Copy
Bøger på vej fra Lindhardt og Ringhof
Se denne mail i din browser

Lindhardt og Ringhof / Storyhouse / Akademisk Forlag 
NYHEDER
Vinter/forår 2018/2019

Hermed en oversigt over vinterens og forårets udgivelser fra Lindhardt og Ringhof, Storyhouse og Akademisk Forlag. Vi glæder os til at arbejde sammen med jer.

De bedste hilsner fra presseafdelingen:
Dennis Andersen, Gyrith Ravn, Tina Marie Kragh og Søren Anker Madsen.
Siri Ranva Hjelm Jacobsen: Havbrevene
Havbrevene skriver de to søstre Atlanterhavet og Middelhavet til hinanden om universet, livet på landjorden, klimaforandringerne og verdenshavenes store plan. Teksten er en alternativ skabelsesberetning, en utopi set fra havenes perspektiv, skrevet i et stærkt poetisk sprog af den anmelderroste forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen og illustreret med originale grafiske tryk af billedkunstneren Dorte Naomi.



Udkommer 21. december 2018. 64 sider. 149,95 kr.
Volker Kutscher: Den våde fisk 
Rigtig mange danske tv-seere har i den seneste tid nydt at følge letlevende damer, nådesløse kriminelle og spirende nazisme i tv-serien Babylon Berlin. Den populære tyske tv-serie bygger på Volker Kutschers krimiserie om den desillusionerede kriminalassistent Gereon Rath og byder på hårdkogt action og tegner et betagende stemningsfuldt billede af Berlin i mellemkrigstiden. Den våde fisk er første bind i en serie på syv, hvoraf fire bind allerede foreligger på dansk. Tv-serien kan ses på dr.dk indtil marts. 


Udkommer 27. december 2018. 569 sider. 149,95 kr.
Sarah Perry: Uhyret i Essex
"En af årtiets mest uforglemmelige historiske romaner." – Sunday Times
1893. Noget skræmmende er blevet set i marsken langs kysten ved Essex, og i den lille by Aldwinter er folk på randen af hysteri. Rygterne går om, at det er et søuhyre, der før har taget menneskeliv og nu er skyld i et nyt dødsfald. Den unge enke Cora er for nylig flyttet til byen sammen med sin søn. Hun interesserer sig for naturvidenskab og dyreliv og er overbevist om, at der må findes en naturlig forklaring på rygterne. Hun starter sin egen undersøgelse, men i mødet med den lokale præst bliver hendes livssyn og holdninger omkring videnskab og religion udfordret, og nye følelser vækkes.
Udkommer 28. december 2018. 432 sider. 299,95 kr.
Heine Bakkeid:
Jeg vil savne dig i morgen 

Jeg vil savne dig i morgen er første bog i serien om Thorkild Aske. Efter at have afsonet tre år for manddrab vender den tidligere forhørsleder tilbage til politiet. Tynget af skyldfølelse lader han sig overtale til at rejse til et øde fyrtårn i Nordnorge for at efterforske en sag om en forsvunden ung mand. Det går dog hurtigt op for Thorkild Aske, at han mod forventning slet ikke er alene på fyrholmen. Hovedkarakter Thorkild Aske er blevet sammenlignet med Harry Hole fra Jo Nesbøs krimiunivers, og i den norske presse er Bakkeid blevet kaldt en "krimidebutant med litterært talent". 
Udkommer 8. januar 2019. 352 sider. 199,95 kr.
Karl Ove Knausgård:
Hvorfor skriver jeg? 

"Spørgsmålet om, hvorfor jeg skriver forekommer simpelt, men simpelheden er et bedrag". Sådan indleder forfatteren Karl Ove Knausgård sit personlige essay Hvorfor skriver jeg? Her fortæller han om hvorfor og hvordan, han begyndte at skrive, hvordan skrivningen for ham handler om at være åben for øjeblikket og stedet, om at se på verden med et uvidende og forsvarsløst blik og modstå de nemme og fordomsfyldte forestillinger, der hæmmer bevidstheden i vores liv.   

 


Udkommer 11. januar 2019. 70 sider. 199,95 kr.
Stina Jackson: Sommermørke 
Sommermørke blev kåret som Årets bedste svenske Krimi 2018 af Det Svenske Krimiakademi. Handlingen er henlagt til Nordsverige, hvor solen aldrig går ned om sommeren, og hvor ensomme skæbner gemmer sig i ly af skovens skygger. Her kører en far søvnløst rundt nat efter nat for at lede efter sin forsvundne datter. Det er tre år siden, hun forsvandt sporløst, men faren nægter at tro, at hun er død: "at lede efter Lina var alt, hvad han havde". Eftersøgningen bliver en besættelse, men en dag forsvinder endnu en pige i det lille samfund. En imponerende debut fra et nyt, svensk krimitalent.
Udkommer 7. februar 2019. 304 sider. 199,95 kr.
Tara Westover: Oplyst
Tara Westover var 17 år gammel første gang hun modtog skoleundervisning. Hun er født ind i en mormon-familie i Idaho, der levede isoleret fra resten af samfundet, og opvæksten var præget af farens tro på en nært forestående dommedag. Oplyst er fortællingen om en ung kvindes kamp for at finde sig selv og sin plads i verden. Det er en beretning om stærk familieloyalitet og den sorg, der opstår, når man bryder båndene til sine nærmeste. Valgt af Goodreads' brugere til Årets erindringsbog, udpeget af New York Times til en af de bedste bøger i, og en af bøgerne på Barack Obamas læseliste i 2018.
Udkommer 22. februar 2019. 304 sider. 299,95 kr.
Jeffrey Archer:
Men der kommer en time 

Sjette og næstsidste bog i Archers bestsellerserie Clifton-krøniken. Jeffrey Archer fortsætter den medrivende saga om familierne Cliftons og Barringtons turbulente liv, denne gang om tiden under Den Kolde Krig i 1970’erne. Giles Barrington og Emma Clifton - bror og søster - kolliderer på mange måder, ikke mindst politisk, men samtidig er Giles lidenskabeligt optaget af at få Karin smuglet ud af Østtyskland, og det får førsteprioritet i hans liv. Harry Clifton ved virkelig ikke, hvad han skal mene om lige netop dén sag, men har selv nok at se til i sit forsøg på at få Anatolij Babakov løsladt fra en sibirisk arbejdslejr, og Emma må endnu en gang kæmpe for at holde Barrington Shipping på familiens hænder. 
Udkommer 1. marts 2019. 480 sider. 299,95 kr.
Amalie Langballe: Forsvindingsnumre
Debutroman. Når noget forsvinder forventer man, at det kan findes igen. Sådan har Agnes det med sin mor, som er død. Men Agnes er ikke god til at finde noget. Ting bliver væk for hende, fugle, mennesker og virkelighedsfornemmelse. Hun leder efter alle de ting på steder, hvor de ikke er. I Berlin, i København og i Tel Aviv. Indtil noget umuligt en dag dukker op i hendes lejlighed. Noget, som måske kan hjælpe hende tilbage til virkeligheden. Forsvindingsnumre er en rå og hudløs roman om en ung kvinde i sorg og om forsøget på at finde fodfæste i livet efter at have mistet nogen, man ikke kan undvære.
Udkommer 7. marts 2019. 200 sider. 249,95 kr.
Camilla Grebe: Dvale
Af forfatteren til Årets svenske krimi 2017 og vinder af Glasnøglen for bedste skandinaviske krimi 2018. Attenårige Samuel frygter for sit liv. Han har en vred narkoboss i hælene, og hans kontrollerende og stærkt religiøse mor, Pernilla, har smidt ham ud hjemmefra. Under sin flugt svarer han på et jobopslag, hvor en enlig kvinde søger hjælp til at passe sin hjerneskadede teenagesøn. Det er en måde både at få tag over hovedet og gemme sig. Men ingenting bliver, som Samuel havde forestillet sig, da han flytter ind hos den smukke Rakel og hendes søn Jonas i det afsidesliggende hus ved havet i skærgården.
Udkommer 21. marts 2019. 300 sider. 249,95 kr.
Siri Hustvedt: Minder om fremtiden
Historien om en ung kvinde fra Midtvesten og hendes første år i New York i slutningen af 1970'erne. S.H. bor i en faldefærdig ejendom i NY og er besat af sin mystiske nabo, Lucy Brite, hvis rablende monologer hun følger gennem de papirtynde vægge og nedskriver i sin notesbog. Fyrre år senere er S.H. en etableret og feteret forfatter. En dag falder hun over sin gamle notesbog, og det første udkast til en aldrig færdiggjort roman, hvilket får hende til at kigge tilbage på sig selv og sit liv. På genial vis flettes de forskellige tekster sammen, sådan at skrift og erindring tegner et mangefacetteret billede af en kvinde gennem fire årtier. 
Udkommer 4. april 2019. 336 sider. 299,95 kr.
Margaret Atwood: Katteøje
Fjerde bog i den eksklusive serie af Atwood-romaner i smuk indpakning, som allerede inkluderer Tjenerindens fortælling, Alias Grace og Den blinde morderKatteøje er en roman om venindeforhold, om de konsekvenser, barndommens oplevelser har for resten af livet, om magt og dominans og om individets ansvar for egne handlinger. Margaret Atwood skriver i øjeblikket på en fortsættelse af klassikeren Tjenerindens fortællingThe Testaments udkommer i september 2019.
Udkommer 12. april 2019. 395 sider. 299,95 kr.
Wilbur Smith: Courtneys krig
Med Courtneys krig fortsætter Wilbur Smith den hæsblæsende og dramatiske historie om familien Courtney. Denne gang i en episk fortælling om mod, forræderi og udødelig kærlighed. Gerhard von Meerback kæmper, trods sin modstand mod nazisterne, for sit fædreland og håber på en dag at have mulighed for at hjælpe med at befri Tyskland fra Hitler og hans brutale regime. Men da hans enhed kastes ind i Anden Verdenskrigs blodigste slag, ved han, at hans chance for at overleve bliver mindre dag for dag. 
Udkommer 3. maj 2019. 360 sider. 299,95 kr.
Niels Krause-Kjær: Mørkeland
Mørkeland er en uafhængig fortsættelse af den filmatiserede roman Kongekabale. Mistanke om svindel på højeste plan viser sig at trække tråde langt ind i det danske demokrati. En ung fuldmægtig i indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af et omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden styret af tweets og facebookopslag.
Udkommer 16. maj 2019. 325 sider. 299,95 kr.

L&R KLASSIKERE

Ernest Hemingway:
Døden kommer om eftermiddagen

Døden kommer om eftermiddagen er skrevet i starten af 1930’erne på højdepunktet af Hemingways liv og forfatterskab. Bogen giver et fascinerende indblik i tyrefægtningens teknik og historie og den pragt og storhed, der kendetegner kampen mellem mand og tyr. Hemingways dybe betragtninger over tapperhed og fejhed, over litteratur, over liv og død gør bogen til et hovedværk. 




Udkommer 4. januar 2019. 416 sider. 349,95 kr.
Ernest Hemingway: Farlig sommer
Farlig sommer blev Hemingways sidste bog. Han tilbragte sommeren 1959 i Spanien med sin kone Mary og adskillige venner for at se sæsonens tyrefægtninger og tidens to store matadorer, Antonio Ordóñez og Luis Miguel Dominguín.
Farlig sommer tager os med på de spanske landeveje, fra by til by, fra arena til arena gennem den lange spanske sommer. Bogen er en dyb kærlighedserklæring til det vidtstrakte land. En vidunderlig rejsebeskrivelse for alle, der elsker Spanien, den spanske mad, vin og kultur.


Udkommer 4. januar 2019. 232 sider. 249,95 kr.
Pablo Neruda: Kaptajnens vers

vi vil altid være ene

vi vil altid, du og jeg

være ene på jorden

for at begynde på livet!

 

Kaptajnens vers er kærlighedsdigte skrevet til Pablo Nerudas elskede Matilde, som han boede hemmeligt sammen med på øen Capri. Det er inderlig, lidenskabelig og smertefuld digtning i verdensklasse af digteren, der modtog nobelprisen i litteratur 1971. Bogen er dobbeltsproget med den originale spanske tekst side om side med den danske oversættelse.
Udkommer 7. januar 2019. 208 sider. 249,95 kr.
Tom Wolfe: Forfængelighedens bål
En moderne amerikansk klassiker og den ultimative New Yorker-roman. Forfængelighedens bål er en skånselsløs satire over den amerikanske skinverden, som medierne og magthaverne i fællesskab har skabt. Baggrunden er New York i 1980'erne, og hovedpersonen er en ung børsmægler, der tilfældigt bliver offer for systemet. Tom Wolfe (1931-2018) var amerikansk journalist og forfatter med et stort forfatterskab bag sig. Med sin stil, der lånte fra både litteratur og livsstilsjournalistik, var han med til at introducere skrivegenren new journalism.
Udkommer 10. januar 2019. 824 sider. 399,95 kr.
Jane Austen: Mansfield Park
Revideret udgave af Jane Austen klassikeren. Mansfield Park bliver betragtet som Jane Austens mest modne, komplekse og kontroversielle roman med hendes undersøgelse af social position og moralsk integritet. Fanny Price kommer fra fattige kår, men er vokset op hos sin rige onkel og tante på det storslåede, idylliske gods Mansfield Park sammen med sine kusiner og fætre. I et kompliceret spil mellem de unge mennesker på godset kommer Mansfield Park til at danne kulisse for et dristigt teaterstykke, ublu flirten, forelskelse, jalousi og splid.
Udkommer 24. april 2019. 520 sider. 349,95 kr.
FAGBØGER/BIOGRAFIER
Nick Caruso og Dani Rabaiotti:
Kan den prutte?

Hunde kan. Tusindben kan. Og dinosaurerne kunne. Blæksprutter kan ikke. Edderkopper kan måske. Fugle kan ikke, men de kunne, hvis de ville. Her er den ultimative guide til dyreprutter. I bogen kan du læse om 80 dyr og deres meget forskellige forudsætninger for at lukke luft ud. Du får bl.a. svar på, hvorfor hyæner slår nogle af de værste stinkere i dyreriget, hvad der sker, hvis den vestindiske manat lider af forstoppelse, og hvordan dyr bruger denne enestående egenskab til både at kommunikere, forsvare sig og angribe andre arter med. Det svarer en række biologer på i denne videnskabelige, sobre og vanvittigt underholdende bog.
Udkommer 10. januar 2019. 152 sider. 149,95 kroner 
Puk Elgård: Se mor, jeg danser
Puk Elgård er en af Danmarks mest populære tv-værter, og hun fortæller her sin egen historie om at vokse op i en familie forstenet af sorg. Opvæksten var præget af forældrenes store forbrug af alkohol og piller, og af faderens ludomani og morens skrøbelige psyke - og den tavshed, sorgen havde lagt over familien. Men Puk har hele sit liv været fast besluttet på at være mønsterbryder, og i bogen fortæller hun om en rejse til New Mexico, hvor hun deltager i nogle ældgamle indianerritualer, der sender hende tilbage til de mest smertelige tidspunkter i sit liv.
Udkommer 17. januar 2019. 256 sider. 249,95 kroner 
Henrik Yde: Nexø
I 2019 er det 150 år siden, at en af Danmarks største forfattere blev født. Martin Andersen Nexø, som bl.a. blev internationalt berømt for Pelle Erobreren, voksede op under små kår i København og på Bornholm, men måtte senere i livet drage i landflygtighed på grund af sit politiske virke på venstrefløjen. I denne rigt illustrerede litterære biografi fra Nexø-forsker Henrik Yde, når vi hele vejen rundt om både mennesket og forfatteren Nexø. Yde nyfortolker forfatterskabet og giver et indblik i Nexøs sammensatte person.
Udkommer 25. januar 2019.  424 sider. 399,95 kroner 
Anja Dalgaard-Nielsen og Lotte Lund: Tryg i en terrortid
Terrorisme rammer os på følelserne. De seneste års angreb mod civile i byer som London, Paris og København gør os vrede og skræmmer os. De sætter vores hverdagstryghed, den gensidige tillid og sammenhængskraften i vores samfund under pres. Tryg i en terrortid leverer det perspektiv, der skal til, for at vi kan handle velovervejet og føle os trygge i en tid, hvor terrorisme fylder på den sikkerhedspolitiske dagsorden og i mediebilledet. Skrevet af prisbelønnet journalist Lotte Lund og tidligere PET-chef og terrorekspert Anja Dalgaard-Nielsen.
Udkommer 29. januar 2019. 264 sider. 299,95 kroner 
Anne-Sofie Wesche: Danske legender
Karen Blixen / Knud Rasmussen / Liva Weel

De tre næste bøger i serien om danske legender handler om polarforsker Knud Rasmussen, skuespiller Liva Weel og forfatter Karen Blixen. Serien er skabt ud fra tanken om, at de færreste i dag har tid til at kaste sig over store, udførlige 500-siders biografier. Danske Legender er derfor komprimeret velformidlet viden, der kan fungere som en introduktion til nogle af Danmarks største kunstnere, videnskabsfolk, opdagelsesrejsende m.fl. Tidligere er udkommet biografier om Tove Ditlevsen, Niels Bohr og Kaj Munk.
Udkommer 6. februar 2019. 100 sider. 99,95 kr. pr. stk. 
Izaak Walton, Charles Cotton:
Den fuldkomne fisker

Biblen over alle bibler for lystfiskere og en hyldest til naturen i almindelighed og til lystfiskeri i særdeleshed. Den fuldkomne lystfisker rummer de smukkeste beskrivelser af, hvordan man fisker fx stalling, laks, gedde og aborre. Illustreret med Ib Andersens smukke vignetter. Uffe Ellemann-Jensen skriver forord, mens Kjeld Hillingsø skriver efterskrift. The Compleat Angler udkom første gang i 1653 i England og blev helt fra begyndelsen en stor succes. Førsteudgaven fra dengang handles den dag i dag til ufattelige summer, og bogen er en af de mest trykte bøger i engelsk litteratur.
Udkommer 25. februar 2019. 512 sider. 399,95 kroner 
Ole Sønnichsen: One Dollar Man
Den 28. maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på direktørkontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr. William S. Knudsen takkede ja - og sådan gik det til, at danskeren blev "The One Dollar Man" og den højeste dekorerede civile nogensinde i den amerikanske hær. Det er fortællingen om cykelsmeden, der udvandrede fra København i 1900 med 30 dollar på lommen, blev en stor mand i bilindustrien og i dag regnes for en nøglefigur, der med sit talent vendte de allieredes krigsheld under Anden Verdenskrig.
Udkommer 4. marts 2019. 400 sider. 299,95 kroner 
Lotte Krogsholm: Dristig som en mand
På Kvindernes internationale kampdag udkommer historien om en af Danmarks første feminister, Renna Hauch (1811-1896), der på mange områder var forud for sin tid. I sin samtid var kvinderne primært henvist til hjemmet, kødgryderne og børnepasningen, men den plads gad Renna Hauch ikke at udfylde. Hun dyrkede et - for tiden - upassende frisind i forhold til børneopdragelse, seksualitet og identitet og måtte se sig nødsaget til at melde sig ud af Dansk Kvindesamfund, fordi hun ikke syntes, at de var radikale nok i deres kvindeoprør. En historisk biografi om en af dem, der kæmpede de første kvindekampe. 
Udkommer 8. marts 2019. 256 sider. 249,95 kroner 
Nikolaj Bøgh: 100 historier fra Frederiksberg
Siden 2016 har forfatter og politiker Nikolaj Bøgh skrevet historiske klummer for Frederiksberg Bladet. I denne bog udfolder han de 100 bedste historier ledsaget af Thomas Howalt Andersens billeder. Få historierne om Frederiksbergs mest interessante bygninger, monumenter og særlige steder: Frederiksberg Have, monumentet for bombningen af Den Franske Skole, Solbjerg Kirkegård, svømmehallen, brandstationen, rådhuset, kirker og bydelens skulpturer.
Udkommer 12. marts 2019.  200 sider. 249,95 kroner 
Bornholm 
10 fortællinger fra klippeøen og Ertholmene. I Bornholm fortæller en række kendte danskere om deres helt særlige forhold til øen i Østersøen krydret med lokale portrætter og storslåede billeder af kyst og hav året rundt. Med bidrag fra blandt andre Anita Bay-Bundegaard, Klaus Bondam, Bertel Haarder, Annette Heick, Anders Kofoed, Nicolai Nørregard, Ursula Munch-Petersen og Sandie West.
Udkommer 11. april 2019. 300 sider. 399,95 kroner 
Jan Eriksen: Anne, Sanne og Lis
For 38 år siden bragede Anne Linnet Band ind på den danske musikscene, og vi kom på fornavn med Anne, Sanne og Lis. Kvinderne med efternavnene Linnet, Salomonsen og Sørensen skabte sammen en række hits, som de turnerede landet rundt med. Anne, Sanne og Lis er historien om en trio, der blev pionerer for generationer af kvinder og revolutionerede dansk pop og rock. Det er samtidigt fortællingen om tre store personligheder med egne karrierer og millioner af solgte plader. Trioen gik hver til sit efter blot et par år sammen, men i sommeren 2019 står de igen på scenen sammen.
Udkommer 26. april 2019. 300 sider. 249,95 kroner 
Christina Vorre: De sidste øboere
Christina Vorre har besøgt 10 danske øer, hvor befolkningstallet igennem det sidste århundrede har været faldende. Nogle af øerne er næsten affolket, mens andre stadig kæmper for deres overlevelse. Forfatteren beskriver nogle af de sidste øboeres tilværelse, men har også den historiske baggrund med: Hvordan var her at bo engang? Og hvorfor er det gået, som det er gået? Stift bekendtskab med Jørgen, eneboeren på Hirsholmene, hør historien om 96-årige Mie, der efter 67 år på Mandø stadig er tilflytter. Vi dykker også ned i de ulykkelige historier fra mandehjemmet på Livø, og møder den allersidste fåreavler på Saltholm.
Udkommer 1. maj 2019. 240 sider. 299,95 kroner 
Carl Henrik Koch: Da Vincis univers
2019 er 500-året for Leonardo da Vincis død og interessen for renæssancegeniet er vakt påny. Dette er den danske biografi om gåden Leonardo da Vinci, der både var kunstner, videnskabsmand og filosof. Videnskabshistorikeren Carl Henrik Koch, der netop er fyldt 80 år, har tidligere skrevet roste biografier om tænkere som Pascal og Spinoza, og dette er kronen på et livslangt værk. Bogen bliver smukt udstyret på billedesiden.
Udkommer 2. maj 2019. 400 sider. 499,95 kroner 
Pia Søltoft: Kierkegaard og kærlighedens kendetegn
Det er ikke muligt, at give en endegyldig definition af hvad kærlighed er, men man kan forsøge at beskrive fornemmelser, følelser og forventninger, der knytter sig til kærlighed. Det gør Pia Søltoft i denne bog, hvor hun genlæser Søren Kierkegaards Kjerlighedens gjerninger og viser ham som en radikal og tidssvarende samtalepartner, når det kommer til vores forståelse af kærlighed.
Udkommer 3. maj 2019. 320 sider. 299,95 kroner 
Anja C. Andersen:
En lille bog om månen  

I anledning af 50-året for den første bemandede månelanding har astrofysiker Anja C. Andersen skrevet en bog om vores nærmeste nabo i rummet. Selv om mennesket har besøgt Månen, er der meget vi ikke ved. Hvordan er Månen opstået, og hvorfor har den kun vand på den side, der vender mod Jorden? Hvordan påvirker Månen os mennesker? Myterne er mange. Amatørastronomer har gjort observationer af b.l.a. mystiske lysglimt på Månen, og der findes et hav af konspirationsteorier med relation til Månen.  Anja C. Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet og er en meget aktiv formidler af astronomisk forskning.
Udkommer 14. maj 2019.  256 sider. 249,95 kroner 
Marianne Rasmussen Lindegaard:
Danmarks oldtid i landskabet

Oldtidens mennesker har afsat masser af spor i det danske landskab. Nogle er velkendte som f.eks. de store vikingeborge, Fyrkat og Trelleborg, mens andre er mere anonyme. Mere end 32.000 af dem er tinglyst som fredede fortidsminder. Landskabet byder på store oplevelser og fortællinger. En gravhøj er ikke bare en bunke jord, men et monument bygget af tusindvis af græstørv, stablet af en udvalgt gruppe mennesker og efter en nøje tilrettelagt plan. De valgte lokaliteter er fordelt over hele landet.
Udkommer 15. maj 2019. 350 sider. 399,95 kroner pr stk.
Mads Vangsø: 235 grader sydvest
Hvad får en midaldrende mand på næsten 50 år til at beslutte sig for at ro over Atlanterhavet i en lille båd sammen med en god ven? Det svarer tidligere radio- og tv-vært Mads Vangsø, der er kendt fra bl.a. Tæskeholdet og Monkey Business, på i denne bog. Han deltager i løbet af vinteren 2018 og 2019 i verdens hårdeste ro-konkurrence, hvor deltagerne ror 4.500 kilometer fra De Kanariske Øer til Caribien. De hurtigste gør det på 29 dage, mens de sidste først kommer i mål efter mere end 60 dage på åbent hav. 235 grader sydvest er Mads Vangsøs personlige fortælling om at stoppe op i livet og ønske sig noget helt andet. 
Udkommer 25. maj 2019. 256 sider. 249,95 kr.
Frederik Strand: Forbudte billeder
Den 30. maj 1969 blev billedpornografien frigivet i Danmark. Indtil da havde det været politiets opgave at bekæmpe usædelighed og utugt, og de beslaglagde i massevis af billeder og sager, der på kreative måder forsøgte at omgå forbuddet. Med udgangspunkt i politiets konfiskerede materialer fortæller Frederik Strand, inspektør på Politimuseet, dansk pornografis historie fra den første Pornografilov i 1866 til frigivelsen i 1969. Bogen er rigt illustreret og er en fascinerende danmarkshistorie om kampen mellem frisind og censur.   
Udkommer 29. maj 2019. 400 sider. 399,95 kroner 
Anne-Sofie Wesche: Danske legender.
Asta Nielsen, Jørn Utzon og Anna Ancher

Tre nye titler i serien med korte, velresearchede og velfortalte portrætter af kendte danskere. Serien, der har fået titlen Danske legender, indeholder med disse tre bind i alt ni bøger, hvori man kan læse mere om Tove Ditlevsen, Karen Blixen, Liva Weel, Niels Bohr, Kaj Munk, Knud Rasmussen, Asta Nielsen, Jørn Utzon og Anna Ancher. Yderligere bøger tilføjes serien i efteråret 2019.



Udkommer 12. juni 2019. 100 sider. 99,95 kroner pr. stk.
MAD & DRIKKE
Yotam Ottolenghi: Enkelt
Yotam Ottolenghi er stjernekokken, der revolutionerede det grønne køkken med sin sans for smagssammensætning. I denne bog viser han, hvordan store smagsoplevelser og madlavning kan gøres helt enkelt alt efter, hvordan du selv arbejder bedst i et køkken. Er du typen, der vil lave hurtig mad med få ingredienser, holder du af at forberede maden i god tid eller foretrækker du, at lave ovnretter, der passer sig selv i timevis. Der er mulighed for det hele med denne bog. Bogen indeholder 130 opskrifter på retter med både grøntsager, pasta, ris og nudler, fisk og kød. 
Udkommer 21. januar 2019. 320 sider. 349,95 kr. 
Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt: Grøn mad, let at lave 
75 lækre, sunde og vegetariske retter uden hokus pokus. Grøn mad let at lave er den vegetariske lillesøster til God mad let at lave, en dansk bestsellerkogebog gennem mere end 40 år. Jævnligt revideret, så den altid er moderne. Det skal smage godt, det skal være sundt og det skal være let at lave. Med Grøn mad let at lave får du de bedste vegetariske opskrifter fra God mad let at lave og mange helt nye. Bogen er inddelt efter årstider, så du altid får brugt sæsonens friske råvarer. Der er billeder af alle opskrifter, som er enkle og lige til at gå til - en kogebog for hele familien 
Udkommer 1. maj 2019. 192 sider. 199,95 kr. 
Pressemateriale, forsidefotos og forfatterfotos på presse.lindhardtogringhof.dk
Bestilling af eksemplar med henblik på anmeldelse sendes til e-mail: presse@lindhardtogringhof.dk






This email was sent to <<[email]>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lindhardt og Ringhof · Vognmagergade 11, 4. sal · København 1148 · Denmark