Copy
Διαβάστε το αυτό εδώ στον browser

μια προτροπή και μερικά λινξ,
πριν από τις εκλογές

Η προτροπή μου είναι η εξής: Πρώτα πηγαίνετε να ψηφίσετε, και μετά για μπάνιο. Είναι δωρεάν τα διόδια, σύμφωνοι, θα κάνει και ζέστη, αλλά κάντε πρώτα το χρέος σας ως πολίτες. Μην αφήσετε τους υπόλοιπους να αποφασίσουν για λογαριασμό σας. Ξέρετε τι κουμάσια είναι.  

τα λινξ 

Εδώ θα σας βαλω μερικά πράγματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα ή ενδιαφέροντα εν όψει της επιλογής σας την Κυριακή. Παρακάτω, βεβαίως, υπάρχουν και κανονικά λινξ ευρύτερης θεματολογίας, για όσους έχουν γκώσει με τα πολιτικά.  

Πρώτα απ' όλα, ας πούμε, εκείνη την ανασκόπηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης που αποχωρεί. Θα διαπιστώσετε πόσα πολλά έχετε ξεχάσει. Ενδέχεται να θυμώσετε κι όλας, σε αρκετά σημεία. 

Μετά, μια διευκρίνηση σχετικά με "αυτούς που μας έφεραν ως εδώ". Δεδομένου ότι η κρίση κρατάει τώρα δέκα χρόνια, πού είναι αυτοί σήμερα; Ε, δε φαντάζεστε πού είναι. 

Ένας πίνακας και ένα διάγραμμα με τα εκλογικά αποτελέσματα όλων των κομμάτων που πήραν τουλάχιστον 1% σε βουλευτικές εκλογές από το 1974 κι ύστερα. Όπως θα παρατηρήσετε, από το 1981 μέχρι το 2009 υπήρχε ένα κάποιο equillibrium, μετά τινάχτηκε το σύμπαν στον άερα. Πολλά μπορεί να πει κανείς για τις επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τους κατηγορήσει ότι έμειναν αδρανείς.  

Το 2004 με είχαν στείλει να καλύψω την προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Παπανδρέου στη Θράκη και του Κώστα Καραμανλή στην Κρήτη και μετά είχα γράψει για όσα είδα εκεί σε ένα περιοδικό. Τελείως άλλες εποχές, ήμασταν λίγους μήνες πριν από το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανυποψίαστοι, άλλα μυαλά, άλλες συνθήκες.  

Ελληνικές εκλογικές ιστορίες που είχα ζητήσει να μου πείτε εσείς. Πολύ ωραία μου τα είχατε πει. 

Σήμερα στην Καθημερινή: Προκαταβολική γκρίνια για τις επιλογές μας της Κυριακής, και η συνειδητοποίηση ότι το σύστημά μας είναι φτιαγμένο για να μένουμε όλοι ανικανοποίητοι. 

Και, τέλος, κάτι πιο φιλοσοφικό και θεωρητικό, το οποίο όμως αξίζει να έχετε στο μυαλό σας την Κυριακή ή, όπως εγώ, και πιο συχνά:
Γιατί υπάρχει αυτή η χώρα

Αν θέλετε μια απλή, λεπτομερή και ψύχραιμη καταγραφή όσων συνέβησαν τους πρώτους επτά μήνες του 2015, την δραματικότερη περίοδο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας, δηλαδή, και μιας τραγωδίας που μόνο με φυσική καταστροφή μπορεί να συγκριθεί, διαβάστε το περιβόητο βιβλίο των Ε. Βαρβιτσιώτη και Β. Δενδρινού, δημοσιογράφων που δούλευαν τότε στις Βρυξέλλες, και τα παρακολούθησαν όλα από κοντά. 
Είναι μια ιστορία τρόμου. Θα σας κάνει έξαλλους.  

και τώρα, τα υπόλοιπα λινξ


Το ντοκιμαντέρ της Nike για το Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένα μικρό αριστούργημα σε πέντε μέρη. Ξεκινάει εδώ

Μαργκρέτε Βεστάγκερ και πίνακες. Ένα θρεντ. 

Εσείς ξέρατε ότι το Σουδάν έχει περισσότερες πυραμίδες από την Αίγυπτο; Εγώ δεν το ήξερα. 

Κάτι άλλο που δεν ήξερα: ότι οι χώρες της Δυτικής Αφρικής προσπαθούν να φτιάξουν κοινό νόμισμα

Κι ακόμα κάτι που δεν ήξερα: Το φτωχό κομμουνιστικό Βιετνάμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής γυναικών στο εργατικό δυναμικό. 

Πολλά πράγματα δεν ξέρω. 

Λένε όλοι ότι δεν έχει ιδέες και προτάσεις, ε, ορίστε, να μια πολύ ωραία ιδέα. Ο Πιτ Μπούτιτζετζ, που κατεβαίνει υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ και για τον οποίο σας έχω ξαναγράψει, προτείνει την επέκταση κρατικών οργανισμών εθελοντικής προσφοράς και τη δημιουργία νέων, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να υπηρετούν. Δεν είναι καθόλου κακή αυτή η ιδέα. Για πολλούς λόγους. 

Σύμφωνα με την βρετανική ανεξάρτητη αρχή που αποφασίζει τα περί διαφήμισης στη χώρα, για να λογίζεται κάποιος σελέμπριτι στα social media, οπότε να έχει την υποχρέωση να τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας που υπαγορεύουν τη διαφημιστική προβολή στη χώρα, όπως τα ΜΜΕ, πρέπει να έχει από 30.000 followers και πάνω. Αυτό είναι το όριο. 

Όταν η AOC γνώρισε τη Γκρέτα

Αυτή η ιστορία τρόμου από το εργασιακό περιβάλλον μιας διάσημης ΜΚΟ

Κι εδώ, ένα άρθρο για να σας τρομάξει εν όψει διακοπών. Εξηγεί πώς οι χάκερ κλέβουν τα πάντα μέσα από το Wi-Fi των ξενοδοχείων. 

Σύμφωνα με τις πιθανότητες, πολύ μεγάλα ζώα όπως οι φάλαινες ή οι ελέφαντες, που έχουν εκατοντάδες φορές περισσότερα κύτταρα από τον άνθρωπο θα έπρεπε να εμφανίζουν πολύ συχνότερα καρκίνους. Αυτό δεν συμβαίνει. Επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν το γιατί

Μιας και είπαμε για φάλαινες, κάτι ακόμα που δεν ήξερα: Η Ιαπωνία μετά από ένα μορατόριουμ 30 χρόνων επέτρεψε ξανά το κυνήγι φάλαινας. Έθεσε και αυστηρό όριο τις 227 φάλαινες το χρόνο, αλλά ενδέχεται να μην έχει σημασία -οι Ιάπωνες φαίνεται ότι σταμάτησαν να θέλουν να φάνε φάλαινες, οπότε κι αυτό το στοκ παραμένει απούλητο στα ράφια. 

Τέλος, πριν ψηφίσετε, κατεβάστε αυτό: Το "Lost and Found" είναι μια μικρή αστυνομική νουβέλα που έγραψα στα αγγλικά και κυκλοφορεί στο Amazon. Μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη διαβάσετε στο κινητό, το tablet ή το Kindle.
Κοστίζει $3.
Έχει και μια ανατροπή στο τέλος.
 
Extra bonus: Με κάθε αγορά υποστηρίζετε τη λειτουργία αυτού του newsletter <3 <3 <3
https://twitter.com/tgeorgakopoulos
https://www.facebook.com/thodorisgeorgakopoulos/
https://www.instagram.com/tgeorgakopoulos/
https://www.linkedin.com/in/georgakopoulos/
Website
Email
Copyright © 2019 georgakopoulos.org, All rights reserved.


Θέλετε να αλλάξετε το πώς λαμβάνετε αυτά τα γράμματα;
Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές σας ή να σβηστείτε από τη λίστα.