Copy

- Turneringer -

April 2019

Turneringer i april
18.-21.4. Norcic Open 2019 
23.4. Pokalturneringen 2019 (tilmeldingsfrist) - Ny i kalenderen

Kommende turneringer
4.5. DM for Damer 2019 - Ny i kalenderen
4.5. Årets Tøsedreng 2019 - Ny i kalenderen
30.5. Chang Open 2019 
8.6. Pokalpot 2019 - Ny i kalenderen
15.6. 3-Kamp for 2-mandshold - Ny i kalenderen
17.8. 20. Svendborg Open
16.-17.11. DM og DM i speed

Øretævernes holdeplads

Af Matilde Schmidt

Pernille Rosendal har et skræmmende backgammon-CV med mange internationale resultater
Fotos: Matilde Schmidt
Nyhedsbrevet har mødt forbundets formand, Pernille Rosendal, til en kop kaffe og en sniksnak, blandt andet om det er bøvlet værd at være ulønnet formand for en forening, hvor posten for tiden kan ligne øretævernes holdeplads?

Bestyrelsen er i gang med nye tiltag, fx at medlemmerne fremover skal betale årskontingent fremfor licenser, og så er der oprettelsen samt driften af en helt ny hjemmeside samt ansættelsen af en forbundssekretær.

Så hvad handler alt det om, og bliver hjemmesiden mon færdig? De nye tiltag har i den grad delt vandene og forbundet, og allerede uden "balladen" var en kæmpe arbejdsopgave, så har den siddende bestyrelse mod på at fortsætte, og hvad har de ellers i ærmet?

 
Det stod ikke i kortene, eller terningerne, at Pernille Rosendal skulle være formand for Dansk Backgammonforbund, da hun stillede op til bestyrelsen og blev valgt på sidste landsråd. Som det sikkert er de fleste bekendt, så har bestyrelsen i forbundet haft en omtumlet tid, hvor først den ene formand trak sig, og så den næste.

Årsagerne har der været spekuleret i, både offentligt, og i særdeleshed i krogene, og det har givet hele bestyrelsens arbejde en slagsside, fordi nogle medlemmer har valgt at komme med indimellem skinger kritik, blandt andet på Facebook, hvor debatter indimellem kan stikke lidt af.
 
Hvem er Pernille?
På spørgsmålet om hvor gammel Pernille er, svarer hun: “Bare skriv jeg er skide gammel”, mens hun griner. Det kendetegner godt hvem Pernille er, selvironisk og oftest med et smil eller et grin.

I backgammonsammenhæng er hun også skidegammel, hun har været medlem af forbundet i 100 år, og hun har spillet på Nemos første hold, som nu er rykket op i Elitedivisionen, siden “De sidst var i Elitedivisionen”, hvilket jeg også tolker som 100 år.

Pernille har været med til at arrangere den legendarisk ‘Bussen Open’-turnering, som kun afholdes hvert femte år, og sidste sommer Karmagammon på Cafe Nemoland på Christiania.

Pernille spiller gerne turneringer, og hendes største præstation er ifølge hende selv VM for hold i Monte Carlo, sammen med Robin Neumann og Morten Andersen: “Det var pissesjovt”. Det er jo ik' en egenpræstation, så jeg går hende lidt på klingen, og selvom hun ikke er meget for at prale af egne præstationer, så kan hun da nævne en turnering i New York hvor “Det gik meget fint” og “En placering i champ til Nordic et år”... hvorefter hun forlegent tilføjer: “Jeg var bare heldig”.

Pernille Rosendal voksede op, så forskellige steder som Chicago, Blovstrød og Flyvestation Skydstrup, indtil hun skulle i anden klasse, hvor familien endelig slog sig ned i Odense. Årsagen til de mange flytninger var at faderen var læge, og før man ender i en god fed overlægestilling, så må man være nomade.

At have boet så mange forskellige steder har gjort, at Pernille måske har fået et større udsyn i verden, og en forståelse af, at der er mange måder at tænke på. Pernille læste til markedsøkonom, kombineret med noget russisk og fransk, hvorefter hun startede i forsikringsselskabet LFS kundeservice.

Fra kundeservice har Pernille arbejdet sig op igennem rækkerne, og efter 19 år, er endt med at være ”Business Requirement Analyst”, altså en der kan omsætte og oversætte forretningens behov til IT-udvikling.

Det gør hun så, tre dage om ugen i Oslo, og de sidste to i København. Pernilles job falder fuldstændig i tråd med årsagen til, at Pernille overhovedet kom med i bestyrelsen, det blev nemlig den nye hjemmeside der fik hende involveret:

”Jeg var med i IT-udvalget for at hjælpe med at få den nye hjemmeside op at køre, og med den baggrund jeg har, håbede jeg endelige at kunne være med til, at få det her dødssejlerprojekt til at møde andre vinde.

” Sådan et hjemmesideprojekt er en stor mundfuld, og i en lille forening som DBgF, kan det være svært, for der er ikke ressourcer som i store virksomheder, og Pernille fortæller at hun egentlig mener, at nogle medlemmer forventer samme service som f.eks hos kommunen eller Skat: ”De glemmer at det er en forening drevet af få frivillige kræfter, og vi har også alle sammen fuldtidsjob der skal passes.”

Pernille fortæller at hun allerede dengang, hun sagde ja til at være med i IT-udvalget, havde en vision om, at et nyt kontingentsystem der understøttes af den nye hjemmeside vil lette arbejdet, og så ville hun gerne se om forbundet var parat til et nyt logo, et der signalerede moderne og backgammon på en gang.

Derfor valgte Pernille at stille op til selve bestyrelsen på landsrådet, og der var ikke ligefrem rift om pladserne: ”Som sædvanlig” tilføjer hun med et skævt grin. For som i mange andre frivillige foreninger i Danmark, så vrimler det ikke ligefrem med folk der vil stille op til bestyrelsesposter når der afholdes Landsråd.

Da Pernille og resten af bestyrelsen blev valgt, var den fulde bestyrelse 7 medlemmer, men af forskelige personlige årsager trak først Heidi Munk, og så siden Tommy Kean sig fra formandsposten, samtidig med at Katrine Pawlik, også af personlige årsager, trak sig fra bestyrelsen.

”Så sad vi der, Steen Grønbech, Lars Rosquist, jeg selv og så kassereren Michael Nielsen via Skype, og skulle i slutningen af et bestyrelsesmøde lige have besluttet hvem der skulle have den formandspost… den var der ikke mange der ville tage”, og sådan forklarer Pernille hvordan hun pludselig, mere eller mindre ufrivilligt, også skulle til at vænne sig til titlen som formand for Dansk Backgammonforbund.

En af de ting bestyrelsen gerne vil have gennemført, er at få ansat en forbundssekretær til at varetage drift og medlemsservice, hvilket de fleste idrætsforbund mm har.

Der har været en del skeptiske røster i forbindelse med både ansættelsen af en forbundssekretær, hvorfor bestyrelsen derfor parkerede beslutningen indtil efter landsrådet. Hvis de får opbakning der, så har de stadig mod på at fortsætte arbejdet, og det er netop for at lette dette, samt for at kunne udøve en langt bedre service til medlemmerne, at bestyrelsen ønsker en ansat.

Der var også hele debatten om kontingentbetaling/tilbagebetaling, og i det hele taget har det udefra virket som om, at bestyrelsen har været i modvind, konstant, så hvad mener formanden om det?

”Udfordringen er jo, at ingen har taget den her debat på landsrådet, hvor den hører hjemme. En bestyrelse er valgt til at varetage medlemmernes interesser imellem landsrådene, og derfor ville vi have ansat en sekretær, som kunne varetage de administrative opgaver, som bare skal gøres, og som tidligere har været udført af frivillige kræfter.

Problemet med frivillige er, det kan være svært at holde dem op på aftaler, hvor en ansat sekretær altså har at levere en aftalt opgave til tiden.” Det er ikke unormalt at forbund som DBgF har en ansat sekretær, der varetager driften og medlemsservice, så hvorfor den store skepsis?

”Det er jo styret af følelser, og mennesker er oftest ikke glade for forandringer. Store virksomheder, som fx den jeg er ansat i, bruger mange mange penge, når de implementerer nye it-løsninger.

Det er svært med både nye kontingentregler, en hjemmeside der stille og roligt bliver udbygget, men som undervejs har nogle udfordringer, alt det skal folk lige vænne sig til, og så har hverken jeg eller de andre bestyrelsesmedlemmer en uddannelse i kommunikation. Så vi har måske fået formuleret os klodset indimellem, og så har vi fået hug.”
 
Landshold eller bredde?
I snakken om landsholdet er Pernilles holdning klar: ”Selvfølgelig skal vi have et landshold, det er med til at øge interessen, og med de resultater Dansk Backgammon har, så er det også en reklamesøjle udadtil.

Vi skal have plads til både eliten og bredden… og altså jeg syntes backgammon er bred, det er for den der kan sidde og nørde helt ned i mindste detalje, med at optage kampe og taste ind i Xg og analysere, og så der det for dem der sidder ude på Staden med en lille ’pind’ i hånden, og har en fest over hvordan Fortuna tilsmiler dem eller det modsatte… og så er der også alle dem der bare tager et spil derhjemme om opvasken…” Pernille fniser og fortsætter: ”… eller hvem der skal ligge øverst”
 
Bliver bestyrelsen?
Om bestyrelsen vælger at fortsætte må Landsrådet, der afholdes i forbindelse med Nordic Open, vise. Men Pernille siger at bestyrelsen, med et par nyvalgte medlemmer, nok gerne tager en tørn mere: ”Med en ordentlig opbakning og tillid fra medlemmerne, så vil jeg, og resten af bestyrelsen, bare gerne være med til at få Dansk Backgammon Forbund til at fremstå som et levende forbund der følger med tiden.

Det opnår man ikke ved bare at fortsætte som hidtil.” Den opbakning er i følge Pernille, at bestyrelsen kan ansætte en sekretær til at udføre de løbende driftsopgaver, så bestyrelsen kan passe deres respektive jobs, og stadig have et liv udenfor backgammon.

Thomas Ferguson og Martin Hermansen fik en flot andenplads til DM Doubles

Af Taus Bøytler

Øverst til venstre fra venstre: Thomas Ferguson og Martin Hermansen 
Fotos: Menashe Tal
I et ultra stærkt felt lykkedes det Absalon-duen Thomas Ferguson og Martin Hermansen at gøre bookmakernes forudsigelser til skamme til DM Doubles, hvor resultatet blev en imponerende andenplads efter et nederlag i finalen til Freddie Noer og Michael Weile.

Nyhedsbrev har mødt den ene halvdel af makkerparet, Thomas Ferguson, til en snak om den flotte præstation.

Hvordan føles det at blive nummer to til DM i Doubles?

Thomas: "Det føles som om at Hermansen/Ferguson blev vindere, men ikke i DM Double, men vindere i makkerskab.
 
At være underdogs ratingmæssigt, at gå hele vejen til finalen og så føre 5-3 til 9 imod en Grandmaster er da så tæt, men bare uden at vinde.  

Vi ser det som en super fed oplevelse. Jeg ser det som endnu en milepæl i karrieren at sidde i finalen, uanset resultatet. Der slappede jeg fuldstændigt af og tænkte ikke over at blive nr 1 eller 2. Så det var meget vigtigt mentalt ikke at stresse over det. Vi havde overskud og slappede af.
"

Hvad synes du om det  nye format, hvor der er enkeltkampe om lørdagen og consultationkampe
om søndagen?


Thomas: "Et anderledes og sjovt format - hvor consultation netop går ud på at skulle enes og have en
strategi for, hvem der gør det ene, og hvem det andet og, hvem der er kaptajn.


Lidt synd for publikum, at de blev snydt for det interesssante og det spændende at høre GM diskussioner og teori snak, fordi Freddie spillede helt alene, fordi Weile havde en hastesag et andet sted.

Alene kunne Freddie spille sin PR ned til 1,4 PR. Måske havde han spillet til 6 PR, hvis han skulle blive enig med Weile, hvem ved?

Så havde Martins og mit arbejde i consultation været lettere, hvis vi havde kunnet høre, hvilke planer GMerne lagde og spillede efter, men istedet sad Freddie stille som en mur, og han kunne høre alle vores planer og overvejelser.

Føles som at spille med åbne kort til VM i poker og have en modstander, der bare kan gemme sine kort. På trods af alt lykkedes det Hermansen/Ferguson at føre 5-3 til 9, og lige der sagde jeg "fuld stop" fordi vi havde fået en meget svær cube af Freddie.

Vi risikerede at tabe 35% gammons, og vi talte frem og tilbage og blev faktisk eninge om at tage cuben !! .. men så blev vi begge enige om IKKE at tage den.

Og efter matchen sagde Kedde, at vi indtil den cube, havde spillet til 2,6 PR men den cube skulle vi have taget så istedet endte vi på 5,89 PR samlet. Men det var dejligt at vi faktisk spottede den cube position som et take.
"

Havde du og Martin Hermansen lagt en særlig taktik forud for søndagens consultationkampe?

 Thomas: "Ja flere end vi fik brug for, og da vi først sad i ilden, så kørte vi som en velsmurt maskine, undtagen en gang hvor vi gik sukkerkolde, og måtte ud og finde noget at spise !!!

Så husk altid at have snacks, eller feks frugt med hvis man er så heldig at spille sig hele vejen til finalen !!!!!
"

Hvem er jer måtte gå mest på kompromis i sit spil under consultationkampene?

Thomas: "Ingen - vi havde begge en ide om forskellige styrker/svagheder og fik udnyttet det".

Har I planer om at gentage successen til Nordic Open?

Thomas: "Jeg stiller for første gang op i Advanced på en vundet billet fra Vesterbros Backgammon Klub's turnering !! (den turnering kan anbefales). Jeg har ikke set om der er side events som Doubles, men hvis der er, så er det da nærliggende at deltage igen med Martin/Hermansen successen."

KBgK vinder holdturneringen 2018/2019

Af Signe Pedersen

Øverst til højre: Danmarksmestre for hold 2018/2019: KBgK, fra venstre: Peter-Michael Valeur Bosse, Mads Peter Andersen, Hallur Jon Bluhme Sævarsson, Clement Breum og Thomas Kristensen
Fotograf: Lene Espersen
Lørdag d.16. marts skulle dette års Final4 spilles på Café AE, og Danmarksmesteren for hold kåres.

De 4 hold var :
  • KBgK
  • Lødigt
  • Team Casino Munkebjerg
  • Malmö BK
KBgK gik ind til finalestævnet som favoritter, men efter nederlag på 1-3 til både Malmö og Team Casino Munkebjerg var holdet presset inden den altafgørende sidste runde mod de forsvarende mestre fra Lødigt.

Her skulle KBgK vinde 3-1 eller 4-0 for at hive mesterskabet hjem til Valby. Hårdt presset trådte de stærke københavnere i karakter, og med en sejr på 3-1 kunne de efterfølgende lade sig hylde som mestre. Mesterskabet blev fejret på behørig vis på Esrom Kro.

Resultater DM for hold 2018/2019
Mestre: KBgK
Nr. 2: Lødigt
Nr. 3: Malmö BK
Nr. 4: TCM



Endnu en gang – STORT tillykke til KBgK med mesterskabet !

Midtjylland sejrede i vest
Traditionen tro var der sideløbende indbudt til gratis turnering for alle hold der havde deltaget i HT 2018/19.

I Vest var der 8 hold der valgte at stille op på Cafeteria-Kroen (helt ude) i Hampen. I Øst var der 28 hold til start på Café AE, der havde valgt at lukke caféen i dagens anledning.

I Vest har man gået rimeligt stille med dørene om dagens resultat, men jeg har opsnuset at Midtjylland I løb med sejren ved at slå Horsens i finalen. ¾-pladserne gik til Chang II og Vikingekrigerne II.
Stort  tillykke til Midtjyland I

--- og Soirée Dansante vandt i øst
I Øst var der spænding om semifinalepladserne helt til sidste runde. 3 hold (Firstmovers, Rulle Marie og Soireé Dansante) havde spillet sig til 9 point efter de 4 runder, og var sikre på at gå videre, mens den 4. plads skulle afgøres på ratingkorrektion mellem Hatten, Familien Nemesis og Supertyrene. Det blev Familien Nemesis, der løb med den 4. semifinaleplads – med kun 29,38 i forskel ned til Hatten.

De to semifinaler blev vundet af hhv. Soirée Dansante 2-1 over Firstmovers, og Familien Nemesis 3-0 over Rulle Marie.

Selve finalen mellem Soirée Dansante og Familien Nemesis blev i overbevisende stil vundet af Soirée Dansante.
Stort tillykke til Michael Weile, Marianne Petersen og Thomas Fuglheim.

Sommerfugle i maven
Det var med kriller i maven at jeg selv mødte op denne dag, da det var første gang jeg skulle være TL (turneringsleder, red.) for så stor en turnering. Det kan trods alt ikke sammenlignes med cafeturneringer i Ringsted, som var min erfaring inden denne dag.

Heldigvis var jeg ikke alene om det, da jeg hele dagen havde Sanne Birch ved min side – og så er der jo ingen grund til at være nervøs…..meeen jeg var det nu lidt alligevel.

Heldigvis forløb dagen uden problemer og rammerne på Cafe AE fungerede som jeg havde håbet. Tak til alle jer der deltog og var med til ikke at skræmme mig for at påtage mig en lignende rolle i fremtiden.

Jeg håber I alle, som jeg, havde en rigtig god og hyggelig dag.

KBgK´s individuelle resultater i sæsonen 2018/2019


 

VM i backgammon

Af Daniel Schleisner-Meyer

En tidligere udgave af landsholdet
Øverst fra venstre: Thomas Myhr, Freddie Noer, Karsten Bredahl, Thomas Kristensen og Peter Friberg
Nederst fra venstre: Michael Weile (coach) og Steen Grønbech

VM for hold bliver i år afholdt fra 8. - 10. april (de individuelle turneringer fra 10. - 14. april) på Merit Casino Splendid i Budva, Montenegro. Efter et par års pause fra at rejse med landsholdet, tænkte jeg: ”jeg trænger ærlig talt til noget ferie, og hvis jeg ikke tager med i år, kommer jeg nok aldrig til Montenegro!”

Jeg var med det samme klar til at tage med landsholdet og forhåbentlig se dem tage revanche for sidste år, hvor det blev til en – efter danske forhold skuffende – 5. plads! 

Det fede ved at tage af sted sammen med landsholdsspillerne er det sociale i turen og det sportslige ved at hjælpe lidt til med at notere kampe og andre praktiske opgaver for et af Verdens bedste backgammon-landshold. Den måde de træner og forbereder sig op til kampe på, er ret unik, og er et klart udtryk for vores kultur og miljø for at organisere os. Det og den målrettethed spillerne udviser, gør at spillerne på holdet leverer det ene flotte resultat efter det andet, både individuelt og på holdet. Men de forstår samtidig at det sociale aspekt også betyder rigtig meget for at opnå et godt resultat.

Uden at afsløre for meget, så ved jeg at flere af de landshold der stiller op til VM i år, har skiftet lidt ud i deres trup, for at det sociale bliver mere fremtrædende.

Det har før været nævnt, men slutteligt skal det igen lige nævnes at forståelsen for en ordentlig kost og det at holde sig en smule i gang fysisk under turneringen, også er begyndt at fylde mere gennem de seneste par år. Det er således blevet meget almindeligt at holdet tager sammen ud på vandreture, svømmeture eller en tur ned i hotellets fitness-rum i de perioder af turen hvor der ikke spilles landskamp. Og ikke mindst er det blevet af stadig større vigtighed at spillerne kommer i seng til ordentlig tid, når de skal spille kamp dagen efter.

Ny struktur og udvælgelsesproces for det danske landshold
VM-holdet har i fem sæsoner været styret af en landstræner, men udviklede sig i en retning, hvor det var nødvendigt at indhente mere konkrete data på spillerne, alt sammen som led i at udbrede kendskabet til spillet og holdet, samt på sigt at gøre Danmark til en skrappere backgammon-nation. Samtidig var Michael Weile i gang med åbning af en vinbar, som tidsmæssigt tog mere og mere af hans tid, så han valgte at stoppe, med troen på at holdet fremadrettet ville kunne klare sig uden en coach. I dag afleverer spillerne de fleste af deres kampe til Karsten Bredahl, som så organiserer tabellerne på landsholdets vegne, og disse data bruges til subjektiv udvælgelse af Montenegro-truppen samt næste trup, som skal til Paris i januar 2020.

Lidt om VM i år og en gennemgang af holdene
Fra og med 2018 er EM lavet om og udvidet til et VM, bla. for at flere nationer kan deltage.

Der spilles 7 runder og som udgangspunkt er det 11-points kampe, men dette kan laves om af turneringsledelsen, hvis noget andet giver bedre mening. Det koster 1000 euro pr. landshold at deltage.

Jeg har lavet en kort gennemgang af de nationer der deltager ved VM i år, og når der er tale om en slutrunde hvor kampprogrammet er så kompakt (7-10 kampe på tre dage), begynder det at blive rigtig vigtigt at man i truppen har spillere nok så der er plads til at nogle spillere kan sidde en kamp over og blive sparret, hvis de af den ene eller anden grund føler for det.

Spillernes PR er selvfølgelig det centrale udgangspunkt når det kommer til hvor dygtige spillere de er, men der er andre ting der – bortset fra terningerne – påvirker udfaldet af et parti og ikke mindst en kamp, bla. hvor påvirkelig man er overfor at møde en stærkere modstander, hvor rutineret man er i at spille med ur og økonomisere med sin tid, hvor nervøs man bliver når der er nerver på etc.

Til sidst er det også vigtigt at det sociale fungerer og at kemien er god, når man er sammen med hinanden i så mange dage og skal træffe vigtige beslutninger over et bræt. Særligt vigtigt kan det være når man kommer til de afgørende finalekampe, hvor en uafgjort kamp kan resultere i at man skal ud i en omkamp som vil være en consultation kamp, dvs. hvor hele holdet må/skal snakke sammen om egne træk. Derfor har et par af holdene til dette års VM da også prioriteret at sammensætte truppen på en måde hvor det sociale har vægtet højere end spillernes individuelle PR. Holdene ser sådan ud i år:

Armenien
Selvom der har været spillet backgammon i Armenien i mange år, er kendskabet til armenerne på den internationale scene ikke stort, for nu at sige det pænt. De forventes at spille lidt friskt til, både på checker-play og på cuben, og de er nok også primært med af sociale årsager og spåes ikke de store chancer for en top-placering. 

Trup: Artur Muradyan, Eduard Mirijanyan, Tigran Ohanyan, Levon Petrosyan, Avetis Rostomyan, Sergey Drmoyan og Suren Karatorosyan.

Belgien
Holdet er ført an af den altid energiske og medrivende Michel Lamote, der udover at være fast inventar til alle større, europæiske turneringer, efterhånden også er blevet lidt af en darling foran mikrofonen i kommentator-boksen, når han har fået chancen under Nordic Open.

De stiller dog i år op uden Lamote´s sædvanlige ”partner-in-crime”, Walter Meuwis. Belgien er helt klart en lille outsider til at nå til semifinalen og måske længere.

Trup: Michel Lamote, Geert Van der Stricht, Johan Huyck, Johan Segers, Guy Van Middelem og Marc Van Damme.

Resultater: 6. plads ved EM i 2016

Bosnien
Vi har ikke set dem siden EM i 2014, hvor de stillede op som Bosnien-Herzegovina, og de er et rimeligt ubeskrevet blad til de store backgammon-turneringer, hvorfor de heller ikke forventes at have de store chancer for en top-placering.

Trup: Ikke offentliggjort endnu.

Bulgarien
Det er første gang de er med til VM, og det er begrænset hvor meget vi kender til dem, men Petko Kostadinov må siges at være deres helt store stjerne. Han har tidligere stillet op for USA men i år skal han så hjælpe Bulgarien med at gå hele vejen, hvilket nok er en større mundfuld end han kan klare ene mand. Det ser ret svært ud for dem, og de formodes ikke at nå særlig langt ved VM.

Trup: Petko Kostadinov, Atanas Georgiev, Yancho Hristov, Sevdalin Tzvetanov og Bozhidar Iliev.

Danmark
Som nævnt så har processen med at udvælge truppen været lidt anderledes i år; Velkommen på landsholdet til Thomas Kokholm, der kvalificerede sig via en sejr i BotNorm Masters og til genganger og nyligt kårede Super Grand Master, Michael ”Mik” Larsen, der kvalificerede sig ved at vinde DM i 2018. Og endelig velkommen til Lars Trabolt der med deltagelse i hele 3 (!) VM-finaler (Verdensmester i 2008 og runner-up i 2009 og 2013), må siges at have fortjent en plads på VM-holdet! Monte Carlo eller Monte Negro – det er vel næsten det samme, tænker vi!

Der er genvalg til top-skrappe Freddie Noer, PR-kliniske Thomas Kristensen, turnerings-specialist Steen Grønbech og den altid super sympatiske mester i at økonomisere med sin tid på uret – og engang imellem næsten give sine holdkammerater hjertestop i processen – Thomas Myhr!

Danmark er en af de helt store favoritter til at vinde turneringen i år og med en skuffende 5. plads ved EM sidste år, har vi revanche til gode!

Fordi vi har en så godt organiseret turnerings-struktur, er de danske spillere vant til lange spilledage, hvilket gør dem mere robuste end mange af de andre hold, overfor den træthed der naturligt vil indfinde sig når de spiller flere kampe om dagen og forhåbentlig gør det flere dage i træk.

Trup: Lars Trabolt, Michael ”Mik” Larsen, Thomas Kokholm, Thomas Myhr, Steen Grønbech, Thomas Kristensen og Freddie Noer.

Resultater: 1. plads ved EM 2014, 3. plads ved EM i 2015, 1. plads ved EM i 2016, 3. plads ved EM 2017 og en 5. plads ved VM i 2018

England
Det engelske hold er en god blanding af skrappe PR-spillere og moneygame-specialister, og der er altid højt humør i den engelske lejr. De er altid meget vellidte når de rejser rundt i Verden og spiller turneringer.

Raj Jansari vandt Nordic Open i 2016, fik en 2. plads ved Nordic Open i 2002 og sammen med resten af det engelske hold vandt de ”Nations Cup”-eventet ved Nordic Open i 2018. Det viser hvor godt spillet og sammenholdet er i truppen, og det er da stort set også samme hold som de har stillet op med de sidste 4-5 år. Chris Rogers vandt i øvrigt det individuelle EM i 2016.

England har en rigtig fin bredde i truppen og er helt klart en af de farlige outsidere til at nå semifinalen og måske endda længere en det!

Trup: Chris Rogers, Gaz Owen, Eric McAlpine, Lawrence Powell, Raj Jansari, Sebastian Wilkinson og Tim Cross.

Resultater: 2. plads ved EM i 2016.

Frankrig
Stiller i år op uden Raphael Rosalba og Michail Proukakis (spiller i år for Grækenland), men franskmændene er en stærk backgammon-nation og skal ikke undervurderes. De har været med en del gange før, og har en del garvede spillere med, og kunne sagtens gå rigtig langt med det fornødne held.

Trup: Alain Babillon, Aurelien Bonnet, Stephane Cheneviere, Olivier Croisille, Olivier Decultot og Vincent De Nardi.

Resultater: 4. plads ved EM i 2017.

Georgien
Det er stort set kun Nodari Gagua som vi kender på vores breddegrader, for han er en utroligt sympatisk herre som har fået et par hæderlige resultater ved forskellige internationale turneringer, bla. vandt han det individuelle EM i 2017 og nåede semifinalen ved Gibraltar Open i 2018. Han må dog formodes at være den stærkeste spiller på holdet og samlet set er niveauet nok ikke til at Georgien når særlig langt ved VM.

Trup: Nodari Gagua, Levani Kareli, Bakar Matikashvili, Karen Sarkisyan, Simon Pankvelashvili og Kakhaber Natchkebia.

Gibraltar
Gibraltar har været med i nogle år nu, men selvom der er et par gengangere på holdet med international erfaring ved disse turneringer, er de stadig en lilleput-nation i det store billede. Jeg regner ikke med at de når så langt, da de primært er med for det sociale.

Trup: Michael Pitaluga, David Frier, Stewart Stone, Gilbert Licudi, Nadine Chipolina, Africa Scriven og William Danino.

Grækenland
Efterhånden er Grækenland en garvet nation, når det kommer til de her slutrunder, og de har faktisk nogle rimelig gode spillere og er i år forstærket med Michail Proukakis (tidl. Frankrig). Manglende bredde i deres trup kan dog gå hen og blive en udfordring for dem i en lang turnering, men de har før vist at de kan nå kvartfinalerne og det kan de sagtens gøre igen i år.

Trup: Georgios Kleitsas, Costas Chiotinis, Giannis Atmatzidis, Giorgos Avdis og Michalis Proukakis.

Resultater: 3. plads ved EM i 2014, 5. plads ved EM i 2016.

Italien
De må undvære PR-stærke Florin Popa (stiller nu op for Rumænien) og Carlo Melzi.

Efter et par magre år, lykkedes det for Italien at sætte deres aftryk på VM i 2018 med en flot 3. plads! De kan også sagtens være med PR-mæssigt, hvor især Fabrizio Lo Surdo har spillet rigtig flot ved tidligere turneringer. Succesen sidste år må have givet dem blod på tanden, for de stiller i år op med en meget bred trup, hvilket sagtens kan gøre dem til en farlig outsider til endnu en flot placering, hvis de har det fornødne held på brættet.

Trup: Edgardo Bianco, Giorgio Castellano, Andrea de Zandonati, Fabrizio Lo Surdo, Edmond Mezini, Laura Monaco, Lorenzo Rinaldo og Gianlazzaro Sanna.

Resultater: 3. plads ved VM i 2018.

Japan
Av av...Japan er – igen i år – storfavoritter til at gå hele vejen, med Verdensstjerner som Michi (2. plads ved VM i 2012), Mochy (Verdensmester i 2009) og Akiko (Verdensmester i 2014 og 2018) som PR-mæssigt er blandt de aller bedste ved VM. De stiller op uden Takumitsu Suzuki (1. plads ved VM i 2011) og hvad de ikke har i trup-bredde, har de til gengæld i PR, hvor de som hold måske er Verdens stærkeste backgammon-nation.

Trup: Akiko Yazawa, Michihito ”Michi” Kageyama, Masayuki ”Mochy” Mochizuki, Daisuke Katagami, Hideaki Ueda og Kazuki Yokota.

Montenegro
Det er heller ikke meget vi kender til værtsnationen, men både den smalle trup og det faktum at de er helt nye i international sammenhæng gør, at de nok primært er med for at have det sjovt og samtidig lære noget i processen, og derfor regnes de heller ikke for at have de store chancer for at blande sig i de rigtig interessante slut-placeringer.

Trup: Dmitriy Meshcheryakov, Anton Mikhaylov, Vladimir Petrovski, Robert Badretdinov og Krsto Pajovic

Nord-Makedonien (tidl. Makedonie

De deltager for første gang ved VM og man må formode at de primært er med af sociale årsager. Den ultra-smalle trup er heller ikke nogen fordel for dem rent sporstsligt.

Trup: Zoran Todorov, Ljupco Janevski, Mihail Panovski og Kole Nikolov.

Norge
Stiller i år op uden bla. Rune Færevåg og Tore Fredriksen, hvilket på papiret ligner en svækkelse. Fremadstormende Elias Kritikos (2. plads ved Nordic Open i 2017) skal sammen med PR-stærke Dagfinn Snarheim (vinder af Nordic Open i 2015), veteran Hans Liby og resten af den brede, norske trup, forsøge at gentage succesen fra 2017.

Trup: Hans Liby, Dagfinn Snarheim, Elias Kritikos, Hans Marius Eikseth, Zoran Krogstad, Rune Halvorsen og Kim Nordberg.

Resultater: 1. plads ved EM i 2017.

Rumænien
Florin Popa (tidl. Italien) tørner nu ud for det rumænske landshold, der ellers ikke har gjort det store væsen af sig ved tidligere slutrunder. De er også en ny deltager ved de store, internationale turneringer, men det virker som om de satser på en hæderlig placering, og så vil det vise sig hvor langt det rækker.

Trup: Florin Popa, Mihai Catalin Arminia, Eugen Lazar, Dorel Leon, Sergiu Malis, Marian Manaila, Radu Ciortan og Cristian Popescu.

Rusland
Russerne er traditionelt set dygtige spillere, når man kigger på deres PR; De er altid med ved de store turneringer – både individuelt og som hold – og flere af dem spiller fremragende, selvom de helt store resultater er udeblevet indtil videre. Det er lidt som om ”filmen knækker” en smule for dem en gang imellem, når de når et godt stykke videre i en turnering og kampene bliver af større betydning; de bliver en smule udisciplinerede og utålmodige, de mister lidt overblikket over deres tid, glemmer at trykke på uret osv. Som en af de eneste nationer insisterer de desuden på at både de selv og deres modstander bruger en ”baffle-box” til at rulle terningerne igennem under spillet, hvilket jo er helt fair og kun øger underholdningen.

De kan sagtens være en outsider til at nå rimeligt langt til VM, men de går næppe hele vejen.

Trup: Sergey Erokhin, Mikayel Vardanyan, Timur Azizov, Alexey Askurava, Vasily Chemokhonenko og Sergey Alenin.

Schweiz
Endnu en nation der mangler at slå helt igennem ved en slutrunde, og det må også for dette landshold formodes at de primært er med for at lære og blive bedre, samtidig med at have det sjovt. De spåes ikke de store chancer for at nå særlig langt.

Trup: Alexandra Knupfer, Giullaume Barrelet, Bruno Kuersteiner, Ercan Recan og Marcus Rindisbacher.

Sverige
Sverige stiller i år op uden navne som Sven-Olav Norén, Conny Eriksson, Konrad Fröschl og Aron Tendler (da ingen af dem kvalificerede sig via Bmab-ranglisten), hvilket klart er en svækkelse. Mårten Howe og Kåre Aronsson har yderligere meldt fra til turneringen, så PR-stærke Thomas Tenland og internationalt erfarne Thomas Rönn og Jörgen Granstedt (Verdensmester i 1999, 2001 og 2016) bliver i år de bærende kræfter på holdet.

Det er naturligvis fremragende spillere, og truppen har rigtig fin erfaring fra en del store turneringer, og selvom truppen ikke er super bred, er de vant til lange og trættende spilledage ved de store turneringer så kan de sagtens være en farlig outsider til at nå en semifinale eller endnu længere.

Resultater: 6. plads ved EM i 2017 og en 2. plads ved VM i 2018.

Trup: Johan Bynell, Fredrik Carlsson, Jörgen Granstedt, Roland Sahlén, Thomas Rönn oThomas Tenland.

Sydafrika
De er helt nye ved VM, og da vi intet ved om dem, må også de forventes at være tilfredse med at være med, lære en masse og have det sjovt i processen. Jeg forventer ikke det store fra dem ved turneringen, rent resultatmæssigt.

Trup: Amanda Lazard, Anthony Havens, Alain Dekker, Craig Rapp, Frans Hollenbach og Janette Hodgkinson.

Tjekkiet
En af de unge, men helt store PR-stjerner på backgammon-himlen, Zdenek Zizka, skal i år forsøge at lede Tjekkiet, der er fast deltager ved disse slutrunder, til endnu en flot placering, ganske som han gjorde i 2017. Det virker dog usandsynligt at de når særlig langt i år, da konkurrencen er blevet en del større de sidste to år, og da deres smalle trup ikke giver mulighed for ret meget hvile til spillerne undervejs. En enkelt superstjerne er ofte ikke nok til at løfte et helt hold under en lang turnering, og jeg levner heller ikke tjekkerne de store chancer denne gang.

Trup: Zdenek Zizka, Honza Cerny, Eva Zizkova, Pavel Zaoral, Jiri Olejnicek

Resultater: 5. plads ved EM i 2017.

Tyrkiet
Sender i år en næsten ny trup til VM, hvor det primært er Arda (formand for WBF, som arrangerer VM-slutrunden) som vi kender. Den smalle trup kan gå hen og blive en udfordring for tyrkerne, der stiller op uden Ali Cetinel (Verdensmester i 2015).

Tyrkerne plejer at spille rimelig friskt til, og kan hurtigt blive en smule udisciplinerede i deres spil, hvis det ikke lige går i deres retning eller hvis de synes kampen udvikler sig for langsomt.

Trup: Arda Findikoglu, Babür Eren, Zafer Tas, Cem Cirakoglu og Cumhur Bektüre.

Tyskland
Udover Tobias Hellwag, der er mangeårig moneygame og turneringsspiller, og som senest vandt det individuelle VM i 2018, må de stærkeste tyske spillere være internationalt erfarne Ralf Jonas (vandt Nordic Open i 2011 og 2013) og Júrgen Orlowski. Tyskerne har været tvunget ud i en mindre genopbygning efter at holdet på tragisk vis mistede Martin Birkhahn i 2017 og efter som Maik Stiebler og Norbert Wiebusch ikke stiller op i år. De er dog altid en stærk backgammon-nation, der arbejder meget struktureret og detalje-orienteret med deres spil. Og med en meget bred trup i år, er de en af de store favoritter til at gå langt og måske vinde turneringen.

Trup: Jens Averkamp-Peters, Tobias Hellwag, Andres Hofmann, Ralf Jonas, Heribert Lindner, Jürgen Orlowski, Kimon Papachristopoulos, Volker Sonnabend.

Resultater: 2. plads ved EM 2015, 2. plads ved EM i 2017 og 1. plads ved VM i 2018.

Ukraine
Ukrainee er et ret ubeskrevet bad indenfor international backgammon, men de er uden Vyacheslav Pryadkin (Verdensmester i 2013, hvor han slog Lars Trabolt i finalen). Umiddelbart formodes de ikke at have de store chancer for at nå langt og de er nok primært med af sociale grunde og for at blive bedre.

Trup: Jakiv Garal, Oleksandr Grin, Myhailo Yuzhnyi, Andrii Nesterov, Ruben Khamalian, Leonid Riskin.

Ungarn
Det var lige ved at lykkes for lilleput-nationen Ungarn at komme op hvor det virkelig var sjovt ved EM i 2016, men det blev alligevel til en flot 4. plads (og en moralsk fair-play pris, da de havde chancen for at gøre Danmarks lodtrækning i semifinalerne noget sværere, men undlod dette). Stiller i år med et næsten nyt hold i forhold til tidligere turneringer, hvilket måske kan være en konsekvens af at man ønsker at gå fra primært at deltage af sportslige årsager, til at man nu reelt ønsker at kunne kæmpe med om de rigtig sjove placeringer. De har en meget bred trup i år, hvilket yderligere kan hjælpe til med at skabe et flot resultat.

Trup: Mike Laszlo, Attila Kenez, Zoltan Peter Eröss, Janos Püspöki, Vilmos Mocsnek, Jozsef Abraham og Mavromatis Apostolis.

Resultater: 4. plads ved EM i 2016.

USA
Altid grinende og joviale Carter Mattig skal i år, sammen med sine landsmænd, forsøge at vinde VM med en trup i en lidt alternativ udgave. USA stiller i år op uden koryfæer som Bob Wachtel, Ed O´Laughlin, Matt Reklaitis, Mike ”Falafel” Natanzon, Matt Cohn-Geier (har dog været fraværende de seneste par år) og deres måske bedste PR-spiller, Victor Ashkenazi.

I år har amerikanerne bla. udtaget Karen Davis, som er formand for det amerikanske backgammon-forbund, USBGF.

De har i år generelt valgt at prioritere det sociale lidt højere end det sportslige, hvilket umiddelbart går lidt ud over deres gennemsnitlige PR, men det er som bekendt ikke altid det der vinder turneringer og de er da også en meget potent outsider til at overraske og komme rigtig langt i turneringen.

Trup: Carter Mattig, Blake Fleetwood, Roberto Litzenberger, Karen Davis, Nick Blasier og Frank Talbot.

Østrig
Efter en flot 2. plads ved EM i 2014, er det gået lidt tilbage for østrigerne, rent resultat-mæssigt, og ved de seneste Europamesterskaber er de endt uden for top-6. I år stiller de op uden Konrad Fröschl, og med kun fem spillere på holdet, virker truppen lige smal nok til at de for alvor kan gå hele vejen.

Trup: Bernhard Mayr, Fritz Rattinger, Wolfgang Bacher, Andreas Fischer og Wolfgang Wühl.

Resultater: 2. plads ved EM i 2014 og en 4. plads ved VM i 2018

Følgende hold stiller ikke op i år:

Cypern, Island og Kroatien.

Vi glæder os til at tage afsted og knokle for at bringe VM-titlen hjem til DK hvor den hører til, men også til at koble lidt af og komme ud og se en smule af Montenegro, mens vi er der!

Vi håber at vi kan lave en fest for jer derhjemme med opdateringer, live-streams (dog uden kommentatorer), små videoer, stemnings-billeder, opdateringer af resultater og at I alle hjælper os med at skabe en fest derhjemme, for det giver så meget ekstra energi til holdet, når vi kan mærke at I alle hepper med hjemme i stuen!

Miraklet i Ishøj - Morten Hessner gjorde det (næsten) umulige

Af Taus Bøytler

Morten Messner vandt pokalturneringen med Rulle Marie i 2018
Foto: Martin Foldager
Når historikere om 500 år beslutter sig for nedfælle Dansk Backgammon Forbunds historie vil de ikke kunne komme uden om miraklet i Ishøj. Og selv på det tidspunkt vil historien sandsynligvis leve i bedste velgående, genfortalt fra generation til generation, når folk i pressede situationer desperat har ledt efter en solstrålehistorie, der kunne lyse op, når alt andet virkede mørkt og håbløst.

Miraklet i Ishøj referer til det vanvittige comeback Morten Hessner fra Rulle Marie leverede i runde 22 i 1. division (altså den absolut sidste kamp) i holdturneringen 2018/2019 mod den stærke Horsens-spiller Kenneth Olesen. Og ja, kampen blev spillet i Ishøj.

I nedenstående position, der er et dobbelt match point, ruller Morten 31 som sort:



Efter at have rullet 31 havde Morten Hessner blot 0,18 % chance for at vinde kampen. I de efterfølgende seks slag slog Hessner 66 og tre ikke dobbeltslag, inden han rundede af med to gange 55. Da Kenneth Olesen i mellemtiden slog en akavdet 33, da ikke tog en eneste brik af, var det altså nok til at sikre Rulle Marie sejren.

På grund af den vanvittige udvikling sikrede Rulle Marie sig en play off-kamp mod Søernes Ølbar, der blev nummer 10. i elitedivisionen, om en plads i elitedivisionen 2019/2020. Samtidig skal Horsens nu ud i en drabelig play off mod Darwins Descendants, Droblerne og Svendborg om kun én plads i 1. division 2019/2020. Og selv om Horsens nok må påtage sig favoritværdigheden viser miraklet i Ishøj med al tydelighed, at man ikke skal tage noget for givet.

Nyhedsbrevet har mødt Rulle Maries mand i skysovs, Morten Hessner, til en snak om miraklet i Ishøj, om aldrig at give op samt, ikke mindst, Rulle Maries chance for at knægte Søernes Ølbar i play off-kampen, der er programsat til lørdag den 6. april

Hvordan oplevede du selv Miraklet i Ishøj?

 
Morten: "Jeg oplevede afslutningen som episk, intet mindre! Afgjort et af de vildeste comebacks jeg selv har oplevet, som faldt ud til min fordel. En kæmpe forløsning, både for holdet og for mig selv. De andre kampe havde flasket sig sådan, at hvis jeg vandt fik vi P/O-pladsen, et mulehår foran Odense Chang.

Men tabte jeg, var det en bitter 4. plads, og dermed et år mere i 1. division. I samme ombæring betød sejren jo også, at Horsens røg i P/O om nedrykning, hvilket er helt vildt med den spilstyrke de har på holdet
".

Selv efter en lang række jokere skulle du bruge endnu et dobbeltslag i sidste slag. Troede du selv på det, inden det altafgørende slag?

Morten: "Ja, helt afgjort! Faktisk var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville slå et passlag lige netop der, jeg var simpelthen favorit til det!!
Og i modsætning til rullet før, hvor jeg kun kunne bruge de 3 højeste passlag for at blive i kampen, så kunne jeg jo i dette sidste rul bruge alle 6. Det er jo rent slaraffenland.

Når jeg, som det udviklede sig i DMP’en, endte med at stå og kukullure fra barren mod et lukket bord, og se modstanderen begynde at bære af, så er man jo lidt presset…

Jeg kommer dog rimelig hurtigt ud fra barren, men har stadig kun 0,53% MWC, fordi jeg har også har to mand på mit 7-punkt.
Og så er det, at jeg ruller taberslaget 3-1, som sender min MWC ned på sølle  0,18%. Der var jeg presset!

Og det var også der, at min holdkammerat Lars smuttede i ærgrelse, hvordan kunne han gøre det?! Derfra gik det dog kun én vej, og min gode sportslige og yderst behagelige modstander Kenneth, hjalp faktisk også godt til på sin side af brættet med nogle virkelig sløje bear-off rul. Tak til Kenneth for det, og i øvrigt tak til Kenneth for at være en gentleman undervejs og tage nederlaget som en mand.

Jeg havde i øvrigt ført det meste af matchen relativt klart (fx 11-4 og 13-7), men som så mange gange før, ender man jo nogle gange i DMP alligevel. Kampen var også ganske velspillet fra begge sider af brættet, og der var god stemning og sportsmanship undervejs.
Det er sådan jeg bedst kan lige at spille BG.
"

Er det en morale i, at det kan lade sig gøre at vinde sådan et parti?

Morten: "Ja afgjort, og den er enkel: Bliv altid ved med at tro på din chance, indtil det er matematisk 100% udelukket. Jeg har faktisk oplevet en del gange, at spillere forærer vinderchancer væk på den måde. En af mine holdkammerater gjorde det faktisk undervejs i vores seneste pokalsejr, men det tror jeg ikke han gør mere."

Hvordan ser du tilbage på Rulle Maries præstation i 1. division i sæsonen 2018/2019?

Morten: "RulleMaries performance i HT var præget af en meget sløv start på sæsonen – både spillemæssigt og resultatmæssigt. Jeg gik selv forrest i efteråret, ved  at spille markant ringere end jeg har gjort i en del sæsoner, og der var også lidt rust at spore hos enkelte af mine holdkammerater.

Men vi har strammet kollektivt op, og intensiveret træningen hen over vinteren, og det kan vi heldigvis se på både XG-evalueringerne og i tabellen. Derfor er der heller ingen tvivl om, at vores spilstyrke som hold pt. er markant stærkere, end den var i slutningen af 2018.
"

På grund af dit storslåede comeback skal dit hold, Rulle Marie, nu i play off mod Søernes Ølbar om en plads i elitedivisionen i sæsonen 2019/2020. Hvordan vurderer du jeres muligheder i den kamp?


Morten: "Det er flip-the-coin. Søerne har masser af rutine på holdet og kommer med en sæson mod Danmarks aller skrappeste hold i bagagen. Vores formkurve har omvendt været opadgående, så alt i alt er det en fifty-fifty, hvor dagsformen og terningerne bliver afgørende. Men vi er 100% klar, og glæder os til det spændende opgør."

Daniel Sørensen: "Jeg gennemgår egne og andres kampe" 

Af Taus Bøytler

Øverst til venstre: Daniel Sørensen vs Michael Weile
Fotos: Marianne Maja Andersen, Daniel Sørensen og Christian Klebajn
Daniel Sørensen er en af kongerigets stærkeste backgammonkrigere, der spiller med en uhyggelig lav PR. Efter holdturneringssæsonen 2018/2019 er han skiftet fra Odense Backgammonklub i 1. division til Team Casino Munkebjerg i elitedivision, som han forventeligt får debut for i pokalturneringen.

Nyhedsbrevet har mødt Daniel Sørensen til en snak om, hvordan han holder sig skarp samt forventningerne til sit nye hold.

For et halvt år siden fik du din første BotNorm (fem kampe med en PR under 3.5), og du har allerede fire godkendte kampe til den anden BotNorm (der kræver fem kampe en PR under 3.0). Hvornår regner du med at få den sidste godkendte kamp?

Daniel: "Altså, som backgammonspiller er det vigtigt at tro på det man laver, og jeg går derfor efter at spille under 3.0 i min næste kamp, formentlig i XGM turneringen om ikke så længe."

Hvad gør du for at blive bedre til backgammon?

Daniel: "Jeg gør nærmest alt!: Spiller kampe mod XG hvor jeg kigger på mine fejl, og det samme når jeg spiller på Backgammonstudio. Jeg gennemgår egne og andres kampe, studerer kun cubes hvor jeg manipulerer med match scores, underviser, ser youtube klip af kampe, mødes med Christian Munk Christensen og Tommy Larsen for at nørde, og deltager i diverse turneringer her hjemme i danmark, og fornyligt har jeg også begyndt at spille i udlandet. Cypern sidste efterår, og i februar på Gilbraltar."

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Daniel: "Tænker at min største styrke er at analysere en stilling, og at træffe en beslutnning på den analyse. Min største svaghed er diciplinen. Koncentration og fokus har ikke være naturligt nemt for mig, og det har jeg skulle arbejde rigtig meget med for at forbedre. Jeg har lang vej endnu!"

Efter holdturneringssæsonen 2018/2019 er du skiftet fra Odense Backgammonklub i 1. division
til Team Casino Munkebjerg, der spiller i Elitedivisionen. Hvilke forventninger har du til dit nye hold?


Daniel: "TCM i mange år været blandt de stærkeste i landet, så målet må selvfølgelig være at vinde eliten næste år! Med de topspillere vi har, bliver det en udfordring bare at spille sig på holdet. Vil gøre det jeg kan for at vinde kampe til TCM."

Hvordan opstod din interesse for backgammon?

Daniel: "Min søster viste mig spillet i Tromsø i 1992, men det var først da jeg flyttede til Vejle i 1995 og opdagede både cuben og Carsberg Cup at jeg forelskede mig i spillet."

Lars-Henrik Braun: "Det bliver svært i 1. division" 

Af Taus Bøytler

Lars-Henrik Braun og Midtjylland var ganske suveræne i 2. division vest i sæsonen 2018/2019, hvor det blev til en stensikker oprykning
Foto: René B. Andersen
2. division vest blev vundet af suverænt af Midtjylland, der dermed sikrede sig oprykning til 1. division. Nyhedsbrevet har mødt en af holdets helt store teoretiske begavelser: Lars-Henrik Braun til en snak om den sikre oprykning, den forestående sæson i 1. division, Dropbox, ratingministeriet plus det løse.

Hvordan ser du tilbage på Midtjyllands indsats i sæsonen 2018/2019?

Lars-Henrik: "Midtjylland er en fusion af Herning & Silkeborg. Idéen kom efter vi begge i et par sæsoner havde haft svært ved at stille hold, samt et ønske om på sigt at få lidt stærkere hold.

Så vi snakkede lidt sammen de to klubber imellem og blev enige om at prøve denne konstellation, hvor "førsteholdet" udelukkende udtages ud fra rating, mens andetholdet sammenstilles ud fra nogle "sociale point", som i al sin enkelthed forsøger at fordele kampene ud på de spillere, som er bedst til at melde sig klar til kamp runde for runde.

Førsteholdet kom en smule tungt fra start; men ender på 36 sejre ud af 48 spillede kampe og en relativ klar førsteplads i 2. div vest - så selvfølgelig er vi mere end tilfredse på dette punkt!

Andetholdet, som er med flere nye spillere, klarede sig faktisk også over forventning og ender ca. midt i divisionen. Faktisk spiller Midtjylland II lige op med Lykkeridderne, som på det tidspunkt lignede vores værste rivaler til duksepladsen.
"

De fire øverste spillere på topscorerlisten i 2. division Vest er alle fra Midtjylland. Er det ikke lige overlegent nok?

Lars-Henrik: "Jo egentlig - det er nok nærmere et udtryk for at vi har været rimelig stabile til at spille mange kampe og samtidig have "stolpe ind" i adskillige situationer. At Michael Nikolajsen så ligefrem ender på 11 ud af 12 sejre - det giver oprykningspotentiale!"

Hvordan ser du på jeres muligheder i 1. division i sæsonen 2019/2020?

"Uden at forklejne holdene i 2. division vest, så er førstedivisionen på et noget højere niveau, så det bliver svært for os...

Først og fremmest håber jeg, at muligheden for at spille i første division kan virke tiltrækkende for alle vore eksisterende spillere i både Herning og Silkeborg, samt måske tiltrække et par nye spillere... Holdets overordnede mål bliver at undgå nedrykning.
"

Du er en af chefarkitekterne bag Drawboss. Er der nogle nye, spændende tiltag på vej?

Lars-Henrik: "Ikke rigtig for at være ærlig! Vores kære udvikler har jo brugt næsten al sin fritid på dbgf.dk, så det er desværre ikke mange timer, der er brugt på DrawBoss de sidste mange måneder.

Når det er sagt, har vi snakket en del om at starte forfra med interfacet - der er simpelthen for mange, som ikke forstår at bruge DrawBoss ordentligt! Hvor mange bruger fx favoritturneringerne!? Vi bruger det altid i Herning, hvor vi er en fast gruppe på omkring 10 spillere, som kommer ind imellem. Vi "loader" favoritten og fjerner så de spillere, der ikke kommer, og så er vi igang - det tager omkring 2 min. på en smartphone.

Nå, men i stedet for at pege en finger fremad, vælger vi altså at fokusere på de fingre, der peger tilbage på os selv. Hvordan det kommer til at se ud, er ikke fastlagt endnu.

Ud over et nemmere interface har vi snakket lidt om at aflevere DrawBoss filer direkte ind i en ratingkladde på DBgF's hjemmeside, der er snak om andre formater (som altid), og der er planer for en app også.
"

Du er også ratingminister. Hvad er det fedeste ved at varetage netop den opgave?

Lars-Henrik: "Jamen det er egentlig bare at hjælpe forbundet og alle os medlemmer, ved at varetage en opgave, som ikke løser sig selv. Det er jo ikke fordi det er fedt at sidde foran skærmen og taste kampe ind - slet ikke når det handler om større turneringer...

Men flere og flere udnytter hjemmesidens funktion med at indtaste kampene direkte, eller uploade filer fra DrawBoss eller .csv filer, hvilket gør det væsentligt nemmere for mig, både fordi mit arbejde bliver mindre, men i ligeså høj grad fordi fejlraten er langt mindre.

Den manuelle indtastning minder jo i bund og grund om Bredahls regneark, hvor numre med det samme slår op i databasen og viser det tilhørende navn. Netop dette formindsker jo fejltast væsentligt.
"


Slutstillingen i 2. division vest


Topscorerlisten i 2. division vest

 

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp