Copy

Butlletí de Cultura Digital

especial
No em veus correctament?
Visualitza'm en el teu navegador
Vols subscriure't?
Clica aquí
.
.
.
.
Fa temps que no saps de nosaltres?
Ja sabem que vas rebre decenes, centenars de correus demanant-te el consentiment per enviar-te butlletins. Potser entre aquell munt de mails hi havia el nostre i et va passar desapercebut (o això volem pensar!).
T'hem fet un butlletí amb algunes de les notícies, articles i vídeos que t'has perdut aquests mesos. Esperem que et faci tornar amb nosaltres!
Vols que continuem portant-te la millor cultura digital?

John Lewis i la publicitat

Una versió de Bohemian Rhapsody a l'escola

Ho han tornat a fer. La cadena anglesa de grans magatzems John Lewis ens ha tornat a sorprendre amb el seu últim espot publicitari. Una barreja amb tots els ingredients necessaris perquè ens agradi: nens adorables, robots i la meravellosa Bohemian Rhapsody de Queen, tot això envoltat d'efectes especials prou casolans, tot i que només en apariència. El director del vídeo és el responsable també d'altres anuncis de John Lewis que ja us hem presentat en aquest Butlletí de Cultura Digital, com el de Monty el Pingüí o el gos Buster.

Hem anat...

A París!

Hem agafat les maletes i ens hem calçat ben còmodes per fer una ràpida i intensa visita a la capital francesa, on en un cap de setmana coincidien un munt d'exposicions, fires i instal·lacions interactives. Imperdible si us agrada la cultura digital!

Videojocs i dansa

Dansa i Fortnite, una relació creativa

Si us diem “dansa i Fortnite” què us ve al cap? Probablement res. Però aquests dos conceptes tenen una relació molt directa, creixent… i molt divertida. El joc ha fet que es posin de moda danses, s’han muntat concursos de ball i fins i tot es creen coreografies. Us parlem de la relació entre Dansa i Fortnite!!!

Voleu passar por?

Creepypasta: les llegendes urbanes que neixen a les xarxes

Monstres que ens visiten per la nit, esperits que viuen a videojocs, secrets esgarrifosos o assassinats misteriosos que es creen i es difonen per les xarxes. Estem davant del fenomen conegut com Creepypasta. Voleu passar por?

Videojocs i cinema

De la pantalla petita a la gran pantalla

El món del cinema ha begut de moltes fonts per a crear les seves històries. Hi ha pel·lícules que han estat creades a partir de personatges i històries de videojocs. Voleu conèixer-les? Us en portem les millors, les pitjors i que les arribaran properament!

Gifs

T’agraden els gifs? T’ensenyem a fer-los!

Els gifs formen part de la nostra manera d’expressar-nos, del nostre discurs. Igual que els mems, els fem servir en tots contextos. És per això que us donem la clau per crear-los!

Noves narratives

L’estiu és un bon moment per a les narratives i les xarxes socials

Qui diu que a l’estiu el món s’atura? Ben al contrari! Aquest estiu hem pogut gaudir d’alguns exemples de narratives que han sabut fer servir el potencial de les xarxes socials per crear i explicar històries i arribar a públics joves. Us destaquem aquelles que ens han sorprès especialment!

Les millors campanades

Els posts més vistos de 2018

L’equip de Cultura Digital us volem agrair que ens hagueu seguit un any més recuperant els posts que més us han agradat aquest darrer 2018. Aquí teniu les 12 millors campanades de la cultura digital

2018

Els millors videojocs de l'any

2018 ha estat un any fantàstic per els videojocs. Aquest últim any ens ha deixat títols importants, èxits de vendes i fenòmens que han marcat fortament a la indústria. Voleu saber-ne més? Llegiu aquest repàs als videojocs de 2018!

Descens a l'infern en VR

L’île des morts

L'île dels morts és una pel·lícula en realitat virtual que va guanyar el premi a la seva categoria a la darrera edició de la Mostra de Venezia. Un curtmetratge de Benjamin Nuel basat en l'obra pictòrica d'Arnold Böcklinun conjunt de cinc obres amb el mateix títol que van fascinar des de Freud i Hitler a Yourcenar i van inspirar a Strindberg, Giger i Rakhmàninov qui va crear un poema simfònic amb el mateix títol i que és la banda sonora d'aquest curtmetratge.

La pel·lícula, que podeu veure en versió 360, és un viatge fora del temps, des d'un apartament fins el nostre destí final, guiats per Caront, el barquer dels Inferns. L'horitzó és el mateix per a tothom, inamovible, inevitable. La pregunta, des de sempre, per a totes les civilitzacions, ha estat sempre la mateixa: què hi ha després de la mort?

Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat

vull donar-me de baixa    

Email Marketing Powered by Mailchimp