Copy
Problemer med å lese nyhetsbrevet? Klikk her for å åpne i nettleseren.
God tirsdag morgen! Her er litt påfyll av noen nyttige saker vi har lest den siste uken. 

I denne ukens e-post: 
  • Meta: Slik anbefaler Instagram innlegg fra andre brukere
  • Webinar: Bli med på vårt gratis webinar om digital markedsføring
  • Google Ads: 9 tiltak for optimalisering av Performance Max
  • Fagmiljø: Mål inntekter fra landingssider i organisk søk
META

Slik anbefaler Instagram innlegg fra andre brukere

Nysgjerrig på hvordan Instagram sin algoritme som foreslår innhold fungerer, og hvordan du kan optimalisere innholdet ditt etter den? Da tror vi du vil like denne nyheten fra Instagram.

Meta har i det siste begynt å bli mer og mer lik TikTok, og har store planer om å øke andelen AI-drevne foreslåtte innlegg fra brukere du ikke følger i tiden fremover. Klarer man å forstå hvordan disse algoritmene fungerer, sitter man på nyttig innsikt til hvordan man kan tilpasse sin sosiale medie strategi for organisk innhold - og nå har du en unik mulighet.

Forrige uke publiserte Instagram en oversikt over hvordan algoritmen deres rangerer innhold for sin “anbefalte innlegg”-seksjon i hovedfeeden. Denne seksjonen inneholder innhold fra brukere du ikke følger på Instagram, men som Instagram tror du vil like.

Men hvordan fungerer den?

Instagram ønsker at anbefalingene i hovedfeeden skal føles naturlig og gjenskape følelsen av kontoene du allerede følger - og kaller det en utvidelse av innholdet i hovedfeeden. Altså tilsvarende innhold som det brukerne du følger legger ut, bare fra andre brukere.

Ifølge Meta vil Instagram generere potensielle kandidater for anbefalinger basert på aktiviteten din på Instagram og hva du engasjerer mest med. Deretter vil algoritmen rangere kandidatene opp mot hverandre basert på engasjement og innhold på innleggene. Den som rangere høyest av disse, vil bli anbefalt til deg på Instagram. 

Hva betyr det for deg som jobber med organisk SoMe? Ifølge Social Media Today, er det spesielt 3 ting du bør tenke på:

  • Instagram prøver å anbefale innhold som ligner på innholdet som kontoene du følger legger ut. Det kan derfor være en god idé å undersøke hva andre merkevarer, som gjør det bra i din kategori, legger ut - og tilpasse innleggene dine deretter.
  • Sørg også for å legge ut regelmessig for å maksimere mulighetene dine for å bli anbefalt.
  • Reels har blitt et stort satsingområde for Meta, med stadig økende i brukerengasjement. Engasjerer brukerne seg med mye Reels videoer, vil det nok bli en god del Reels anbefalinger i hovedfeeden også.

Formålet med anbefalingene er altså ikke å spre det mest populære innholdet på plattformen, men å vise så relevant og personalisert innhold som mulig. Med denne innsikten kan du bedre tilpasse innholdet ditt for å nå ut til flere personer.

Les mer om algoritmen her.

Usikker på hvordan du kan bli mer synlig på nett?
Bli med på vårt gratis webinar om digital markedsføring i samarbeid med Oslo Handelsstandsforening.

I en verden av muligheter er noe av det aller viktigste å prioritere riktig. Vi gir deg et innblikk i de viktigste trendene og gir deg veiledning om hva du bør fokusere på.

Dato: 31.08.2022
Tid: 9:00 - 10:00
Format: Online
Pris per deltaker: Gratis

Meld deg på her.
GOOGLE ADS

9 tiltak for optimalisering av Performance Max 

Med Performance Max så får du ikke de samme mulighetene for å kontrollere kampanjene dine, sammenlignet med standardkampanjer. Likevel kan man ifølge Andrew Lolk fra SavvyRevenue oppnå god effekt ved å optimalisere etter budsjett, mål og oppdeling av kampanjene dine.

Her er hans 9 tips til tiltak for optimalisering av Performance Max:

  1. Øk/reduser ROAS-målet ditt: Smart Bidding forstår ikke virksomheten din, og tar ikke til betraktning alle signaler som påvirker den konstante utviklingen til markedet. Alt fra høy- og lavsesonger, været, lønningsdag m.m. er parametere som kan påvirker ROAS-en din på kort sikt. Hvis du opplever et ROAS-fall, vil Smart Bidding redusere budene dine - som fører til lavere eksponering. Ser du fortsatt overskudd på tross av ROAS-fallet derimot, kan det være en god idé å redusere ROAS-målet ditt for å opprettholde eksponeringen og være lønnsom.
  2. Legg til sesongbasert budjusteringer: Sesongbaserte budjusteringer er en fin måte å manuelt justere Smart Bidding på, også når det gjelder Performance Max-kampanjer. Dette er spesielt nyttig i tilfeller hvor du forventer at konverteringsraten vil være uforutsigbart høyere eller lavere enn forrige periode, som f. eks ved et salg. Fremfor å vente til at Smart Bidding justerer budene for deg, kan man ved sesongbaserte budjusteringer manuelt hjelpe Googles automatiske budgivning til å by høyere eller lavere, uavhengig av hvilke data den ser.
  3. Endre budsjettet ditt: Jo høyere budsjett, desto mer prøver Performance Max å utvide rekkevidden din til andre nettverk. Dette kan påvirke ytelsen til kampanjene dine. Hvis du vil ha en høyere ROAS kan man faktisk i noen tilfeller oppnå bedre resultater ved å redusere budsjettet ditt fremfor å øke ROAS-målet ditt. Grunnen til dette er at et lavere budsjett vil begrense mulighetene for Performance Max å utvide kampanjen din, og vil isteden fokusere på mer salgsdrevne annonseformater som Google Shopping, fremfor Display, YouTube og Søk. Gir derimot Performance Max-kampanjen din gir gode resultater, når ROAS-målet ditt og generelt holder seg innenfor budsjettet, kan du prøve å øke det. 
  4. Opprett Asset Groups: Ønsker du at Performance Max skal vises i Søk, Shopping, Display, YouTube, osv., er det viktig å gi den gode creatives. Da kan Asset Groups være en fin måte å gruppere produktene dine, annonetekster, bannere, videoer og audience signals sammen på. Hvor mye du skal gruppere vil avhenge av hvor bredt utvalget til virksomheten din er.
  5. Optimaliser innholdselementene dine: Kjører du et fullstendig Performance Max-oppsett, er en av de viktigste optimaliseringene du kan gjøre å forbedre tekst, bilder/bannere og videoer. Men her er det viktig å vurdere kost-nytte. Videoer f. eks kan fort bli svært tidskrevne (og dyrt) dersom man skal lage videoer av høy kvalitet. Annonserer du for bare noen få tusen i måneden, er dette neppe noe du bør prioritere å gjøre først. Prioriter derfor først tekst, så bilder/bannere og ev. tilslutt videoer.
  6. Del opp produkter i forskjellige kampanjer: Du bør dele opp kampanjene dine hvis du vil opprette et annet ROAS-mål for ulike produktsegmenter, eller om du vil sette et annet budsjett for ulike produktsegmenter. Dette kan være nyttig for å hjelpe Performance Max med å forstå hva som er viktig å fokusere på for hvert produktsegment.
  7. Ekskluder produkter: Har du produktkategorier, merker eller individuelle produkter som bruker for mye av budsjettet og ikke er lønnsomme? Da kan det være formålstjenlig å ekskludere disse, spesielt om du er optimaliserer for profitt. Dette kan du gjøre ved å gå inn på “Reports” eller “Listings”-seksjonen.
  8. Final URL Expansion: Final URL Expansion gjør at dynamiske søkeannonser i Performance Max-kampanjer kan vises for andre nettsider enn de som er oppført i Shopping-feeden din. Selv for du ikke vil se effekten av dette i Google Ads og minimalt med data i Analytics, kan dette være en funksjon verdt å teste ut dersom du har en stabil Performance Max-kampanje.
  9. Fjern alle innholdselementer: Sliter du med å skalere med ROAS-målene som du må oppnå? Prøv å fjern alle innholdselementer eller fjern et av innholdselementene (tekst, bilder eller videoer). Dette vil sikre at Performance Max bare viser annonser som er relatert til annonseformatet Google Shopping.

Husk at når du optimalisere en Performance Max-kampanje bør du ikke foreta for mange endringer på én gang. Gjør du mange endringer samtidig, så er det vanskelig å se hvilken endring som påvirket annonseytelsen. Da er det kjedelig om endringene ikke ga positive resultater og at ikke kan gå raskt tilbake til slik det var før du gjorde endringene. Gjør derfor heller færre, større endringer og mål hva som skjer. 

Les mer om tipsene til Andrew Lolk her.

FRA INEVO SITT FAGMILJØ

Mål inntekter fra landingssider i organisk søk

Det kan være vanskelig å gi estimater på hvor mye penger ulike landingssider generer for nettbutikken din. Hvis du derimot har koblet sammen Google Analytics, Google Search Console og satt opp riktig sporing, så kan du enklere se dette.

I Google Analytics under Acquisition > Search Console > Landing Pages får du opp forskjellige landingssider som blir besøkt gjennom organiske søk. I kolonnen Revenue kan du i tillegg se hvor mye omsetning denne siden har generert i angitt tidsperiode. Husk å sortere fra høy til lav Revenue.

Men hvorfor kan dette være viktig å vite? 

Ofte er det sånn at det er vanskelige å vite hvor man skal legge inn innsatsen ved å jobbe med organisk trafikk og SEO. Ved å se hvilke sider som genererer mest inntekter, korrelerer dette også med hvor du bør vie tiden din til å optimalisere.

Ved å klikke inn på en av landingssidene i Google Analytics rapporten, kan du i tillegg se hvilke søkeord denne siden rangerer for. Har du for eksempel en side som rangerer lavt på et søkeord, men likevel generer bra med penger, er dette et ypperlig sted å tjene inn enda mer ved å prøve og oppnå en høyere rangering.

Dette kan også gjøre det enklere å få gjennomslag for å bruke mer tid på SEO, ettersom du kan gi mer konkrete tall på hva som er mulig å oppnå av inntekter.

5 FRA INTERNETT 

🤖 TikTok: TikTok har lanserte en tekst-til-bilde generator, kalt "AI greenscreen", som lar deg lage en bakgrunn basert på tekst.

👨‍👩‍👦 Snapchat: Snapchat introduserer en ny funksjon som lar foreldre overvåke hvem barnet deres chatter med.

💰 GoogleGoogle har blitt bøtelagt 412 millioner kroner for å ha villedet brukere om innsamling av personlig lokasjonsdata.

🛍 TikTok: TikTok tester ut 3 typer shopping-annonser; video shopping, catalog listing og live shopping.

👻 Snapchat+: Snapchat+ har samlet over en million abonnenter og lanserer nå fire nye funksjoner.
UKENS ANBEFALING 

Jobber du med Google Ads? Da bør du unngå disse 3 feilene

I denne episoden av Thomas Moen sin podcast, “Suksess med annonsering”, deler han et blogginnlegg fra INEVO - nemlig Hannah sine tips til hva man må unngå om man jobber med feedoptimalisering for Google Shopping. Prøv å unngå disse 3 feilene.

Hør episoden her.

Det var alt vi hadde denne uken! Om du har noen tilbakemeldinger eller tips til saker som burde med i neste utgave kan du svare på denne e-posten. 

Fikk du denne e-posten videresendt?  Hver uke sender vi ut denne e-posten for å hjelpe deg holde deg oppdatert på digital markedsføring. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her!
Effekt sendes ut ukentlig og er skrevet av det digitale markedsføringsbyrået INEVO. Trenger du bistand med digital markedsføring? Les om oss og ta kontakt her.
Copyright © 2022 INEVO.

INEVO AS
Apotekergata 10
Oslo, Oslo 0159
Norway

Legg oss til din adressebok
 
 
 
Ønsker du ikke lenger å motta disse e-postene? Klikk her for å melde deg av.