Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Juliol 2022
Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
Màster Oficial en Estudis Territorials (METiP)
Mobilitat activa en entorns metropolitans. Anàlisi i planejament per a la política integral de la bicicleta
El METiP continua amb el cicle sobre mobilitat sostenible i saludable, iniciat el curs passat (trienni 2021-2024).
 
Després del darrer cicle “Ciutat i vulnerabilitat social: diagnosi i propostes als barris” (trienni 2018-2021), el Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament va iniciar una nova edició triennal (2021-2024) en el seu format actual, la qual gira a l’entorn de la mobilitat sostenible i saludable en espais metropolitans de [+]
Les FAQs explicades per la coordinació del projecte
1.- Quins són els objectius d'aquest projecte?

El treball troncal vol perfeccionar la capacitat dels estudiants a l’hora d’intervenir professionalment en l’ordenació del territori, i en aquests tres propers cursos ens centrarem en la mobilitat sostenible i saludable. L’objectiu serà elaborar una proposta per a la planificació i la gestió d’uns determinats territoris situats a la primera corona metropolitana. Així, per al curs 2022-23 ens plantegem un exercici d’anàlisi i planejament per a la política integral de la bicicleta.​

2.- Quines són les parts que articulen el projecte? 

En primer lloc, elaborar una anàlisi i diagnosi sobre la situació de la mobilitat i l’accessibilitat dels àmbits territorials seleccionats. A partir d’aquí, definir un conjunt de propostes i projectes a implementar, amb la finalitat d’avançar cap a escenaris que facilitin el canvi en el repartiment modal en què l’ús de la bicicleta ha de ser un dels principals components.​

3.- On es farà?

L’àmbit d’estudi serà la ròtula metropolitana integrada pels municipis de Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès, Barberà del Vallès i Cerdanyola del Vallès. Aquest és un espai metropolità particularment complex des d’un punt de vista de mobilitat i estructura urbana.​


4.- Com s’estructura la docència?

El màster està organitzat en dos semestres, al primer es fa un treball aplicat i totalment real de planejament amb la participació de 5 assignatures del pla d’estudis. Per la seva banda, al segon semestre es treballa l’assignatura de “Metodologia” necessària per a fer el “Treball Final de Màster”, així com les assignatures optatives de” Turisme i Planejament” i “Desenvolupament local i del territori”. (calendari).

5.- Quines assignatures conformen el 1er semestre?

Les assignatures d’aquest semestre, les que  ajudaran al treball troncal, són “Ciutat i espais metropolitans”, “Mobilitat, transport i territori”, “Planejament territorial i urbà”, “SIG, planejament i paisatge” i “Temes avançats en estudis territorials i planejament”.​

6.- Quines són les dates i els objectius del treball de camp?

Del 10 al 14 d’octubre de 2022 es programarà una sortida de camp amb una sèrie d’itineraris en bicicleta, visites i xerrades pels municipis de l’àrea d’estudi. La sortida és obligatòria i intensiva ja que es farà en jornades de matí i tarda.​
 

7.- Quin és el treball que han d’elaborar els estudiants?

Es tracta d’una proposta conjunta en què l’alumnat es dividirà en grups reduïts que tindran assignats l’estudi i realització d’un conjunt de propostes sobre els aspectes prèviament delimitats pel professorat. Per fer-vos-en una idea, es poden consultar els documents finals de les edicions anteriors dels projectes troncals a la  web del màster.

8.- Qui forma l’equip docent?

Per a aquest nou projecte troncal, i per a la resta de les assignatures del màster, l’equip docent està format per més d’una vintena de persones.

Pla d'estudis del curs 2022-23
Pràctiques professionals
El Màster inclou al seu pla d’estudis la possibilitat de fer pràctiques curriculars (6 crèdits = 150 hores). Tot i que l’assignatura és optativa és important per després està en millors condicions d’accedir al mercat laboral.. Aquí teniu el llistat de les entitats de pràctiques amb què hem col·laborat als darrers cursos.
Cicle de conferències
Cada curs s’organitza un cicle de conferències, amb una d’inaugural, a càrrec de persones expertes en els àmbits que treballem al Màster. El del proper curs ja serà el 12è cicle, en aquest enllaç podeu veure les dels anteriors cicles.
Treball de fi de Màster
L’estudiant ha de fer un treball de fi de màster (obligatori de 6 crèdits) per al qual comptarà amb la tutorització d’un membre del professorat del màster, o del Departament. Es podrà presentar en format “clàssic” (o memòria) i també en format d’article per publicar en una revista acadèmica (podeu veure el llistat i les temàtiques de les darreres edicions).​
L'alumnat opina

Mário Sambolo
: El máster permite a través de un encuentro interdisciplinar de teorías, metodologías y técnicas de investigación, conocer y aportar a la transformación territorial del los diferentes espacios donde vivimos. 
Gerard Oliver: El màster m'ha reafirmat en la voluntat de treballar en el sector dels estudis urbans i millorar les ciutats on vivim a través de la justícia social, la sostenibilitat ambiental i les polítiques participatives. 
Paulina Ampuero: El máster te desarrolla en el análisis sistémico en donde las teorías, prácticas y conocimientos del espacio geográfico entran en una relación con cada contexto, en cada escala y siempre con la idea de desarrollo integral, conectado y sostenible de cada uno de los territorios. 
Sofia Logan: Des del primer moment els alumnes hem gaudit d'eines d'alta qualitat acompanyades d'excel·lents docents, assegurant l'èxit dels objectius del màster i del seu projecte. 
Selma Singulano: Además de una gran universidad y un grupo de profesores excepcionales, el Máster cuenta con gente de diversos bagajes académicos, profesionales y culturales, lo que permite excelentes discusiones, en una perspectiva multidisciplinaria y de visión más amplia del mundo.  
Què han dit abans del nostre projecte troncal?

Podeu visionar aquests tres breus reportatges de la Televisió de L’Hospitalet de les edicions del projecte troncal anterior: Bellvitge i el Gornal (2018-2019), Florida i les Planes (2019-2020) i Torrassa i Collblanc (2020-2021).

Contacte

Per a més informació podeu contactar amb el coordinador del Màster, el professor Jordi Nadal.

Mail: jordi.nadal@uab.cat

Telèfon: 935 868 057

Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.






This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp