Sociale en duurzame financieringsmogelijkheden, tips voor de liquiditeitsbuffer en in control met een liquiditeitsprognose
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
Februari 2019
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Sociale en duurzame financiering, liquiditeitsbuffer en in control

Steeds meer zorginstellingen gaan investeren. Daarom deze maand meer over sociale en duurzame financieringsmogelijkheden, tips voor een goede liquiditeitsprognose, alles over de liquiditeitsbuffer en de resultaten van de financiële zorgthermometer.

Sociale en duurzame financieringsmogelijkheden voor zorginstellingen

De combinatie van de green deal met de maatschappelijke impact van de zorgsector maakt dat zorginstellingen in aanmerking komen voor sociale en duurzame financieringsmogelijkheden. Wat zijn de mogelijkheden van impactleningen? Welke kansen bieden sociale/groene obligaties? Wat zijn de bijkomende voordelen van deze financieringsvormen voor zorginstellingen? Onze adviseurs praten u bij over dit onderwerp.
Lees meer over impactleningen en sociale/groene obligaties

WFZ publiceert zienswijze gewenste liquiditeitsbuffer

Het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ) heeft recent zijn zienswijze op de gewenste liquiditeitsbuffer voor WFZ-deelnemers gepubliceerd. Wat wordt er in de praktijk gehanteerd door banken en het WFZ? Wat wordt er eigenlijk precies verstaan onder een liquiditeitsbuffer? Hoe kun je de gewenste liquiditeitsbuffer vaststellen en bestaat er zoiets als een te ruime liquiditeitsbuffer? Lesley Zanen legt het ons uit.
Lees meer over de liquiditeitsbuffer

Kwaliteitskader verpleging deels onbenut

De media (Trouw, Nederlands Dagblad, Skipr) stonden er vol mee: Financials in de zorgsector verwachten dat circa 40% van de € 2,1 miljard uit het kwaliteitskader niet benut gaat worden. De krapte op de arbeidsmarkt en de beperkte bestedingsmogelijkheden liggen hier aan ten grondslag. Daarbij blijft de zorgzwaarte verder toenemen met als resultaat meer druk op het personeel. De zorgfinancials verwachten dat het relatief hoge ziekteverzuim niet verder gaat stijgen en in 2019 zelfs licht zal dalen.
Bekijk de resultaten van de financiële zorgthermometer Q4

Hoe stelt u een goede liquiditeitsprognose op?

Zorginstellingen hebben de ambitie om weer meer te investeren. Hoe gaat u dit realiseren? Doet u dit met eigen middelen of dient u (deels) externe financiering aan te trekken? Een goed opgestelde liquiditeitsprognose geeft antwoord op de mogelijkheden van uw zorginstelling. Deze wordt pas een effectief middel als de realisatiecijfers met de prognosecijfers worden vergeleken en de verschillen worden verklaard. Onze adviseurs geven u handvatten voor het opstellen van de liquiditeitsprognose.
Tips voor het opstellen van een liquiditeitsprognose

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring