met: lezing Sylvia Mbabazi over het leven van de Afrikaanse vrouw
Deze maand extra aandacht voor de rol van vrouwen. Zij maken bijvoorbeeld de vazen uit Lombok.
En wil je meer weten over het leven van de Afrikaanse vrouw? Kom naar de lezing op 27 maart! In deze Nieuwsbrief:
Lente in de vaas!
Nieuw in de winkel
Nog meer nieuwe artikelen
Woensdag 27 maart lezing over het leven van de Afrikaanse vrouw
Vrijwilliger bij Wereldwinkel Bathmen
Lente in de vaas!
15 % korting op de vazen van 1 t/m 16 Maart
Deze vazen komen uit Lombok, Indonesië. in het pottenbakkersdorp Banyumulek worden de vazen op traditionele wijze gemaakt door zo'n dertig vrouwen. Werkverdeler en coördinator Lalu staat open voor de westerse trends en daarom worden de vazen sinds anderhalf jaar goed verkocht. Ze passen goed in een modern interieur.
Nieuw in de winkel
Heerlijke handgemaakte zeepjes uit Thailand. Zij worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn er in heel veel verschillende geuren zoals Lavendel, Citroengras en Ananas. Zij zorgen voor een perfecte balans van de huid.
En nog veel meer nieuwe artikelen
Zoals deze duurzame lunchzakjes en koffiebekers. Voor een betere wereld zonder wegwerpplastic.
En hou de volgende Nieuwsbrief in de gaten: Dan volgt meer informatie over de prachtige "Sjaals met een verhaal" en de nieuwe collectie sieraden.
Woensdag 27 maart lezing over het leven van de Afrikaanse vrouw
Bovenstaande afbeelding is van houtdrukkunstenaar Fred Mutebi.
Ter afsluiting van de Boekenweek met het thema "Moeder de vrouw" en in samenwerking met de Bibliotheek vertelt Sylvia Mbabazi over het leven van de Afrikaanse vrouw. En dit leven is in veel opzichten niet te vergelijken met het leven een westerse vrouw..
Sylvia Mbabazi is opgegroeid in Uganda. Zij kwam in 1997 naar Nederland. Zij is getrouwd met een Nederlandse man en heeft 4 kinderen. Omdat ze iets wou doen voor haar land richtte ze de stichting UP4S op waarmee ze kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs wil bieden en op die manier ook de positie van meisjes te verbeteren.
Voor deze lezing, die gratis is, kun je je aanmelden bij de Wereldwinkel aan de kassa of per mail wereldwinkel@wereldwinkelbathmen.nl.
Vanaf 19.45 uur is er inloop met koffie en thee. Om 20.00 uur begint de lezing.
Vrijwilliger bij Wereldwinkel Bathmen
Els Hulscher is vanaf 2005 vrijwilliger bij de Wereldwinkel, dus begonnen na de verhuizing van de markt naar het eerste vaste onderkomen aan de Schoolstraat nr. 5. Zij vertelt: "Vanuit huis verkocht ik Unicef kaarten. maar dit werd landelijk overgenomen door de Wereldwinkels. Toen heb ik de verkoop overgedragen aan de Wereldwinkel Bathmen en ben ik begonnen als winkel medewerker. Het leukste aan het werk vindt ik de mooie artikelen en de omgang met de mensen."
Leuk om te vertellen is dat Els met haar 79 jaar de oudste, maar nog zeer actieve vrijwilliger van de groep is!
Ook vrijwilliger worden? Meld je aan in onze winkel of via mail!
Uw bedrijf en Wereldwinkel Bathmen
Kies ook met uw bedrijf voor eerlijke handel! Of het nu gaat om relatiegeschenken of koffieautomaten (koop of lease), ook zakelijk kunt u een verschil maken. Eén mail aan ons en wij nemen contact op!
Wilt u een (h)eerlijke bonenkoffie vers malen of kiest u voor het gemak van vriesdroogkoffie?
Wereldwinkel Bathmen biedt u de mogelijkheid om de apparatuur te kopen of te huren, inclusief onderhoudsabonnementen en levering van de ingrediënten!
Wij kunnen voor uw bedrijf, instelling en of winkel de koffie, thee en chocoladedrank verzorgen. Inclusief koffiezetapparatuur, fairtrade koffie, thee en cacao, suiker en alle bijbehorende artikelen. Of het nu gaat om 1, 2 of 10.000 werknemers, met onze partners zijn wij u graag van dienst!
Waarom Fairtrade keurmerk?
Net zoals in Nederland boeren en tuinders hun verkoopprijzen onder druk zien staan door de grote inkoopcombinaties, zien de boeren en producenten in arme landen dat ook.
Fairtrade staat voor eerlijke handel met een leefbaar loon voor de producenten. Eerlijke kansen door te ondersteunen bij investeringen. Voldoende inkomen voor eten, huisvesting en school. En dus een goede kans op een goed leven. Daarmee maken we een belangrijk verschil.
De Wereldwinkel hanteert het bekende fairtrade keurmerk van Max Havelaar op voedselprodukten.
Voor woon- en kado-artikelen hadden de wereldwinkels via hun landelijke vereniging een eigen keurmerk. Het Nederlandse keurmerk en daarmee het ' leefbaar loon' is met succes ingebracht in het internationale keurmerk WFTO-GS ! .