Copy


Vil I gøre græs og tang til en værdifuld ressource?

Tang på stranden, der lugter og generer badegæsterne. Græs i vejkanten, der klippes og efterlades til forrådnelse. Eksemplerne på biomasse, der ikke bruges optimalt er mange. Tænk, hvis vi kunne bruge græsset og tangen til noget andet end et irritationsmoment og rent faktisk skabe noget med det, som vi har rigeligt af. Det er ambitionen, at projektet Circular Bio skal kunne forvandle biomasse til værdifulde ressourcer, som vi kan bruge til for eksempel byggeri eller energi.

Vi ønsker også at vise og indfri potentialet for en cirkulær værdikæde, hvor de forskellige typer biomasse anvendes dér, hvor de skaber størst værdi. Vi ved allerede, at biomasse kan bruges til produktion af energi og forskellige materialer. Men potentialerne er større end det.  

Det ved vi, da vi i tre år har arbejdet intensivt med problemstillingen i Greater Bio, der er en forløber til dette projekt. Vi ønsker nu at give vores afprøvninger og virksomhedsinddragelse endnu mere volumen og at videreudvikle et værktøj til vurdering af forskellige typer biomasse, som er blevet skabt i Greater Bio projektet. Ambitionen er også at teste og vidensindsamle inden for anvendelsesteknologier som biokul, biogas, bioraffinering og andre biobaserede materialer som for eksempel byggematerialer, bænke og skraldespande.  

Projektet er relevant for jer, der vil...

  • Være med til at gøre biomasse som tang og græs til værdifulde ressourcer
  • Udvikle, teste og analysere indsamlings- og anvendelsesmetoder til bedre brug af jeres biomasseressourcer

Vil I være med? 

 

HVEM INVITERES MED? Til projektet inviteres en lang række kommuner, der repræsenterer ejere af arealer med græs og strandopskyl. Der inviteres også virksomheder, netværk og videninstitutioner, der arbejder med eller ønsker at arbejde med udnyttelse af biomasserne både ift. teknologi og samfund.

HVAD KRÆVER DET AF PARTNERNE? Projektet organiseres hovedsageligt i arbejdspakker centeret om biomasserne tang og græs. Herunder opdeles projektet efter forskellige indsamlings- og anvendelsesmetoder. Partnere forventes at indgå i minimum en af arbejdspakkerne alt efter interesse og mulighed. Gate 21 varetager den samlede projektudvikling og tilbyder at løfte projektledelsen.

PROJEKTPERIODE: Projektperioden forventes at løbe fra januar 2023 til januar 2026.

DEADLINE: Af hensyn til forestående ansøgningsfrist i september, vil det være ideelt med en tilkendegivelse inden den 26. august 2022, men kontakt os for at høre mere jeres muligheder for at være med. 

KONTAKT: Anne Thorlak, chefkonsulent i Gate 21, T: 2939 9434, E: anne.thorlak@gate21.dk

Læs mere om forløberen til dette projekt på Greater Bios hjemmeside
Er dette nyhedsbrev blevet videresendt til dig?
Tilmeld dig her
Ønsker du ikke at modtage mails fra denne liste?
Du kan framelde dig her.

Har du problemer med at afmelde dig nyhedsbrevet,
så skriv en mail til kasper.kjeldsmark@gate21.dk


Du har tilmeldt dig Gate 21's nyhedsbrev eller din organisation er partner eller medlem i Gate 21.

Denne mail er sendt af:
Gate 21
Liljens Kvarter 2
Albertslund 2620
Denmark

Føj os til din adressebog


Copyright © 2022 Gate 21, All rights reserved.