Copy
View this email in your browser

Kære læser,

🌈Vi ønsker alle en regnbuefarvet og festlig uge 🌈 

I dette nyhedsbrev kan du læse mere om grønne oplevelser, ture, borgermøder og workshops, som du kan deltage i. Du kan bl.a. komme med på flagermustur i Østre Anlæg, du kan være med til at bygge dit eget insekthotel og du kan møde os på Torvedag og Christianshavnerdag. 

Er du nysgerrig efter af høre mere om vores nyetablerede sundhedsgruppe, så kontakt Marianne Spang Bech på marianne.spang@a21.dk
 

Indhold


🌈 Borgermøder i Indre By

🌈 Gratis flagermustur & byg dit eget insekthotel i Østre anlæg

🌈Københavns strategi for biodiversitet i høring

🌈Søg midler til at øge biodiversiteten i byen

🌈 Lokale grønne oplevelser

🌈Konference og klimafolkemøde


 
God læsning og grønne hilsner,
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn

 
Hjemmeside Hjemmeside
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
LinkedIn LinkedIn

🌈Borgermøder i Indre By🌈 

 

🌈Den 22. august: Borgermøde om affaldssorteringspunkter i Indre By i Kulturhuset Indre By, Mødelokale 1, Charlotte Ammundsens Plads 3, kl. 19.30-21.30.

I løbet af 2023 er det planen at minimun 50 affaldssorteringspunkter bliver sat op i Indre By og på Christianshavn. I hele København skal opsættes op mod 750 sorteringspunkter.
På borgermødet kan du høre om sorteringspunkterne, baggrunden for det forløbige forslag til placeringer, design af affaldsbeholderne og det forventede anlægsarbejde i forbindelse med etablering af sorteringspunkterne. Til mødet bliver der desuden mulighed for at stille spørgsmål, kommentere på placeringerne og drøfte sorteringspunkterne i Indre By.

Alle er velkomne til mødet, duk blot op. Der vil blive budt på kaffe og kage.

Miljøpunktet har, sammen med lokale borgere og repræsentanter fra lokaludvalgene, faciliteret bydelsvandringer rundt i kvarterene, med fokus på udpegning af egnede områder til placering af sorteringspunter. Du kan læse Rapport om af sorteringspunkter i Indre By. Er du nysgerrig efter af se et sorteringspunkt, så har Københavns kommune opstillet modeller af sorteringspunkter på Gammeltorv. 

Der offentliggøres snarest et lignende norgermøde for borgere på Christianshavn.

🌈Den 24. august: Borgermøde om byrums- og trafikplan for Middelalderbyen, kl. 19-21 i Hovedkassen på Københavns Rådhus.

Borgermødet handler om, hvordan Middelalderbyens byrum og trafik kan og skal udvikle sig? Teknik- og Miljøforvaltningen har udarbejdet et forslag til Byrums- og trafikplanen for Middelalderbyen. Fodgængere og cyklister skal ifølge planforslaget have mere plads i Middelalderbyen, og det skal de ”grønne” og ”blå” byrum også. Således lægger forslaget til Byrums- og trafikplanen for Middelalderbyen blandt andet op til, at der skal etableres mere gågade – fx i Lille Kongensgade. Samtidig skal flere gader omkring Gammel Strand og Nybrogade have bedre fodgængerforløb ned mod Slotsholmskanalen, og så skal der plantes flere træer i kvarteret. Desuden skal cykelparkering være mere tilgængelig og samtidig fylde mindre på gader og stræder i kvarteret.

Byrums- og trafikplanen er blevet til med input fra en forudgående borgersamling om Middelalderbyen, og er lige nu i offentlig høring frem til den 26. september 2022.

Læs forslaget til Byrums- og trafikplanen for Middelalderbyen.

*Tilmelding er nødvendig og skal ske til mail til LEBJER@kk.dk senest den 22. august. Skriv “Borgermøde” i emnefeltet.
 

🌈Den 30. august: Borgermøde om turisme i Indre By, kl. 19:30 – 22:00 i Bethesdas Festsal, Rømersgade 17, 1362 København K.

Tendensen er klar: De internationale turister har fået øjnene op for Københavns herligheder. Frem til pandemiens globale nedlukning bare steg antallet af overnatninger. I 2019 slog turismen i København rekord med 12,4 mio. kommercielle turistovernatninger, heraf 7,0 millioner udenlandske og 5,4 millioner danske. I rekordåret 2019 omsatte turismeerhvervet for 53 milliarder kr. Den øgede interesse for destination København er godt for det danske riges pengepung, og så driver turismen også udviklingen af kultur- og butiksliv. Men for nogle er turismen en belastning: De oplever, at overturisme belaster hverdagslivet i beboelseskvarterer, at Airbnb ikke reguleres tilstrækkeligt, og at de lokales hjem kan føles som udstillingsvinduer – og alt andet end private og trygge.

* Tilmelding senest den 26. august 2022. Der er plads til 100 deltagere, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding via: indrebylokaludvalg@okf.kk.dk


🌈Se mere information om de 3 borgermøder på Lokaludvalgets hjemmeside


 

Flagermustur den 25. August i Østre Anlæg🌈
Inden turen kan du være med til at bygge dit eget insekthotel 



- Vi mødes på legepladsen ved Stockholmsgade 24 i Østre Anlæg

🌈Kl. 18.30-20: Insekthoteller:

Kom og byg-selv insekthoteller sammen med Miljøpunktet & København K-spejderne. Vi bygger bolig til insekterne i byen, som du kan få med hjem og sætte op i gården eller på altanen. Vi har materialer. 
Det er gratis og først-til-mølle-princippet

🌈Kl. 20-22: Flagermustur:

Biolog -og flagermusekspert, Inger Kærgaard, fortæller om flagermusenes fascinerende liv i storbyen. Når mørket sænker sig, går vi sammen på jagt efter deres sociale lyde og ekkolokalisering med detektorer i hånden. Oplevelsen er magisk når, de ellers usynlige lyde, tikker ind som melodier på detektoren. I tilfælde af regn må vi udskyde turen.

Turen er helt gratis -men tilmelding er nødvendig til: trine.hansen@a21.dk

🌈Støttet af Københavns Kommunes Biopulje

🌈Københavns strategi for biodiversitet i høring

 
Teknik- og Miljøudvalget har den 20. juni 2022 sendt forslag til Københavns strategi for biodiversitet i offentlig høring med henblik på endelig vedtagelse i Borgerrepræsentationen i december 2022.  I strategien tages de første skridt til, hvordan Københavns Kommune i samarbejde med byens borgere, frem mod 2050 kan skabe en by med højere biodiversitet. Dette skal bl.a. ske ved at standse tilbagegangen af arter i København, sikre alle københavnere bedre adgang til natur og naturoplevelser, samt sikrer at viden, uddannelse, samarbejder og fællesskaber om biodiversitet øges.
 
Strategien er udarbejdet på baggrund af en bred borgerinddragelsesproces i 2021, på tværs af Københavns Kommunes forvaltninger og i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.
 
Ønsker du at sende høringssvar til Biodiversitet i København, strategi 2022-2050 med tilhørende handleplan 2022-2025 skal du sende dit svar på ’Bliv Hørt København’ senest den 18. september 2022.
 
Du kan finde forslagene samt opsamlinger om borgerinddragelsen på:
 https://biodiversitet.kk.dk/koebenhavns-nye-strategi-for-biodiversitet
 
Bemærk, at der i løbet af høringsperioden vil blive afholdt offentlige møder om biodiversitet samt en række lokale arrangementer, bl.a.:

- Debatmøde om biodiversitetsstrategi og handlingsplan den 1. september kl. 19 – 21 i Kildevæld kulturhus (DN)
 
- Borgermøde den 13. september 16.00-17.30, Njalsgade 13 (KK)
 

🌈Søg midler til at øge biodiversiteten i byen🌈


Drømmer du om en by med vilde blomster, plads til insekter og smådyr og mere natur i lokalområdet? Så er det nu at du skal gribe din fyldepen og skrive en ansøgning til Københavns Kommune biopulje.

Runde 2 af biopuljen er åben for ansøgninger fra den 1. august til 1. september og der er 327.000 kr. tilbage til grønne projekter i byen.

Puljen støtter projekter i København, der engagerer københavnerne i at skabe mere og bedre bynatur og i at pleje naturen på en måde, som giver mulighed for at skabe og bevare levesteder samt forbedre fødegrundlaget for insekter, fugle og smådyr.

Eksempler på projekter, der kan opnå støtte: 

  • Plant eller så urter, blomster, buske eller træer på områder, hvor du har fjernet en græsplæne, fliser, asfalt eller anden belægning.
  • Plant grønt op ad husmure, skure og på tagflader.
  • Opsæt redekasser eller insekthoteller.
  • Skab muligheder for at fugle og insekter kan få vand. Et lille vandbassin eller et lidt større vandhul – alt vand giver liv.
  • Formidling om, hvordan man kan arbejde med biodiversitet – fx foredrag på skoler eller i boligforeninger.
Du kan læse meget mere på den ny hjemmeside for biodiversitet som du finder her
 

Lokale grønne oplevelser🌈 

🌈Den 4. september: Christianshavner dag

Du kan være med til at fejre Christianshavn. Hvor du kan møde Miljøpunkt.
På Christinanshavnerdagen vil vi invitere dig til at deltage i en affalds-quiz og få en stikling med hjem til stuen/altanen/gården. Derudover vil der være mulighed for at møde lokale foreninger og aktører, se cirkus, lytte til musik og politiske debatter. Læs mere på Christianshavns lokaludvalgs hjemmeside


Den 17. september: World Clean Up Day. 🌈
Har du som borger, forening eller virksomhed lyst til at gøre en forskel for miljøet, så er en oplagt mulighed. Som en del af World Clean Up Day, kan du arrangere din egen skraldeindsamling. Hos Miljøpunktet kan du helt gratis låne udstyr til at afvikling af arrangementet. Vi har poser, snappere og handsker til udlån. Kontakt trine.hansen@21.dk.
Du kan finde en affaldsindsamlingsbegivenhed nær dig her på plastic change. Er du nysgerrig, så kan du læse mere om World Clean Up Day

🌈Den 22. september:Torvedag på Christianshavns Torv kl.12-18

Miljøpunkt og Christianshavns Gymnasium har lavet et samarbejde om at sætte fokus på Miljø og bæredygtighed. Kig forbi og få en snak om det lokale miljøarbejde og mød de entusiastiske unge mennesker fra Christianshavns Gymnasium. Hold øje med Miljøpunktets hjemmeside for mere information. 
 

Konference og klimafolkemøde🌈

🌈Den 25. august kl. 9-13. Konference 'Arbejdskraft til en grøn omstilling' - hos CONCITO på Østerbro.

Den grønne omstilling er nu, den er her og den har brug for alle! Det er uomtvisteligt, at vi kommer til at mangle arbejdskraft til den grønne omstilling, hvis vi ikke gør en massiv, målrettet indsats. Kom og deltag i debatten med de centrale aktører og meningsdannere, når CONCITO offentliggør deres store behovs- og beskæftigelsesanalyse. Her bliver stillet skarpt på forventningen til udviklingen i beskæftigelsen frem mod 2030 samt, hvilke behov virksomhederne peger på i den grønne omstilling. Debattører tæller bl.a. Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard, Finansordfører Troels Lund Poulsen, Connie Hedegaard, bestyrelsesformand, CONCITO m.fl. Se mere på CONCITO hjemmeside.

🌈1.- 3. september: Klimafolkemøde i Middelfart.

Årets tema er ' Klimahandling sammen'. Der er brug for fælles fodslag, hvis vi skal ændre de store strukturelle linjer for at nå de ambitiøse klimamål. Vi skal samarbejde om det på alle niveauer: Europæisk, nationalt, lokalt, i virksomheder – og på tværs.

Det er også gennem fællesskabet, at skridtet mod et mere bæredygtigt liv giver mere mening. Det er sjovere, mere meningsfuldt og nemmere at løfte i flok. Se mere på klimafolkemødet 

🌈Information om dit lokale Miljøpunkt🌈


Er du interesseret i natur og miljø og har du gode ideer til indsatser, du, en gruppe eller din beboerejendom har lyst til at gå i gang med, men mangler inspiration eller faglig sparring, så ring eller skriv til os hos Miljøpunktet. Så kan vi aftale at mødes på kontoret i Brolæggerstræde 14 A, st., 1211 København K.

Vi har altid kaffe, te, vand mm. og er er klar til en snak og input til et mere bæredygtigt liv i Indre By og på Christianshavn I øjeblikket er vi gang med at planlægge byttemarkeder, affaldsindsamlinger, deleordninger og masser af andre miljøforbedrende projekter. Og du er inviteret til at deltage.

Ring gerne i forvejen, så du er sikker på at vi er på kontoret og ikke ude i bydelen, hvor vi arbejder for mere natur og en bæredygtig fremtid. Husk det er sæson for begrønning, I kan finde information vi vores hjemmeside

Send os gerne en mail: miljopunkt@a21.dk. Eller ring på tlf. nr. 3393 2121
Besøg os på www.a21.dk
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Copyright © 2022 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Alle rettigheder forbeholdt.

miljopunkt@a21.dk | (+45) 33 93 21 21

Vil du ændre I, hvordan modtager disse mails?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp