Copy

De betrokkenheid als basis

Thuis bij onszelf zijn heeft te maken met de kracht om verbinding te kunnen maken. Daarbij komt de verhouding tussen ‘ik’ en ‘de ander’ in beeld. Wat doen kwetsbaarheid, beweeglijkheid en boosheid eigenlijk in die verhouding? Welkom bij de alweer 25e editie van HaptonomieNet!

Het thuisgevoel is de startplaats van relaties die we in onze omgeving onderhouden. Zo kunnen we onze eigen ruimte waarderen en ontstaat een thuisleven dat we kunnen liefhebben waarmee onze veiligheid bevestigd wordt. Het thuisgevoel heeft daarmee niets te maken met een terugtrekking uit de wereld. Lees notities van Leander Tijdhof in het Kennisweb haptonomie op basis van de bundel ‘Thuis in den vreemde’.

Engagement als een thuisgevoel

Kwetsbaarheid als therapeutische houding

Hulpverleners die eigen kwetsbaarheid kunnen zien en inzetten maken een sterke verbinding met wat er tijdens een consult aan de hand is. Kwetsbaarheid als therapeutische houding maakt dat schaamte en angst sneller voor een cliënt bespreekbaar worden. En bij cliënten waar die houding niet past kan het altijd anders, stelt psychiater Jeroen Kloet in PsychoseNet.

Eigen kwetsbaarheid krachtig inzetten – doe ik ’t of doe ik ’t niet?

De dans van ubuntu

Worden en zijn staan in de Afrikaanse filosofie niet tegenover elkaar zoals in het westen het geval is maar vormen een onophoudelijke stroom van beweging die een orde representeert. Luister naar ‘De dans van ubuntu’ en naar andere podcasts van HaptonomieNet in samenwerking met SPRTV Productions: ‘Hoe leven zich aan zichzelf geeft’, 'Het belang van het ongemak in de ruimte’ en ‘Hoe weerstand tegen veranderen tot trauma leidt’.

Podcasts van HaptonomieNet

Boosheid kan zichtbaar maken

Dat wat er niet mag zijn dringt zich meestal op. Zo gaat het ook met boosheid. En in boosheid zit juist de potentie tot je verdere ontwikkeling, schrijft leiderschapscoach Anne van Weeghel. Het in contact naar voren brengen van woede is voor menigeen een klus maar kan veel opleveren. Je maakt zeker kennis met zichtbaar zijn, grenzen stellen en je voorwaartse kracht.

Waarom mensen die hun boosheid niet laten zien van binnen vaak razend zijn

Nieuwslijn

Dinsdag 2 april informatieavond School voor Vrije Haptonomie in Utrecht waarvoor nog plaats na opgave mogelijk is | Nieuwe workshop Bezielend ouder worden The school of New Directions in Gieten start 9 april | Myrthe Oudejans toegetreden tot SvVH Netwerk van Haptotherapeuten | Zaterdag 18 mei nieuwe workshop familieopstellingen The school of New Directions in Gieten met psychiaters Clementa Veldman en Gradus van Florestein | Inleidingen in haptonomie bij School voor Vrije Haptonomie in Utrecht aan de gang

(HaptonomieNet)

Copyright © 2019 HaptonomieNet, Stichting Hapsis Utrecht. Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt HaptonomieNet omdat u interesse heeft getoond in projecten van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht of in werkzaamheden van Praktijk Leander Tijdhof.

Stichting Hapsis Utrecht
Eemstraat 7
3522 SN Utrecht
KvK 62755072

Ontwerp: Doets Design

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf u dan hier uit






This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktijk Leander Tijdhof · Eemstraat 7 · Utrecht, Ut 3522 SN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp