På Tværs #9  3. april 2019

Kampagne sætter fokus på Livskraft

En intern kampagne, der skal give mere viden om organisationsudviklingsprojektet Livskraft, er netop skudt i gang. 

De næste to måneder sætter en intern kampagne spot på Livskraft og den organisationsudvikling, hospitalet skal gennemgå for at blive klar til de nye rammer på det nye Nordsjællands Hospital.

Kampagnen er timet med udgivelsen af magasinet Livskraft. Heri beskrives projektets overordnede vision og fundament, der skal bane vejen for, at arbejdsprocesser og mursten passer sammen ved indflytningen. Målet er at skabe viden om, hvordan det nye hospital kommer til at forandre organisationen, og hvor du som medarbejder kan få mere information.

- Med kampagnen håber vi at øge kendskabet til vores fremtidige hospital, hvor de nye rammer bl.a. betyder, at vi ikke kan tage den måde, vi arbejder på nu og føre direkte over i det nye. I stedet må vi tænke i andre baner for at kunne skabe det referenceværk, vi stræber efter, udtaler hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth. 

Valgplakater og dialogmøder
Et væsentligt element i kampagnen er en række dialogmøder – kaldet en karavane - målrettet afdelingerne. Karavanen stiller op med repræsentanter for Livskraft-projektet og vil her gå meget mere i dybden med forandringsprocessen og forsøge at give svar på mange af de spørgsmål, du som medarbejder har.

Til at understøtte forandringen er en række medarbejdere desuden udnævnt til forandringsagenter og portrætteret på ’valgplakater’ som symbol på alle de medarbejdere, der skal føre forandringen videre.

Kampagnen løber frem til hospitalets motionsløb den 23. maj.

Følg organisationsprojektet Livskraft på IntraNord

Læs magasinet Livskraft

Yderligere oplysninger: programchef Rosa Klitgaard Andersen, programkontoret for Livskraft

Velkomstposer giver glade patienter

På Kardiologisk Afsnit 0641 er det med enkle virkemidler lykkedes at få forbedret tilfredsheden hos både medarbejdere og patienter.


Patienterne får nu ved deres indlæggelse udleveret en velkomstpose. Udover kam, tandpasta og tandbørste indeholder den også information om indlæggelsen og et postkort, hvor de opfordres til at give deres feedback til afdelingen.

Patienternes tilbagemeldinger bruges til at skabe forbedringer i afdelingen og synliggøres på  ”I sagde – vi gjorde”-tavlen, som hænger synlig for både patienter, pårørende og personale på gangen i afsnittet.

- Velkomstposerne er en naturlig anledning til dialog med patienten fra første færd, og ved hjælp af postkortene bliver arbejdet med patienttilfredshed mere nærværende og personligt, da forbedringsforslagene kommer direkte fra patienten selv, fortæller afdelingssygeplejerske Laila Dybdal.

De nye patientvenlige tiltag er blevet til på baggrund af resultater fra Den Løbende Patienttilfredshedsmåling (DLP) og ønsket om at gøre noget særligt for at bruge resultatet konstruktivt.

Udover, at afsnittet har en klar forventning om, at de vil kunne se en positiv fremgang i den næste DLP, kan de allerede nu se, hvordan medarbejdertrivslen er steget markant, for når patienterne trives, smitter det også af på arbejdsglæden.

Yderligere oplysninger: afdelingssygeplejerske Laila Dybdal, Kardiologisk Afdeling

Flere overvægtige børn kan henvises til Hillerød

Børne- og Ungeafdelingen har med midler fra Region Hovedstaden udvidet sit tilbud til behandling af overvægt hos børn, så afdelingen nu kan modtage patienter fra hele regionen. 


Børn og unge, der kæmper med svær overvægt, har sammen med deres familier i flere år fået vejledning og behandling i Børne- og Ungeafdelingens ambulante tilbud. Fra 1. april har afdelingen udvidet tilbuddet, så det nu ikke længere kun er børn fra Nordsjælland, men fra hele Region Hovedstaden, der kan henvises til Nordsjællands Hospital.

- Der er generelt en stor efterspørgsel på vores hjælp og ekspertise, og med de ekstra midler vi har fået, kan vi hjælpe endnu flere, der kæmper med svær overvægt siger Jesper Andersen, ledende overlæge på Børne- og Ungeafdelingen.

Regionsrådet har i forbindelse med budgetaftalen for 2019 givet en bevilling på 1 mio. kroner til udvidelsen af ambulatoriets tilbud. Børn med svær overvægt skal henvises til ambulatoriet fra deres egen læge eller fra sundhedsplejerske.

Yderligere oplysninger: ledende overlæge Jesper Andersen, Børne- og Ungeafdelingen

Kørselskontor åbnet på Nordsjællands Hospital

Fra den 1. april skal alle kørsler af patienter ind til hospitalet bestilles via et kørselskontor, der er åbnet i Akutafdelingen. 


Kørselskontoret hjælper med bestilling af den siddende patienttransport fra hjemadressen til en aftale på hospitalet. Kørselskontoret bemandes af lægesekretærer og kontorpersonale, der er ansat i Akutafdelingen.

Bestilling af kørsel
Skal du bestille en transport, skal du kontakte kørselskontoret på lokalnummer 40 40 (internt nummer). Patienternes hjemtransport fra hospitalet skal fortsat bestilles i bookingsystemet Taxi af afdelingerne.

Skal patienterne bestille en transport, skal de kontakte kørselskontoret på telefonnummer 38 69 70 10.
Kørselskontoret har åbent for både henvendelser fra patienter og medarbejdere mandag - torsdag kl. 8.00-15.30 og fredag kl. 8.00-15.00.

Bedre koordinering af kørsler
Region Hovedstadens Akutberedskab overtager koordineringen af patienttransporterne fra Falck. Ved at samle kørslerne er der forventning om at kunne reducere forgæves kørsler og give både Akutberedskabet og Akutafdelingerne et samlet overblik over patienttransporter til hospitalet. Det er Akutberedskabet, der står for disponeringen af kørslerne og både Falck og HP-Care, der kører.

Yderligere oplysninger: ledende lægesekretær Vibeke Albretsen, Akutafdelingen

Nu kan du se IntraNord på mobilen 

Vil du på farten gerne følge med i nyheder og anden praktisk information fra hospitalet, kan du nu få adgang til intranettet på din mobil.


På grund af it-sikkerhed har det ikke tidligere været muligt, men en sikkerheds-app har løst problemet.

Det betyder, at der er kommet en løsning, som du har mulighed for at benytte både på din private mobil, på din arbejdsmobil samt på din private computer.

Find detaljeret vejledning for, hvordan du kommer på intranettet med mobil og privat pc

Bliv inspireret til en forskningskarriere

Mange sundhedsfaglige medarbejdere kender ikke de uanede karrieremuligheder, der eksisterer inden for forskning og kliniske forsøg. Derfor afholder Nordsjællands Hospital forskningskarrieresymposium i Hillerød.


Nordsjællands Hospital inviterer til symposium om karrieremuligheder inden for forskning og kliniske forsøg i både offentligt og privat regi. Symposiet har titlen Research Career Opportunities for Healthcare Professionals og finder sted i den 21. maj i auditoriet på Nordsjællands Hospital - Hillerød.

- Vi vil vise de mange forskelligartede karrierevalg, der eksisterer for både nyuddannede og erfarne kollegaer. Jeg håber, at deltagerne får udvidet deres horisont og skabt nye bekendtskaber, der kan hjælpe dem videre i deres karriere inden for eksempelvis akademisk forskning eller kliniske forsøg, siger overlæge Morten Bestle fra Anæstesiologisk Afdeling og medarrangør af symposiet.

I Danmark er læger og andres faggruppers forskning opdelt i separate spor, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være, og symposiet vil bl.a. gerne inspirere til samarbejde på tværs af faggrupper.

Målgruppen er primært sygeplejersker, fysioterapeuter, jordemødre, bioanalytikere og andre sundhedsprofessionelle fra hele landet.

Symposiet består af tre sammenhængende temasessioner med flere end 16 forskellige oplægsholdere fra forskningsinstitutioner i Danmark, England, Sverige og Australien. Hver session slutter af med paneldiskussioner og spørgsmål fra salen.

Se program og information om tilmelding

Yderligere information: overlæge Morten Bestle, Anæstesiologisk Afdeling
Nyhedsbrev fra
Nordsjællands Hospital
Dyrehavevej 29
3400 Hillerød 

Abonnér på nyhedsbrevet
Følg os på Facebook
Følg os på www.nordsjaellandshospital.dk


Udgives af Kommunikationsenheden / Nordsjællands Hospital .