Copy
Nieuwsbrief 02/15/2019
Ik Onderneem! B.V.
Is deze mail niet goed leesbaar?
Bekijk de mail in uw browser
Ik Onderneem! is met leuke projecten bezig en dat willen wij graag met u delen! Speciaal voor ondernemende mensen en menselijke ondernemers zijn wij hard aan het werk om kansen niet onbenut te laten. 

Big-data betrouwbaar?

Onbekend maakt onbemind merken we. En er worden vaak appels en peren vergeleken in onderzoek terwijl je juist de bron goed moet plaatsen om onderzoek op waarde te schatten, niet de factor 'we doen het al jaren zo'. 
Wij zijn in 2016 gestart met de ontwikkeling van nieuw soort 'Koopstromenonderzoek', niet meer op basis van enquetes maar op basis van Big-data, van de Rabobank om precies te zijn. Vanaf toen is dit onderzoek doorontwikkeld tot een 'Prestatieonderzoek' waarvan koopstromen slechts onderdeel zijn.  

Wij onderscheiden 2 bronnen voor het prestatieonderzoek volgens onze visie:
Big data - Kwantitatief - RaboResearch: Pintransacties, chartale stortingen, jaarstukken, Panteia, Locatus, CBS, Lisa, GSM data Vodafone
Enquetes - Kwalitatief - Consumenten en ondernemers 

Big-data is geschikt voor bestedingspatronen (geld), bewegingspatronen (mensen), functioneren van een gebied (prestatie, winstgevendheid/gezondheid), winkelaanbod en functie van een gebied. Het is puur de feitelijke informatie.

Big-data is feitelijk en statistisch betrouwbaarder dan het geheugen van een zeer beperkte steekproef. Immers 56 miljoen pintransacties en 700 miljoen datatransacties die ook nog eens zijn gekoppeld aan marktaandeel geeft heel gedetailleerde informatie. Kortom, de foutmarge van het uitvragen van wat iemand gekocht heeft en wanneer is heel groot (meer dan 30%!) en het aantal enquetes dat je nodig hebt om iets zinnigs te kunnen zeggen over een gebied is te hoog om betaalbaar te zijn (er wordt dus nu genoegen genomen met minder). Dat moet toch anders kunnen? Ja! Maar is Big-data zaligmakend? Nee!

Big-data is namelijk weer niet geschikt voor bezoekmotief, waardering en meningen over parkeren etc. Daar is juist een kwalitatieve aanpak met het uitvragen van bezoekers en ondernemers relevant. Juist de combinatie van Big-data, waar nodig aangevuld met kwalitatief onderzoek is krachtig.

Door de het gebruiken van Big-data en enquetes is er een unieke combinatie mogelijk om inzicht te krijgen in de consument én inzicht in de winkelier. We kijken als het ware én in de portemonnee én in de kassa, aangevuld met meningen van de consument en uitvraag op (verborgen) bedrijfsgezondheid van winkeliers. Gebruik dus de bron waar het voor bedoeld is, kwantitatief en feitelijk (=dus per definitie niet mogelijk met een enquete) en kwalitatief (meningen). Onderzoek anno 2019 heeft wat ons betreft echt innovatie nodig, en dat begint bij elkaar opzoeken en versterken en bronnen juist gebruiken.   
Benieuwd naar de visie van Ik Onderneem! over Koopstromenonderzoek/prestatieonderzoek in winkelgebieden? Heeft u een bron beschikbaar en bent u op zoek naar verknoping? Wij komen graag met u in contact! 

Ondernemersvereniging meerwaarde?

Wij komen in veel winkelgebieden tegen dat de ondernemersvereniging zijn meerwaarde is verloren. Want waarom zou je lid worden van een vereniging? 'Omdat het al jaren zo is'? 'Omdat de jaarlijkse borrel gratis is'? 'Omdat het verplicht is'? OF 'Omdat je er echt voordeel uit haalt'?
Natuurlijk, het moet wel lonen om lid te zijn van de vereniging. En daar schort het vaak aan omdat de vereniging niet goed voor ogen heeft wat zij hun leden bieden. 
Het gevolg is dat de OV leegbloed en ondernemers de binding verliezen en soms zelfs lidmaatschap opzeggen. Terwijl de ondernemers (het liefst verenigd) juist de motor van het winkelgebied zijn en echt een partij nodig hebben die hun versterkt en haar belangen verdedigd. Het begint dus met een goed plan, waartoe ben je als OV? Wat is de belofte aan je klant (interne klant dus in dit geval de ondernemers)? Dit maakt het ook makkelijker om de lobby te voeren richting bijvoorbeeld gemeente of in een binnenstads-organisatie, je kan veel beter de belangen van de ondernemers vertegenwoordigen. 
Wij hebben in meerdere winkelgebieden ondernemersverenigingen geholpen met:
  • Inzicht: Wat is er en wat zou je willen hebben?
  • Acties begeleiden: Wat is er nodig om te veranderen? Daarna aan de slag.
  • Nieuwe structuur bouwen en belofte herstellen.
  • Goede communicatie: Het informeren van de achterban is essentieel voor draagvlak
Heeft uw ondernemersvereniging een nieuwe impuls nodig? Wilt u draagvlak vergroten? Wilt u ondernemers activeren? Wilt u uw bestuursrol beter invullen? Wilt u uw meerwaarde verbeteren? Wij helpen u graag met deze uitdaging. 
Bekijk hier alle Ik Onderneem! nieuwsbrieven
Volg ons op
 Twitter | Facebook | Stuur door 

Ik Onderneem! B.V.
Jansbuitensingel 7 6811 AA Arnhem
info@ik-onderneem.nl



Copyright © 2019 
Afmelden voor deze nieuwsbrief | Gegevens wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp