Copy

Muzeul Național de Artă al României

VACANȚA LA MUZEU !
 

Muzeul Național de Artă al României, împreună cu Asociațiile ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, invită publicul de toate vârstele să descopere patrimoniul artistic prin intermediul unor activități creative special concepute pentru a completa programul de vacanță.
 
Astfel, în contextul expoziției Nostalgie, Amintire. Regăsire vor avea loc o gamă variată de activități precum:

Camping la muzeu – de la cultură la natură este titlul atelierelor desfășurate în grădina Kretzulescu a sediului central al muzeului, unde ne vom exersa imaginația, gândindu-ne la tipuri de locuire ideale pornind de la ruinele antice, pe care le vom transforma în habitaturi noi. (Asociația ArtCrowd)

Tunete, fulgere, teatru de umbre este un atelier în care, pornind de la reproducerea unora dintre ruine, ne vom crea propria poveste cu ajutorul teatrului de umbre și a unor instrumente muzicale surpriză (Asociația ArtCrowd)

Personaj, frotaj și peisaj este un atelier în care vom avea ocazia să experimentăm tehnici de colaj, frotaj și tuș, plasând ruinele transformate în versiuni noi într-un peisaj (Asociația ArtCrowd)

Teatru baroc (Asociația ArtCrowd) este un modul incitant care urmărește aceeași tematică a relației dintre arhitectură și peisaj, fiind propuse 4 ședințe astfel:
Ruina prinde viață - colaj și desen
Peisajele din viața noastră –acuarelă
Ruina și peisajul se întâlnesc într-o nouă formă – colaj și acuarelă
Personajele noastre ocupă decorul – un atelier în care lucrările create vor avea rol de decor de teatru baroc, la care se vor adăuga câte un personaj și o scenetă

Ce citim în ruine este un atelier tematic în care ne vom aventura în mijlocul vestigiilor arhitecturale și, inspirați de lucrările expuse, vom reconstitui imaginea de început a clădirilor, zidurilor, arcelor și coloanelor din tablouri (Asociația De-a Arhitectura)

Pentru expoziția retrospectivă Tudor Zbârnea, deschisă de curând la Muzeul Național de Artă al României, Asociația ArtCrowd ne invită la un atelier de Pictură în Vilegiatură! în care vom parcurge expoziția retrospectivă a artistului, vom lucra la alegere cu acuarele, tempera sau acrilice și ne vom îmbogăți vocabularul plastic prin tehnicile folosite.
 
Oferta Asociației Artcrowd este completată și de ateliere organizate în cadrul expozițiilor permanente ale MNAR, din Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Europeană, pe care vă invităm să le descoperiți:

Portretul – Arta reprezentării la Barbara Longhi ne invită să parcurgem repere din istoria portretului, activitatea practică constând în realizarea de portrete și crochiuri. observaționale, inspirați de frumosul autoportret în semi-profil al artistei din Ravenna

Narațiune și Patrimoniu – Frescele Mănăstirii Văcărești este un atelier care combină educația pentru patrimoniu cultural cu storytelling-ul benzii desenate.

Povestea din grădină – Domenico Veneziano. Inspirați de una dintre cele mai faimoase picturi ale Renașterii italiene, ne vom imagina personaje și povești pe care le vom reinterpreta prin desen, dar lucrând și cu instrumente muzicale.

Aripi de înger - Jacopo Robusti Tintoretto este un atelier inspirat de magnifica lucrare Buna Vestire a maestrului venețian în care imaginația fiecăruia dintre noi va prinde aripi.

***
Prețul unui atelier susținut de Asociația ArtCrowd este de 30 lei/ participant. Cei care doresc să participe la mai multe ateliere în timpul verii, pot achiziționa Biletul de vacanță de 120 de lei. Acesta oferă accesul la 4 ateliere la categoriile de vârstă 4-7 ani, 7-12 ani, 12-16 ani sau la Modulul de Teatru Baroc. Atelierele din categoria 16+ se achiziționează individual.
Înscrierile se fac direct la Asociația ArtCrowd, artiști în educație, la numărul de telefon 0748 034 239 sau la adresa artcrowd1@gmail.com.
 

Pentru atelierele „Ce citim în ruine” din 9 și 16 iulie susținute de Asociația De-a arhitectura biletul este de 35 lei/ participant.

Înscrierile se fac direct pe site-ul Asociației De-a arhitectura. Pentru atelierul din 9 iulie înscrierile se fac aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/231/details, iar pentru atelierul din 16 iulie înscrierile se fac aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/232/details

 

Mai multe detalii la adresa de mail: educatie@art.museum.ro și pe site-ul MNAR: www.mnar.arts.ro

Facebook
MNAR.ARTS.RO

Parteneri media: 

   






This email was sent to <<Adresa de e-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Muzeul Naţional de Artă al României · Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucureşti · Bucureşti 010063 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp