Copy

NIEUWSBRIEF
Juli 2022

Jan van Eyck Academie

Studio Anna Zvyagintseva

Jan van Eyck Open Studios 

Terugblik

Van 24-26 juni stond de hele academie weer in het teken van Open Studios. Nu alles en iedereen weer terug op zijn plek is, kijken we met voldoening terug op een prachtige editie waarin vaak zeer persoonlijke, particuliere verhalen werden getoond die tegelijkertijd reflecteerden op de sociale en politieke tendensen van deze tijd. Bezoek openstudios2022.janvaneyck.nl om zelf ook een terugblik te werpen.

We danken iedereen die gekomen is, ons Jan van Eyck team, onze subsidiegevers en sponsoren, en niet in de laatste plaats onze deelnemers. Zij hebben hun studio nu terug in gebruik en kunnen de komende maanden weer aan het werk, waarna we eind september afscheid van hen zullen nemen.

Food Art Film Festival
Vooruitblik

Met de zomervakantie in zicht kijken we alvast vooruit naar september. Op 8, 9 en 10 september presenteren het Jan van Eyck Food Lab en het deelinstituut voor Natuuronderzoek het jaarlijkse Food Art Film Festival (FAFF).

Het programma van filmvertoningen, speculatieve maaltijden, fieldtrips en workshops staat in het teken van smaak, meer specifiek het terugwinnen ervan in een hoogtechnologische, de aarde en onze lichamen uitputtende productie- en consumptiemaatschappij. Ook voor kinderen van 4 tot 12 jaar worden er dit jaar activiteiten georganiseerd waarin geplukt, geproefd, gespeeld en geleerd kan worden. 
 
Het volledige programma staan binnenkort online.

Grafisch ontwerp: Rudy Guedj

Urgency Intensive: IPACC WG IV
Save the Date

Op 22, 23 en 24 september staat de derde editie van de Urgency Intensive: IPACC WG IV op het programma. De academie continueert hierin haar verkenning rond het Intergovernmental Panel on Art and Climate Change (IPACC) – een fictieve organisatie waarmee de mogelijke rol van kunst en cultuur wordt onderzocht in relatie tot de klimaatcrisis.

Met het IPCC (het Intergovernmental Panel on Climate Change van de VN) en zijn structuur van drie werkgroepen als uitgangspunt, stelt de academie een vierde werkgroep voor (WG IV) waarin gedurende drie dagen wordt onderzocht hoe de kunsten en de sociale en geesteswetenschappen zich in het klimaatdebat sterker kunnen positioneren op het raakvlak tussen wetenschap, beleid en wereldpolitiek. 

Met onder andere filosoof, schrijver en activist Bayo Akomolafe, kunsthistoricus en schrijver T.J. Demos, Sami kunstenaar Pauliina Feodoroff en multimedia dichter-muzikantduo Himali Singh Soin & David Soin Tappeser.

Het volledige programma staat volgende maand online. 
 







This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Van Eyck · Academieplein 1 · Maastricht, 6211 KM · Netherlands