Copy

MULDs NYHEDSBREV #71

4. august 2019
Muld er klar til højsæson del to.
Vi serverer for både gæster, husdyr og vilde dyr, 
men vi spiser også godt selv.
Alt hvad vi gør handler faktisk om god mad.

Højsæsonen er tilbage på fuld skrue efter en juli med masser at tage sig til i landbruget, men med knapt så mange arrangementer. 
Sidste weekend i august får vi travlt oppe på Svanholm, hvor Muld deltager utroligt aktivt i årets store Seed Exchange.
Seed Exchange er en tilbagevendende mad-festival arrangeret af Farm of Ideas, Relæ-gruppens landbrug. Den har fokus på mødet mellem gastronomi og landbrug, så Muld passer smukt ind i billedet, og er også svære at overse i programmet.

For det første vil man kunne købe en dejlig løg-retsfrokost i Mulds madbod. Vores madbod ligger i området for uprætensiøs spisning sammen med boder fra Bæst, Mirabelle Bakery, Manfreds, Svanholm og måske et par stykker mere.
Her kan man shoppe rundt ml boderne og undervejs 
bestemme sig for, hvad man vil have at spise.
Hvis man kan beslutte sig på forhånd kan man evt. bestille en picnickurv pakket med en flerretters menu. Søndag laver Muld en ret til kurven, og de andre retter står Rosio Sanchez, Francis Cardenau, Lisa Lov og Franklin Calum for. Flere stjerner kan der vist ikke stoppes ned i en kurv, hvis der også skal være plads til Muld.

Men Muld kan også snakke. Lørdag kl 15 vil Ane og Signe Voltelen fra Copenhagen Seeds fortælle om biodiversiteten i spiselige kulturplanter, altså fx grøntsager, og der bliver en kort introduktion til bierne og blomsterne. Til sidst kan alle deltagere få lov at høste lidt frø i Signes frøproduktionshave til at tage med hjem.

Søndag deltager Ane i en panelsnak med Sandra Villumsen fra Farendløse, Camilla Plum fra Fuglebjerggård og Francis Cardenau fra Lindegård, styret af journalist Lars Bjerregaard.
Emnet er Kan man skabe et meningsfuldt liv på landet? Og det kan man selvfølgelig, men her handler det (vist) om små økologiske brug, der vægter kvalitet og diversitet over stor ensartet høst, med deraf følgende tids- og energikrævende arbejdsmetoder og høje priser. Løber det rundt og er det umagen værd? Er der nok der vil betale for den idealisme?
Ane regner ikke med at kende svaret inden hun går på scenen.


Læs mere om Seed Exchange
her og kom forbi og smag og lyt og spørg. Og byt frø selvfølgelig. Det er gratis at komme ind. 
 

De næste tre Muld-middage er udsolgt, så næste chance for at komme ind i Mulds sal, uden at være inviteret til et privat arrangement, bliver fredag den 27. september med rundvisning kl 17.30 og overdådigt festmåltid i salen 18.30.
Rundvisningen er gratis og åben for alle, middagen koster 400,- inkl vand, kaffe og te.
Tilmelding: Skriv til ane@muldpaanettet.dk og husk at nævne hvis du er vegetar/allergiker/andet, eller du kunne tænke dig at akkompagnere fællessangen.
Man betaler ikke for middagen på forhånd, til gengæld er tilmeldingen bindende tirsdagen inden. Med mindre man bliver syg eller det der er værre.
Vi har fire gæsteværelser som man kan leje sig ind på. De er ikke hotelagtige på både godt og ondt.
Læs mere om Muld-middag og overnatning her. 

Her ses en svedig og ustylet Jens med høsten af Mulds næstsidste solbærbuske. Når man har høstet bær skal de nippes, og ørentviste og blade m.m. skal sorteres fra, før vi kan sylte, fermentere, brygge eller fryse ned.
 

Vores nabos landbrug er under omlægning til øko, og fra og med denne sæson bliver der ikke længere sprøjtet med gift derinde. Hans marker starter hvor vores jord slutter, og vi kan ikke bevise noget, men måske er det takket være omlægningen at vi i år har sindssygt mange fugle, insekter og skrubtudser. Nogle gange kan man ikke trække vejret uden at sluge en sommerfugl, og sådan nogle her er flyttet ind i vores træer.
Det er en skovhornugle og dens vingefang er 90 cm. Den lever af mus, så sådan nogen har vi altså også.
Ugler har stået på ønskelisten siden vi flyttede ind, så de er meget velkomne, selvom de piber mærkeligt og småfugleagtigt hver aften.
Tak til Simon Brandt for fotoet.

 

Morgendug på de vildtvoksende asparges.
Det levende hegn er blevet opstammet så vi kan se horisonten fra køkkenvinduet. Ikke noget problem når marken bagved ikke bliver sprøjtet.

 
Personalemad er ikke den store kunst for tiden, og kræver ikke stor kreativitet for at være fantastisk.
 
Vi har høstet lavendelblomster til brug i køkkenet. Pænt ikk?

 


 

Jens har høstet vanvittige mængder af kirsebær, og på et tidspunkt trængte han til en pause og lod det allersidste træ stå med adskillige kg kirsebær på. Efter et par dage var han klar til at høste videre hvor han slap, men da han kom ud til træet var det helt og aldeles rippet. Fuglene havde taget hvert eneste bær. Så er det at man ikke ved om man skal græde eller grine. Men eftersom der ikke var noget at gøre ved det, frydede Jens sig over at han ikke behøvede at plukke flere kirsebær i år, og at de kære fugle i det mindste havde fået noget ud af det.
Billedet her er en lille hilsen til alle der har set den seneste sæson af Stranger Things.


 
Vædderen 
 

Månedens opskrift

Vi er begyndt at høste mange tomater, og månedens opskrift bærer præg deraf. Det er ikke en decideret Muld-ret, nok snarere en stærkt italiensk inspireret ting vi kunne nyde i privaten.

Crostini og suppe med rå tomater.

Vi har høstet forskellige slags modne tomater, rødløg, hvidløg, citronbasilikum, koriander og grønne korianderfrø (se foto).
Tomaterne skæres i stumper og stykker, rødløg i tynde skiver, hvidløg og korianderfrø mast og hakket fint. Sammen med basilikumblade og koriander kommes det i en skål og drysses med godt med salt.
Efter en times tid og lejlighedsvis røren rundt vil der være løbet en del saft af, som sies fra og sættes i køleskabet. God ide lige at smage både salat og suppe til her.
Rist skiver af et godt brød, og anret med tomatsalaten. Suppen serveres afkølet i små glas.
Hvis man vil forstærke den italienske stemning kan man gnide brødskiverne med et pillet hvidløgsfed inden salaten kommer på, og hælde en god olivenolie ud over det hele.
Vi dyrker desværre ikke oliven, men det afholder os normalt ikke fra at spise olivenolie i privaten.

Her stopper vi for denne gang. 
Vi ønsker jer velkommen tilbage fra sommerferie og sandstrande med en badenymfe Betty lavede, da vi var på en lille ferie på Hallands Väderö i juli.
Øen anbefales til jeres kommende ferier.

 
Copyright © 2019 MULD ApS, All rights reserved.


Opdater din emailadresse m.m.
O
psig dit abonnement.

Email Marketing Powered by Mailchimp