרים זליגה למצבים פנטסטיים של חלימה ודמיון.

FLOWDANCE - מסיבה מבית היוצר של DJ מיכל גפן

פעם בשבועיים נפתח את המרחב לריקוד חופשי. 3 שעות של מסע מוסיקלי ותנועה נטו.
הערב יפתח בהנחיה קצרה של סנונית ברבן (רקדנית ומורה לגאגא ) שתכוונן אותנו לתנועה ומשם נצא לטיול. זהו ערב לאוהבי ומחפשי התנועה עם המוסיקה .
על המוסיקה - מיכל גפן די ג׳אית וותיקה ומחלוצות ה- Freedance בארץ .
 
תאריכים (יום שלישי אחת לשבועיים):
8+22 ינואר 2019 >> בשעות 19:00-22:00
כניסה: 60 ₪ (תשלום במזומן בכניסה)

מופעי ינואר בכלים
צילום Jakub Wittchen

אביתר / סעיד מאת שירה אביתר בשיתוף הרקדן אביתר סעיד
בדק בית מאת ובביצוע שירה אביתר

אביתר / סעיד
בעבודתה החדשה,  יצירת סולו לאביתר סעיד, שירה אביתר ממשיכה לעסוק באופן שבו גופי ידע תרבותיים מגולמים בגוף. היצירה משרטטת נוף תרבותי אישי: תנועות, מחולות, מקצבים, מחוות, ערכים ודרכי מחשבה ותקשורת שיחד מרכיבים שפה שתורגלה בבית. עם היציאה למרחב הציבורי, שפה זו הפכה מזוהה, מסמנת, "אחרת". על הבמה, סעיד מהגר בביתו, פורם ושוזר מחדש זיכרונות גופניים, גופי ידע, תחושות ורגשות, וחוגג את האפשרות לקיים גוף עצמאי בהווה.
כוריאוגרפיה: שירה אביתר | רקדן יוצר: אביתר סעיד
העבודה עלתה בטרום בכורה בפסטיבל צולן ובבכורה בפסטיבל 'בין שמיים לארץ' בליווי אומנותי של יסמין גודר. העבודה נהנתה משהות אמן במרכז 'כלים' ומרזדנסי ב'טייץ- ברית מחול ומחשבה' ובSEAD אוסטריה, בתמיכת מפעל הפיס.


בדק בית
העבודה מתבוננת בדימויים ובגנים שמשפחתי נושאת והיכן אלו מאוכסנים בגופי ובתודעתי. העבודה נוצרה במסגרת התכנית לכוריאוגרפיה ב'כלים'. 
מוזיקה:  Reflections of my life" by the Marmalades"

יום שלישי 19/2 >> בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים
כאן
צילום: יאיר מיוחס
 
אנא ואגאנא
מאת ענת דניאלי בשיתוף עם עומר עוזיאל

 
אנא ואגאנא מתקיימת מרקמות של יצירה, נשיות, אימהות ודם. היא משוחחת עם טכסטים פמיניסטיים משל הלן סיקסו ולוס איריגארי, מציירת בהשראת ציורי הואגינות של האמנית ג'ודי שיקגו, ומדקלמת את 'שיר המחזור' של אמנית הספוקן וורד דומיניק כריסטינה.
אנא ואגאנא יוצרת תנועה של סימטריות מתחלפות בגוף על המישור האופקי.  היא מתנועעת בקרבה אל הארץ, כדי להיוולד, להתחדש, להיות עתיקה, תנ"כית, להיות גוף טבעי, להיות נוף בעולם. ולהפיח חיים. להוליד. לזמן את מה שמודחק, קמאי שנחבא וממתין לבוא שוב במלא הדרו-הדרה אל עולם נשי, עתיק, עמוק, פיסי, של בשר, עצמות וכדוריות דם. היא זוכרת את היות הגוף בתוך גוף, להיות שניים, להיות בלתי נפרדת, להיפרד, ללדת, לתת.
וכשאנא ואגאנא מבקרת במישור האנכי, היא מבקשת לומר במילים את מה שצריך להיאמר. את הדם. דם שגברים פוגשים כשהם הורגים, דם שנשים פוגשות כשהן יוצרות חיים.
והיא, היצירה, מדמיינת שותפות של נשים וגברים בקרבה ובנגישות למקור שלהם, אל הביולוגיה שלהם, אל  החיים. 

מאת ובביצוע: ענת דניאלי ועומר עוזיאל | ליווי אמנותי: יעל ונציה | לבוש: תמי לבוביץ | תאורה: עופר לאופר | טכסט: 'שיר המחזור' מאת דומיניק כריסטינה | הדרכה קולית: מיכל אופנהיים


יום שישי 22/2 >> בשעה 14:00
הזמנת כרטיסים
כאן

ארץ מאת גיל קרר

"אנחנו מגיעים ממקום שלם ויוצאים בנפרדות למסע בעולם התופעות.
ולכים על פני האדמה, פנינו קדימה, מדי פעם מביטים אחורה ומשנים את החזית, מגדירים ציר לפני שבוחרים כיוון.
דרך הזיכרון והכמיהה, ובעזרת אינסטינקטים בריאים אנו נעים בעולם הצפוף ביציבות,בזרימה ובעדינות.”

בתמיכת משרד התרבות והספורט; מועצה אזורית מנשה ובשיתוף אולפן למחול מנשה ועמותת רותם

רקדנים יוצרים: אלמוג לובן, איתי ביבס, מעיין חורש, מור מזרחי, שחף אלימלך | פיתוח תוכן וליווי אמנותי: ענת צדרבאום | ניהול חזרות וליווי אמנותי: אלון קרניאל | מוסיקה: אורי אבני | תלבושות: שיר נאה | תאורה: יואב בראל | עיצוב גרפי: אביגיל ריינר ושלומי נחמני -The Studio | ייעוץ : עינת יניב | ניהול כללי : אורית שטראוך

ימים שלישי ורביעי 29+30/1 > בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים
כאן

צילום: אהרלה בצמצם הבוער

לוקאלי מאת איריס ארז

איך המרחב מבנה את הדרך שבה הגוף פועל עליו ובתוכו?
כמי שעברה מן העיר אל הכפר, מן החוף אל ההר, מן הבועה אל קו התפר, מן הרווקות אל האמהות – אני מבקשת לבדוק איך המרחב פועל עלי והופך אותי למה שאני.
מה בין גיאוגרפיה, דמוגרפיה טופוגרפיה והגוף הפרטי?
האם אנחנו אכן "תבנית נוף מולדתנו"? כפי ששאול טשרניחובסקי הציע
כוריאוגרפיה וביצוע: איריס ארז | דרמטורגיה: שרון צוקרמן ויזר | עיצוב תאורה ואובייקט: נועה אלרן | בניית אובייקט: גילי גודיאנו-סטודיו מתילדה | עיצוב סאונד: אופיר גל -Sofa Sound  | השיר בביצוע מאיה בלזיצמן ומתן אפרת באדיבות ליליאן שוץ | תלבושת : ויוי בן עזרא- Enki By Vivi  | הפקה: סיגל דהן | תודה לנעם מלמוד,  אלה בן צבי, האקדמיה למחול , אפרת נתניאל , אמנון ואהובה ארז, פנינה וזאנה, רם גבאי ואלעד וזאנה | העבודה עלתה בבכורה בפסטיבל צוללן 2016

יום שבת 24/2 >> בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים
כאן

** לפני המופע, בשעה 19:30, אירוע שיח בהנחייתה של דנה יהלומי ובהשתתפות פרופ' אנדרה לפקי. במפגש יציגו ד"ר דפנה בן-שאול ורן בראון מקרי בוחן באמנות המקומית.
צורתרבות
רננה רז בשיתוף חברי תנועת תרבות


העבודה עוסקת בצורות. צורות כאובייקט גיאומטרי וצורות כשיקוף וייצוג של רעיונות או ערכים. היצירה חוקרת את ההיבטים הכוריאוגרפיים ואת ההקשרים התוכניים והרגשיים שגלומים בצורות. לדוגמא: מעגל; מבחינת קומופוזיציה זוהי צורה היקפית במרחב
אבל כאשר קבוצת אנשים מסתדרת במעגל אילו ערכים עולים ומגולמים בתוך הצורה? אינטימיות, שיתופיות, הכלה ושיוויון. העבודה בוחנת את האופן בו אנו מתבוננים בצורות, האופן בו צורות נחוות בראי הזמן (מה בעינינו נתפס כצורה מיושנת ומה נתפס כצורה חדשה), באילו צורות מתלכדות קבוצות ובאילו הפרט ומה קודם למה רעיון לצורה או צורה לרעיון.

צורת תרבות מאת רננה רז בשיתוף חברי תנועת תרבות | משתתפים: רוני אדר, זואי ברקן, מיכל לובין, נדב אייזנר, לבנה רגב, מאיה מנטל, מעיין רוזנברג, גילי לניר, דורין גל, שחר שיבולי, שקד מוכיח | העבודה נעשתה במסגרת תכנית רזידנסי של תנועת תרבות | העבודה הועלתה בסיוע קרן יהושע רבינוביץ

יום שבת 19/1 >> בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים
כאן
מרכז כלים לכוריאוגרפיה
רח' יצחק נפחא 2 (פינת הקוממיות), בת ים
טלפון: 03-9391069
פשוט מאוד להגיע לכלים > קישור למפה כאן. קווי אוטובוס: 1, 10, 42, 125, 140
Facebook | Kelim Choreography
www.kelim.org.il
ניהול אמנותי: ענת דניאלי. ניהול כללי: תמר פלדמן בן חנן. חינוך וקהילה: טל גרבינסקי.
תפעול והפקה: מורן בש.  מנהלת שיווק: הדס אנטמן. ייזום ופיתוח פרויקטים: משה שכטר אבשלום.
ראשת התכנית לכוריאוגרפיה: שרון צוקרמן ויזר.
© COPYRIGHT Kelim | Choreography Center, Bat-Yam 2019.






This email was sent to <<אי-מייל>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
כלים · רחוב יצחק נפחא · בת-ים 6523136 · Israel