Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
Maart 2019

Doorrekening klimaatakkoord, artikelen en tips CO2-neutraal

De doorrekening van het klimaatakkoord is gepresenteerd. 5 tips voor een hoger rendement op uw duurzaamheidinvestering. De energierekening wordt toch echt hoger dit jaar! We geven u inzichten voor het creëren van draagvlak rondom een duurzame woning bij uw huurders en in Haarlem gaan de TU Delft, Deltares en Greenvis aan de slag met een zonnewarmtenet (DeZONNET).

Doorrekening Klimaatakkoord gepresenteerd

Het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) hebben op 13 maart 2019 hun doorrekening van het Klimaatakkoord gepresenteerd. De conclusie? De beoogde CO2-reductie wordt waarschijnlijk niet gehaald. De kosten van de maatregelen zijn beduidend lager dan verwacht en het beleid raakt voornamelijk de lagere inkomens die er gemiddeld 1,8% op achteruit gaan. Onze adviseurs praten u bij over de belangrijkste conclusies uit het rapport.
Lees meer over de doorrekening van het klimaatakkoord

Hogere energielasten als extra verduurzamingsprikkel

Waar staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer in december nog sprak van bangmakerij, blijkt de gemiddelde energierekening dit jaar toch echt veel hoger te worden. Met een gemiddelde van € 2.074,- is er een stijging van 19% ten opzichte van 2018. Het CBS heeft dit doorgerekend en Stan Wetzels wijst u graag op deze berekening. Een extra motivatie om in te zetten op isolatie. Dat merkt de huurder direct in de portemonnee.
Lees meer over de stijgende energierekening

5 tips rendement duurzaamheidsinvestering

Financiële rendementseisen worden vaak niet gehaald bij de verduurzaming van bestaand bezit. Waar liggen de knelpunten? Hoe kunt u de opbrengsten verhogen? De kosten reduceren? Welke maatregelen kunt u op welke moment inzetten? Je kunt je geld maar één keer investeren. Dat moet dus doelmatig, efficiënt en effectief. Onze adviseurs bespreken vijf tips.
Bekijk de 5 tips rendement duurzaamheidsinvestering

Verduurzamen ja, extra betalen nee!

Huurders werken graag mee aan verduurzaming van hun woning, maar ze willen er niet extra voor betalen. Maar liefst 94% geeft aan positief tegenover verduurzaming te staan. De voorwaarde waaronder is heel duidelijk; 80% geeft aan dat het ze vooral niets extra’s mag kosten en ruim een kwart (27%) is alleen bereid mee te werken als het daadwerkelijk een besparing oplevert. Rob Sukaldi wijst u graag op een verzameling inzichten en tips voor het meekrijgen van uw huurders.
Tips voor het creëren van draagvlak bij huurders

Aan de slag met uw eigen duurzaamheidsinvestering?

Wat mag uw duurzaamheid kosten? Hoe kunt u zorgen dat de investeringen aansluiten bij uw doelstellingen voor betaalbaarheid en beschikbaarheid? Tijdens deze training duiken we in de verschillende verdienmodellen. Het resultaat? Inzicht in de impact op de volkshuisvestelijke bijdrage, de woonlasten voor de huurder en de financiële haalbaarheid. U gaat aan de slag met een eigen duurzaamheidsinvestering, zodat u inzicht heeft in het maatschappelijk en financieel rendement, de effecten van de ingreep op de beleidswaarde en de consequenties op de woonlasten van de huurder.
Opleiding: Investeren in duurzaamheid

Innovatief verduurzamingsidee: Het zonnewarmtenet

In Haarlem gaan de TU Delft, Deltares en Greenvis aan de slag met een zonnewarmtenet (DeZONNET). Het consortium onderzoekt het aardgasvrij maken van een jarendertigwijk door het aanleggen van een laagtemperatuurwarmtenet in combinatie met een warmte-koude-opslag én individuele warmtepompen. Het warmtenet wordt gevoed door zonnepanelen die zowel elektriciteit als warmte opwekken. Jeroen Dungelmann maakt u graag attent op dit innovatieve en mogelijk fors CO2-besparende initiatief.
Lees meer over DeZONNET van TU Delft, Deltares en Greenvis

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring