Copy
Foto: Pixabay

nyttige tips

Tre ting der kan lette dit arbejde

Ferien er forbi. Du er tilbage på arbejde, og du har travlt. Her er tre ting, der kan hjælpe dig i dit arbejde, hvis du er i kontakt med flygtninge.
Få tre nyttige tips
Natalja Murad er ukrainer og har boet i Danmark i 25 år. Nu hjælper hun ukrainske landsmænd på DRC Dansk Flygtningehjælps psykosociale telefonlinje. 

telefonlinjen for ukrainske flygtninge:

Bekymrede mødre ringer på vegne af deres børn

Den 30. marts åbnede DRC Dansk Flygtningehjælp en psykosocial telefonlinje for ukrainske flygtninge i Danmark. Især mødre ringer, fordi de er bekymrede for deres børn.

”Min yngste datter græder hver nat, og min ældste datter er så ensom. De savner deres far. Hvordan trøster jeg dem?”
”Min syv-årige dreng er begyndt at tisse i sengen. Hvad kan det skyldes?” 
”Kan vi komme til lægen?”

Det er bare tre af de spørgsmål, vi har fået på DRC Dansk Flygtningehjælps psykosociale telefonlinje for ukrainere i Danmark. Her kan ukrainske flygtninge ringe ind og få hjælp på ukrainsk.

Det er først og fremmest mødre, der ringer. Mødre i krise som skal finde fodfæste som enlig forælder i et fremmed land med en mand i Ukraine.

Mødrene er bekymrede for deres børn og har brug for at tale om, hvordan de kan støtte og snakke med børnene om den svære situation, de er i. Selv er de ramt af stress, ensomhed og en følelse af afmagt.

I de fire måneder telefonlinjen har eksisteret, har 69 ukrainske flygtninge ringet ind og haft en første  samtale med en medarbejder. Endnu flere har ringet uden for åbningstiden. I starten var det mest spørgsmål om opholdstilladelse, om det koster noget at komme til lægen og andre praktiske spørgsmål, der fyldte. Nu er problematikkerne tungere: 

”Mange er i en anden fase nu, hvor de for alvor mærker, at de har det svært, og hvor de reagerer på de oplevelser, de har haft. Behovet for hjælp er enormt, siger socialrådgiver og koordinator på hotlinen, Ane Hamilton.

Den første samtale er en slags screening, der handler om at finde ud af, hvilken hjælp der er behov for. For nogle er det en hjælp i sig selv at dele deres bekymring og få at vide, at deres barns reaktion er normal i situationen. Men mange bliver tilbudt flere og længere samtaler, hvor medarbejderen ringer tilbage.

”De kommer med mange af de samme problematikker, som vi ser hos andre flygtninge. Det er savn, bekymringer, magtesløshed og usikkerhed om fremtiden, der fylder. Nogle har også voldsomme oplevelser med i bagagen. Især dem som ikke er flygtet med det samme, siger Ane Hamilton.

lgbt+ flygtninge

Næste uges Pride i København handler også om flygtninge og integration

I næste uge er der Copenhagen Pride. For nogle LGBT+ personer med flugtbaggrund er det første gang, de får mulighed for at gå i en Pride-parade eller deltage i offentlige arrangementer, der sætter LGBT+ personers rettigheder på dagsordenen. I løbet af ugen vil der være flere flygtningerelaterede events.
Læs mere om LGBT+ flygtninges særlige udfordringer

MindSpring

Bliv uddannet i MindSpring-metoden

Er du i kontakt med flygtninge og indvandrere gennem dit arbejde? Fx i kommunen, i en forening eller gennem det boligsociale arbejde? Så er et MindSpring-trænerkursus måske noget for dig eller dine kollegaer.  
 
Læs mere om uddannelsen

syriske flygtninge

Anbefal syrere at ringe til vores asylrådgivning

 
Er du i kontakt med syrere, hvis opholdstilladelse er ved at udløbe. Så anbefal dem at ringe til DRC Dansk Flygtningehjælps Asylrådgivning. Rådgivningen er gratis.
Syrere er bange for at miste opholdstilladelsen
Røde Kors hjælper flygtninge med at finde familien
Møder du ukrainske flygtninge eller andre flygtninge, som har mistet kontakten til deres familie? Så er det godt at kende til Røde Kors´Eftersøgningstjeneste. 
Den hjælper med at opspore savnede familiemedlemmer og genetablere kontakten. Røde Kors har også mulighed for at besøge krigsfanger og viderebringe personlige beskeder.

Se mere på Røde Kors´hjemmeside
Vi håber, du synes om vores nyhedsbrev. Har du spørgsmål? Eller vil du give ris eller ros? Så hører vi gerne fra dig. Skriv direkte til nyhedsbrevets redaktør.
 
Og modtager din gode kollega ikke allerede vores nyhedsbrev, så videresend det gerne.
 
Tilmeld dig DRC Integrations nyhedsbrev
DRC Integration leverer effektive og dokumenterede integrationsløsninger til flygtninge og etniske minoriteter i Danmark. Vi samarbejder med offentlige myndigheder, virksomheder og civilsamfundet om beskæftigelse, børn og familiers trivsel samt videnformidling.
Facebook
Website
LinkedIn
© 2022 DRC Dansk Flygtningehjælp

Opdater dine oplysninger | Frameld nyhedsbrevet
Email Marketing Powered by Mailchimp