Copy
Dry & Healthy January... | Bert Hellinger Instituut
Beste <<Voornaam>>

Dry and Healthy January komt aan z’n eind. 
Met die fysiek sobere start, (of juist door niet aan die trends mee te doen!) heb je vast honger gekregen naar voedsel voor de geest!

Het Bert Hellinger Instituut heeft altijd veel ontwikkeld en uitgedragen op het gebied van systemisch werk in organisaties; daardoor heeft er ook veel kruisbestuiving plaatsgevonden naar het domein van familieopstellingen. We krijgen zoveel inzichten over hoe systemen zich gedragen door ons dagelijks werk met ingebrachte vraagstukken! Die geven steeds weer nieuwe impulsen aan onze opleidingen en laten nieuwe opleidingen geboren worden. Ook onze manier van werken met familieopstellingen ontwikkelde zich in twintig jaar. We merken dat mensen voor de kwaliteit die we daarin bieden bij ons komen. Er is echt vraag naar professionaliteit in dit veld!

Hieronder veel aanbod om je systemische honger te voeden. Workshops vol voeding voor jouw levensvragen, opleidingen om je te doordrenken met systemisch denken en handelen, masteropleidingen om je werk te verdiepen en verder te ontwikkelen zodat je als professioneel gezien wordt.

Helaas moeten we waarschuwen: de opleidingen zitten enorm snel vol, mis de systemische trein niet!

Veel leesplezier.

Blog Het pijnlijk falen van een tovenaar... Bibi Schreuder

Een jonge vrouw komt naast me zitten.

Op de vraag wat we voor haar kunnen doen zegt ze: “ik weet het niet, ik ben nooit goed genoeg”.

Vóór haar geboorte is een miskraam geweest en haar moeder heeft haar verteld dat als die geleefd had, dat zij er dan niet geweest zou zijn. Ik laat haar zeggen: “Ik ben nummer drie”. (In plaats van nummer twee, ze heeft één oudere zus). Later hoor ik dat ze nog vier broers en zussen heeft. “Hoezo zou jij er dan

geweest zijn?” Flap ik eruit. (En ik denk nog: “Oei wat moet je als ouder toch oppassen met wat je zegt, nou denkt zo’n kind dat t geen recht op leven heeft en daar komt dan zo’n levenslange gedachte dat je niet goed genoeg bent uit voort..”)

We stellen de ouders en zes kinderen op. Dan komt de representant van de miskraam erbij.
De kinderen van daarná...

Verder Lezen
2019 Diverse
Workshops
Amsterdam & Groningen

De workshop is bedoeld voor mensen die hun systemisch bewustzijn willen vergroten, wel eens een familieopstelling willen meemaken en / of voor mensen die een persoonlijke vraag willen onderzoeken met een opstelling.

Na een korte inleiding over hoe systemen werken, wordt er met opstellingen gewerkt. Tijdens het begeleiden van opstellingen zal waar mogelijk en gepast de interventies hardop geduid worden.

In een opstelling komen zoveel thema’s langs, dat de kans groot is dat al door het meebeleven van de opstelling van een ander, er bij jezelf een proces opgang komt, waarin verheldering op eigen (onbewuste) vragen ontstaat en je systemische bewustzijn wordt aangewakkerd.


Dit leer je tijdens deze workshop
Na een workshop familieopstellingen zal nog een tijdlang een...

Verder Lezen
27 mei - 20 november 2019 Masteropleiding
Familieopstellingen
B. Schreuder en Y . Lonis

Bekijk deze korte video voor een impressie!

Opstellerschap is veel meer dan een opstelling begeleiden.

Het systemisch werken met opstellingen is een vak dat zich blijft ontwikkelen. Naast een vak is het begeleiden van systemische opstellingen ook een kunst en kunde. De kunst zit ’m vooral in hoe je het contact maakt met het gehele systeem, of alle systemen waar de client in leeft. Door de client, door jezelf, en door de opstelling aan de systemische principes bloot te stellen.

De kunde zit hem in het kunnen vertalen van wat we weten over systemen naar je handelen als opsteller. 

De opsteller is zijn of haar eigen instrument. In deze opleiding leer je zowel te werken vanuit de essenties van systemisch werk, áls jezelf als instrument te stemmen en in te zetten...

Verder Lezen
18 maart - 2 oktober 2019 Masteropleiding Begeleiderschap Stephan Hausner

Bekijk de video over deze masteropleiding voor een impressie! 

De richting waarin het werk van Stephan Hausner zich aan het ontwikkelen is, lijkt momenteel een van de meest belovende vernieuwingen in de wereld van systemisch werk en opstellingen. 

Zijn werk is nog altijd stevig geworteld in Hellingers benadering en groeit door naar tastbare vormen van diepgaande transformatie bij de client. Het werk van Thomas Hübl heeft Stephan een flinke boost én verdieping gegeven.

Soms heeft Stephan zelf nog geen heldere woorden voor wat hij precies doet, hoe hij de container maakt voor wat er mogelijk is en wat er precies gebeurt. 

Als je van Stephan wilt leren, is het beste recept om langere tijd in zijn nabijheid te zijn, hem te zien en vooral te ervaren als hij werkt.
Waardoor je meer doordrenkt wordt door...

Verder Lezen
Verschil tussen Masteropleidingen Familieopstellingen & Begeleiderschap

In de 
Masteropleiding 
Familieopstellingen

oefenen de deelnemers veel in het begeleiden van opstellingen (met gastcliënten) met supervisie van de opleiders. Het is een ontdekkingsreis naar je eigen stijl en hoe die te onderbouwen. 

In deze masteropleiding ontwikkel je je zelfvertrouwen en professionaliteit in het begeleiden van opstellingen en het doen van tweede orde interventies én derde orde interventies rond persoonlijke vraagstukken (zie filmpje waar Bibi uitlegt wat 1e, 2e en 3e orde interventies zijn).

In de 
Masteropleiding
Begeleiderschap
 
met Stephan Hausner en Bibi Schreuder (rond Health and Illness) 
leer je vooral door het ervaren van de manier van werken van Stephan,
door reflecties en door oefeningen waarin je de essentie ervaart van waar het begeleiderschap over gaat: fenomenologische innerlijke houding, alpartijdigheid, maar ook de confrontatie met je grenzen en je eigen...

Verder Lezen
Opleiding Potentieel in team & organisatie Jan Jacob Stam

Een kleine
leergang in vuurtje stoken en blussen.
Waarschuwing:
Potentieel is gevaarlijk spul! Als het volop vrij komt kan het nogal wat in beweging zetten, opschudden en zelfs vernietigen. Dat is op zich al een goede reden om als persoon, team of organisatie je in te houden: de consequenties kunnen te groot zijn. 
Potentieel is levensenergie die zich wil laten gebruiken. Niet voor het ego of eigen gewin, maar om iets te bewerkstelligen in de samenleving. Jullie als team hébben niet de levensenergie, maar de levensenergie heeft jullie.

Een heel andere reden dat potentieel niet kan stromen zijn blokkades van allerlei aard. Loyaliteiten aan anderen wiens potentieel niet mocht of kon stromen, verstrikkingen, trauma’s in de organisatie en belemmerende patronen. 
En áls de organisatie of team is afgestemd op potentieel, dan is het geheel in flow, in een zekere rust die vooruit stroomt. Bijna intiem. 

Frustratie is geblokkeerde levensenergie. Waar zit de plug om het te... 

Verder Lezen
2-daagse Introductiecursus Systemisch Werken in het Onderwijs Marije Boot
Video over deze introductiecursus

Het systemisch kijken naar persoonlijke en organisatievraagstukken krijgt steeds grotere bekendheid. Vanuit jarenlange ervaring met het kijken naar gedrags- en leerproblematiek vanuit systemisch perspectief zijn er inzichten ontstaan dat het systemisch werken met kinderen een andere benadering vraagt dan het werken met volwassenen.
Het vraagt nog meer bewust te zijn van je eigenpatronen en systemen. 

Nu bieden we een introductiecursus van twee dagen aan voor het onderwijsveld om kennis te maken met het systemisch gedachtegoed en te ervaren hoe dit breder perspectief biedt in je werk.

De introductiecursus Systemisch werken in het onderwijsveld is bedoeld voor  iedereen die vanuit een professionele rol werkt in het onderwijsveld, al dan niet direct met kinderen.
In de introductiecursus...

Verder Lezen
22 nov. 2019 - 18 apr. 2020  Opleiding Systemische Pedagogiek B. Schreuder

Bekijk deze video met o.a. ervaringen van deelnemers van deze opleiding.

Met deze opleiding leer je de systemische fenomenologische ziens- en zijnswijze eigen te maken en in te zetten in je professionele leven met kinderen.
Dit is een opleiding systemisch waarnemen, denken en handelen, zónder opstellingen.

Na deze opleiding:
- Kun je oordeelloos, fenomenologisch systemisch waarnemen en handelen.
- Weet je hoe systemen werken en hoe het gedrag van kinderen hard aan het werk is om het systeem 'in orde' en compleet te maken.
- Kun je de houding en principes van systemisch fenomenologisch werk inzetten.
- Kun je -rekening houdend met systemische principes- een veilig kader scheppen zodat het kind niet bezig hoeft te zijn om zijn achtergrond-systeem...

Verder Lezen

Copyright © 2019 Bert Hellinger Instituut Nederland, Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt deze e-mail omdat u in het verleden heeft deelgenomen aan een of meer van onze workshops, opleidingen of congressen, dan wel op andere wijze interesse heeft getoond in ons aanbod. You receive this e-mail because you have participated in one or more of our workshops, training courses or congresses in the past, or have shown interest in our offer in another way.

Ons postadres:
Bert Hellinger Instituut Nederland
Middelberterweg 13a
Groningen, 9723 ET
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek