Copy
View this email in your browser
 2019 מרץ
הפגנות בעזה, 2018 (צילום: מתי מילשטיין)
חברים יקירים,
 
שנה חלפה מאז שהפלסטינים בעזה הנצורה החלו את הפגנות צעדת השיבה הגדולה, הממשיכות להתקיים מידי יום שישי בסמוך לגדר הגבול עם ישראל.
 
מרבית השיח בנוגע להפגנות מתמקד בתגובה הרצחנית של הצבא הישראלי להפגנות, והשימוש בצלפים ובירי חי כדי להרוג או לפצוע במכוון מפגינים פלסטינים בלתי חמושים, ללא כל חשש מנשיאה באחריות על מעשיהם.
 
אנחנו עדאלה, מרכז אל-מיזאן בעזה ושותפינו האחרים, התראנו מראש  שמעשים אלו מפרים בצורה בוטה את המשפט הבינלאומי. עמדה זו אושרה על ידי ועדת הבדיקה המיוחדת של האו"ם לחקר האירועים בדו"ח אשר הגישה לפני שבועיים למועצת זכויות האדם של האו"ם. למרות זאת, הרשויות הישראליות הוכיחו שאינן מעוניינות לחקור באופן ראוי או להעניש את האחראים לפשע.
אך חיוני גם לזכור את המטרה של הפלסטינים בעזה מהצעדה מלכתחילה: לתבוע את זכות השיבה למולדתם ולאדמותיהם.
 
זו הסיבה שההפגנות החלו ב-30 במרץ , יום האדמה, שמציין את ההתנגדות הפלסטינית להפקעות האדמה רחבות ההיקף שישראל ביצעה בגליל ב-1976. בהפגנות אלה 6 פלסטינים אזרחי ישראל נהרגו בידי המשטרה.
 
גם היום, 43 שנים אחרי יום האדמה, המאבק של הפלסטינים להגן על אדמתם ובתיהם עודנו חיוני ונוכח יותר מתמיד.
 
רק השנה למשל, הרשויות הישראליות הודיעו על תכנית לפינוי בכפיה של 36,000 אזרחים בדואים מבתיהם ומכפריהם בנגב, כדי להקים מכרה פוספוטים ולהרחיב איזור תעשיה צבאי וכביש מהיר– תכניות אשר עדאלה נאבקת נגדם בבתי המשפט ובוועדות התכנון.
אישה בדוואית בכפר אום אל-חיראן שבנגב ליד שרידי ביתה לאחר הריסתו על ידי הרשויות הישראליות ב-2017.
(צילום: מתי מילשטיין)
תכניות אלה מקבלות גיבוי משפטי מהחקיקה המפלה ובראשה חוק יסוד: ישראל – מדינת הלאום של העם היהודי, אשר מעגן בחוקה את העליונות היהודית וכולל מאפיינים מובהקים של אפרטהייד.
 
סעיף 7 של חוק הלאום, רואה בפיתוח התיישבות יהודית ערך לאומי, שיש לפעול על מנת לעודד ולקדם הקמה וביסוס שלה. עיגון ההתיישבות היהודית כרעך חוקתי צפוי להעמיק את מדיניות הקרקע הגזענית של ישראל משני צידי הקו הירוק וישים עוד אלפי פלסטינים תחת הסכנה של עקירה ונישול.
 
בצל הבחירות הכלליות אשר ייערכו בחודש הבא, צפוי שתחזק החקיקה הגזענית ויישום המדיניות הקרקע המפלה בישראל ובשטחים הכבושים. בהתאם, זכויותיהם של הפלסטינים על אדמתם, אורחות חייהם וחייהם עצמם נמצאים תחת איום גדול מתמיד.
לקריאת נייר העמדה של עדאלה על סעיף 7 | לקריאת נייר העמדה של עדאלה על חוק הלאום

צפו בעו"ד מאיסאנה מוראני נושאת דברים במועצת זכויות האדם של האו"ם
אנא תרמו לעבודת עדאלה בהגנה על זכויות הקרקע של הפלסטינים ביום האדמה ה-43 הזה, 2019.

בסולידריות,

עו"ד סוהאד בשארה, ראש יחידת זכויות קרקע ותכנון
 
עו"ד מאיסאנה מוראני, רכזת יחידת זכויות קרקע ותכנון
תרמו לעדאלה






This email was sent to >" target="_blank" style="color:#404040 !important;"><<Email | כתובת דוא"ל>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Adalah: The Legal Center for Arab Minority Rights in Israel · 94 Yaffa Street · PO Box 8921 · Haifa 31090 · Israel