Copy

traumer

Podcast: Arbejdet med traumeramte flygtningebørn og -unge


Hvordan kan vi skabe en positiv udvikling for børn og unge, der er belastet af traumer? Hvordan kan forældre, netværk og fagfolk sammen bidrage til at skabe den udvikling? Og hvad er den neurosekventielle tilgang NMT? Det er nogle af de spørgsmål, vi kommer ind på i DRC Integrations første podcast. 

I podcasten kan du høre om vores professionelle arbejde med traumeramte flygtningebørn og -unge, og hvordan den neurosekventielle tilgang kan bruges i arbejdet med disse. I udsendelsen nævnes også den nye praksisguide og evalueringsrapport, der er udarbejdet på baggrund af projektet Brain-Works.
Lyt og bliv klogere på børn, unge og traumer

UKRAINE

Nye film: Sådan giver du ukrainske flygtninge den bedste modtagelse


Gennem tre korte film får du indblik i de ukrainske flygtninges baggrund, de gældende vilkår for dem i Danmark, og hvordan du tager godt hånd om dem. 

Mange ukrainske flygtninge visiteres i disse uger ud i kommunerne. De kommer direkte fra krig og skal have etableret en hverdag og et liv i Danmark oven på akutte omvæltninger, barske oplevelser og midt i stor usikkerhed. De medarbejdere, som de møder – i daginstitutioner og skoler, på jobcenteret, hos sundhedsplejen m.m. – har stor betydning for den enkelte flygtning og familie.

DRC Integration har derfor sammen med Seminarer.dk lavet tre korte film for fagfolk med oplæg, der klæder dig på til at møde de nye flygtninge på en god måde og yde støtte i den ekstraordinære situation.

Det første oplæg introducerer dig til Ukraine og flygtningenes baggrund, det andet til den nye særlov og rammevilkårene for de ukrainske flygtninges liv i Danmark. Det tredje oplæg introducerer dig til, hvordan du bedst møder og støtter personer, der er flygtet fra krig og påvirket af traumatiske oplevelser.
Se filmene og lær mere om de ukrainske flygtninge
Filmene er skabt på baggrund af et webinar om modtagelse af ukrainske flygtninge, som blev afholdt d. 30. marts.

traumer

Traumer og psykiske lidelser hos nyankomne flygtninge


"Vi kan ikke kan fjerne bagagen med traumatiske oplevelser, men der er en række ting, vi som læger har mulighed for at hjælpe med i forbindelse med modtagelsen i Danmark, og de omhandler forebyggelse og opsporing".

Sådan skriver Jessica Carlsson Lohmann og Charlotte Sonne fra Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri i denne fælles leder i Ugeskrift for Læger. Her sættes fokus på de lidelser og traumer, som flygtninge ofte bærer. I artiklen kan du bl.a. læse om, hvordan der forskes i metoden MindSpring.

Samtidig stiller ugeskriftet i deres podcast skarpt på, hvordan traumereaktioner kan komme til udtryk og udvikle sig over tid, og hvad man skal være opmærksom på hos patienter med flygtningebaggrund. Gæst i podcasten er ligeledes Jessica Carlsson Lohmann, der gennem sit arbejde på Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri er i stor berøring med traumeramte flygtninge.
Hør podcasten på ugeskriftet.dk
Læs leder-artiklen

Få nye kompetencer. Bliv uddannet i MindSpring-metoden


På MindSpring-trænerkurset klæder vi dig på til at kunne facilitere lokale MindSpring-gruppeforløb. MindSpring er en psykosocial metode, der anvendes i forløb for og med flygtninge og indvandrere, og som styrker deltagernes handlekraft og tilbyder dem værktøjer til at håndtere konkrete udfordringer i hverdagen. 

Næste kursus er i september i Nyborg. Du kan allerede nu sikre dig en plads
Spørgsmål? Så kontakt os endelig på 2782 5670 eller laura.rasmussen@drc.ngo

KULTUR & FRITID

Fodbold-ambassadør: 'Børns fritidsliv må ikke afhænge af tilfældigheder'


Hvordan kan fagpersoner blive endnu bedre til at motivere forældre med flygtningebaggrund til at prioritere et aktivt fritidsliv for deres børn i en travl og ofte overvældende ny hverdag? Det var temaet, da DRC Integrations fritidsindsats for nylig samlede sine samarbejdskommuner til netværksmøde.

Medarbejdere fra 17 af landets kommuner lyttede interesseret, da Nagin Ravand, en ung studerende fra Aarhus, den 29. april holdt oplæg i Fredericia på det halvårlige netværksmøde. Nagin er meget engageret i fritidsområdet. Særlig fodbold er en meget stor del af hendes liv; hun har spillet det, siden hun var helt lille, og har bl.a. startet et hold for piger i fodboldklubben Vatansport i Brabrand. Nagin er også ambassadør for DBU.

Nagin har selv oplevet barrierer ift. hendes deltagelse på fodboldholdet. Hendes forældre har altid gerne villet bakke op, men de har også manglet information og haft mange ting at forholde sig til i det nye liv i Danmark. Samtidig har Nagin syntes, at det var svært at føle sig anderledes, fortalte hun på netværksmødet: ”Man har lyst til at være ligesom alle andre piger, og at ens forældre kører en.”

Nagin viste sig nemlig hurtigt at være rigtig dygtig til at spille fodbold, men hun kom i gang ved et tilfælde, fordi en af hendes klassekammerater en dag tog hende med. ”Vi har et ansvar for, at børn fritidsliv ikke afhænger af tilfældigheder,” mener Nagin, og derfor er det vigtigt, at vi arbejder med forældrene frem for børnene.

Det der mangler, er ikke overtalelse, men information og viden om, hvad der skal til for at bakke op om et aktivt fritidsliv for børnene. Derfor er det også vigtigt, at den lokale forening er opmærksom på, at alle har lyst til at bidrage, men at de ikke altid kan bidrage på samme måde, sagde Nagin i sit indsigtsfulde og aktuelle oplæg.

Hvis du ønsker at høre mere, er du velkommen til at kontakte Nagin på Instagram, LinkedIn eller på Nagin.ravand@hotmail.com

kurser og events

Faglig dag om repatriering

19. maj | Middelfart

Arbejder du med repatriering? Så kom med til en faglig og kreativ dag med repatriering i centrum. Her får du bl.a. mulighed for at prøve VR-briller med film fra Uganda og Bosnien, lytte til vores repatrierings-podcast og høre, hvordan fire kommuner bruger redskaberne ifm. repatrieringssamtaler.
Se programmet og tilmeld dig her
Hjælp flygtninge ind i fritids- og foreningslivet
19. maj m.fl. | Viborg, Middelfart og Roskilde

Foreningslivet er en god vej til at blive en del af et lokalsamfund, lære dansk og få et netværk, når man er ny i Danmark. Men flygtninge kan opleve forskellige barrierer for at tage del i det. På dette kursus vil du lære mere om, hvordan du kan være med til at bygge bro mellem flygtninge og foreningsliv, skaber det gode første møde, om støttemuligheder og meget mere. Læs mere
Mental Health in Trauma-Affected Refugees
8. juni | Ballerup

De mange mennesker, der verden over udsættes for vold og forfølgelse - senest i Ukraine - udfordrer behandlingen af flygtninge inden for det psykosociale felt og sundhedsområdet. Hvordan kan årtiers forskning hjælpe med udfordringen? Hvilke behandlingstyper er effektive? Disse og andre spørgsmål behandles på kurset, hvor også MindSpring er på programmet. Læs mere
Vi håber, du synes om vores nyhedsbrev. Har du spørgsmål? Eller vil du give ris eller ros? Så hører vi gerne fra dig. Skriv direkte til nyhedsbrevets redaktør.
 
Og modtager din gode kollega ikke allerede vores nyhedsbrev, så videresend det gerne.
 
Tilmeld dig DRC Integrations nyhedsbrev
DRC Integration leverer effektive og dokumenterede integrationsløsninger til flygtninge og etniske minoriteter i Danmark. Vi samarbejder med offentlige myndigheder, virksomheder og civilsamfundet om beskæftigelse, børn og familiers trivsel samt videnformidling.
Facebook
Website
LinkedIn
© 2022 DRC Dansk Flygtningehjælp

Opdater dine oplysninger | Frameld nyhedsbrevet
Email Marketing Powered by Mailchimp