Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
God tirsdag morgen! Her kommer som vanlig en del saker som har fanget vår interesse den siste uken.

I denne ukens e-post: 
  • Google: Slik kan du enkelt redigere produktdetaljer for Google Shopping i Merchant Center
  • Strategi: Husk å spre annonsebudsjettet ditt i flere kanaler
  • Betalt søk: Dette bør du tenke på om du skal bruke GA4 til PPC
  • Fagmiljø: Jobb mer datadrevet og effektivt med sporbare UTM-lenker
GOOGLE

Slik kan du enkelt redigere produktdetaljer for Google Shopping i Merchant Center

Når det kommer til håndtering av produktfeeder så kan tredjepartsverktøy som Simprosys og DataFeedWatch fort bli litt komplisert, spesielt om du har en liten nettbutikk med bare noen få utvalgte produkter. Google har derimot gjort det lettere for mindre nettbutikker ved å muliggjøre redigering av alt fra titler, produkttype, nye produktbilder m.m. direkte i Merchant Center. 

Her er 4 enkle steg du kan følge:

  1. Sørg for at du har produktene dine lastet opp i Merchant Center.
  2. Når alle produktene er lastet opp går du inn i Merchant Center og klikker deg inn på produkter. Velg så produktet du ønsker å redigere.
  3. Klikk på det nye redigeringsikonet øverst til venstre for produktet.
  4. Gjør endringene du ønsker og trykk lagre når du er ferdig.
Husk at endringene du gjør vil overskrive tidligere data og vil være permanent til du ev. gjør endringer på produktnivå igjen. Dette er på ingen måte en erstatning for mer avansert håndtering av større og mer komplekse produktfeeder, men likevel gull for deg som har en liten nettbutikk som du ønsker å forbedre produktfeeden til. 
STRATEGI

Husk å spre annonsebudsjettet ditt i flere kanaler

Forbrukere engasjerer seg i en rekke kanaler hver dag, noe som gjør det betydelig viktigere for merkevarer å være tilstede i flere kanaler. Ifølge en rapport av Marketreach i samarbeid med Salesforce vil kampanjer som annonseres i 3 eller flere kanaler være opptil 31% mer effektiv enn de som annonseres i bare 1-2. Generelt vil 3 kanaler være det optimale for de fleste, mens man ved større budsjetter vil kunne se økt effekt ved å velge fler.

Foruten om viktigheten av tilstedeværelse kan man også tenke seg et case hvor flere av brukerne som har blitt eksponert for en annonse på Facebook vil søke opp produktet eller merkevaren de ble eksponert for på Google ved et senere tidspunkt. Dersom produktet eller merkevaren din ikke er synlig i søkeresultatet når disse brukerne aktivt søker etter deg, kan du risikere å miste disse til en konkurrent.

Husk derfor å spre annonsebudsjettet ditt i flere kanaler!

Se hele rapporten her.

Det nærmer seg e-handelsdagen den 15 juni. Over 150 som jobber med netthandel er allerede påmeldt. Du som leser av Effekt får -15% rabatt. Bruk rabattkoden "EFFEKT" for å få -15% rabatt på din billett.

Se programmet og bestill billetter her.
BETALT SØK

Dette bør du tenke på om du skal bruke GA4 til PPC

Når man jobber med PPC så er det lurt å supplementere med ekstra måleverktøy for å få bedre innsikt i resultatene på kampanjene dine. Et populært valg har lenge vært Universal Analytics, men som dere sikkert har fått med dere nå så vil Google Analytics 4 (GA4) ta over Universal Analytics. Ettersom overgangen kan sammenlignes litt med det å lære seg et nytt operativsystem, vil det naturlig være nye ting som påvirker mulighetene for PPC rapportering også. 

David Ogletree delte nylig en guide for deg som ønsker å bruke GA4 for PPC. Her er hans tips og bemerkninger:

  • Sett opp GA4 nå: Som vi også har nevnt her i Effekt flere ganger så er det viktig å sette opp GA4 nå ettersom Universal Analytics vil slutte å ta i mot data fra og med Juli 2023. Hvis du ønsker å sammenligne dataen din med fjoråret så har du under en måned på deg.
  • Aktiver på Enchanced Measurement: For å rapportere interaksjoner og innhold på siden din så må du aktivere Enchanced Measurement. Dette gjør du ved å gå til Admin > Data Streams for så å velge kontoen du jobber med i Web-fanen for så å aktivere Enchanced Measurement. 
  • Sett opp konverteringer: Dersom du allerede har satt opp mål i Universal Analytics så kan du bruke Google sitt verktøy for å flytte over målene til GA4 som konverteringseventer. Om du ikke har satt opp mål fra før så må du bruke Google Tag Manager for å sette opp en HTML tag for å sammenkoble konverteringsdataen til datalaget ditt. Når eventet er satt opp/overført vil de være synlig i GA4 under Configure > Events-fanen i hovedmenyen.
  • Nye konsepter: Et av hovedkonseptene til GA4 er at man nå skiller mellom brukerengasjement og øktengasjement, hvor brukerengasjement kan strekke seg over flere økter. Noe du også vil legge merke til er at fluktfrekvensen (bounce rate) er borte. Den har blitt erstattet med “Engaged Sessions”, hvor økten enten har engasjert brukeren eller ikke. For at en økt skal bli regnet som engasjert må brukeren være på siden din i mer enn 10 sekunder, utløse en konvertering eller ha besøkt 2 eller flere sider. 
  • Google Ads rapportering: I GA4 så er Google Ads seksjonen litt gjemt, men du finner den under Reports > Acquisition > Acquisition Overview i en boks nederst på siden som heter “Session Google Ads campaign”. Klikker du deg inn til Google Ads-rapporten så finner du standard statistikk om kampanjene dine. Det du derimot ikke har mulighet til er å klikke inn på kampanjene for å få oversikt over annonsegrupper. For å se dette så må du bruke nedtrekksmenyen og velge annonsegrupper. Velger du annonsegrupper fra nedtrekksmenyen derimot så viser GA4 deg alle annonsegrupper uten mulighet for å bare se annonsegruppene til en spesifikk kampanje. I tillegg så vil du ikke ha muligheten til å legge til ekstra dimensjoner i Google Ads rapporten som f. eks nettleser eller by. For å se denne informasjonen så må du gå til Report > Acquisition > User Acquisition og legge til flere dimensjoner i tabellen der...
  • Begrensede muligheter for avansert rapportering: GA4 er effektivt for nybegynnere som ønsker å få oversikt og informasjon raskt. De mer detaljerte rapportene derimot er ikke like lett tilgjengelig som de var før, med mindre du sitter på mer avansert kunnskap om GA4 og kan ta i bruk Custom Reports.
FRA INEVO SITT FAGMILJØ

Jobb mer datadrevet og effektivt med sporbare UTM-lenker

En enkel måte du kan få bedre oversikt over resultatene på kampanjene dine er å legge til UTM-tag i lenkene dine. På denne måten får du bedre innsikt i hvor trafikken på nettsiden din kommer fra, slik at du kan jobbe mer datadrevet og effektiv.

En UTM-tag inneholder opp til fem parameterer, herunder Campaign Source, -Medium, -Name, -Content og -Terms, hvor de tre første er påkrevd. For å forklare hvordan og hva disse brukes til så kan vi tenke oss et eksempel hvor vi skal sette opp en annonse i Facebook Ads for å promotere arrangementet, E-handelsdagen 2022:

  • Campaign Source: Her skriver man inn hvor trafikken kommer fra. Dette kan f. eks være et sosialt medie eller en nettside. I vårt tilfelle skriver vi inn “facebook” ettersom vi skal sette opp en Facebook-annonse.
  • Campaign Medium: Når vi snakker om medium i dette tilfelle mener vi hvilket markedsføringsmedium som er brukt. Dette kan f. eks være cpc (cost-per-click), email, organic, affiliate m.m. Facebook Ads er et typisk medium som omtales som “cpc”, så vi velger derfor det i vårt eksempel.
  • Campaign Name: Her skriver man inn noe som gjør at du kan identifisere kampanjen. Dette kan f. eks være kampanjenavn, kampanjetype eller kategorien på det man promoterer. I vårt eksempel kan det være formålstjenlig å velge “arrangement” som campaign-tag slik at vi kan sammenligne dataen fra tidligere arrangementer vi har promotert. Her er det med andre litt smak og behag, men vær konsistent med taggene som du bruker i andre kanaler (f. eks Google og LinkedIn).
  • Campaign Content: Content-taggen kan brukes til å fremheve det som kjennetegner akkurat denne annonsen. Dette kan f. eks være for å skille mellom A/B tester av en annonse, format eller innholdet på det som promoteres. Vi velger i vårt tilfelle å skrive inn navnet på arrangementet, altså “ehandelsdagen_2022”
  • Campaign Term: Om du ønsker å identifisere spesifikke søkeord eller f. eks en målgruppe som du målretter deg mot, så kan man legge til det her. La oss si at vi også ønsker å sette opp en annonse for retargeting av de som har besøkt landingssiden vår, men ikke bestilt. Da kunne vi f. eks ha brukt taggen "retargeting" her.

Dette vil gi oss følgende UTM-lenke: https://www.ehandelsdagen.no/?utm_medium=cpc&utm_source=facebook&utm_campaign=arrangement&utm_content=ehandelsdagen_2022&utm_term=retargeting 

Det som er spesielt viktig når man lager UTM-tagger er å være konsistent. Google Analytics leser nemlig “Facebook” og “facebook” forskjellig, slik at du får ulike URLér i rapporten din om du ikke er konsistent med taggene dine. Om du ønsker å skrive “fb” istedenfor “facebook” så er det opp til deg, men da lønner deg seg å holde seg til den ene måten å skrive på.

For å gjøre jobben din med å lage UTM-lenker lettere, har vi laget en UTM generator slik at du enkelt kan lage og administrere alle lenkene dine på et sted. Den retter også automatisk alle store bokstaver til små og har en integrasjon mot bit.ly for å unngå at lenkene dine blir veldig lange.

Last ned UTM generatoren her.

5 FRA INTERNETT 

⛔️ NRK: NRK sletter landets største nyhetsside på Facebook, “NRK Nyheter”, da de ser begrenset verdi av den offentlig samtalen som skapes gjennom Facebook.

⚙️ Apple: Apple vil, ifølge rykter, lansere en ny søkemotor denne uken.

👻 Snapchat: Snapchat sitt nye annonseformat, Dynamic Travel Ads, gjør så du kan målrette deg mot brukere med intensjon om å reise og lokal relevans.

🤥 BeReal: Det nye sosiale mediet, BeReal, ser økende popularitet. Mediet går ut på å dele ett uredigert bilde hver dag på et tilsynelatende tilfeldig tidspunkt.

😶‍🌫️ LinkedIn: LinkedIn har planer om å publisere en serie blogginnlegg fremover om hvordan algoritmen deres fungerer.
 
UKENS ANBEFALING 

Your Undivided Attention - The Opposite of Addiction

Det motsatte av avhengighet er ikke edruelighet, det motsatte av avhengighet er forbindelse.

I denne episoden av podcasten Your Undivided Attention forteller Johann Hari, forfatteren av boken Chasing the Scream, hvordan isolasjon, depresjon, angst og avhengighet ikke er isolerte problemer, men et symptom på et dypere samfunnsproblem - et problem som teknologiselskapene har en unik posisjon til å løse.
Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av digital markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les mer om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke longer å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.