Copy
View this email in your browser
Vidensdeling:

VI SKAL GØRE OP MED SILOTÆNKNING I NEXUS-ARBEJDET 

I første den første halvdel af 2022 har Globalt Fokus sammen med medlemmer fordybet sig i Nexus mellem udviklingssamarbejde, humanitær bistand og fredsarbejde gennem en såkaldt Deep Dive. Gennem fem sessioner er vi kommet udfordringer og løsningsforslag nærmere og har banet vej for organisatorisk forandring, der kan forbedre vores fælles Nexus-arbejdet.
I denne læringsrapport præsenteres de vigtigste læringspunkter.

Læs læringsrapporten her
Finanslovsforslag 2023:

FLERE PENGE TIL BISTANDEN, MEN FÆRRE PENGE TIL UDVIKLINGSLANDENE

I Finanslovsforslaget 2023 lægger regeringen op til, at udviklingsbistanden forbliver på 0,7 % af BNI, hvilket også har været regeringens udtalte mål gennem hele regeringsperioden. Da dansk økonomi er vokset betydeligt, og ifølge Finansminister Nikolaj Wammens efter eget udsagn er ”bomstærk”, vokser bistanden også i kroner og øre i 2023. For første gang nogensinde vil dansk udviklingsbistand runde de 20 mia. kroner.

Læs vores analyse af Finanslovsforslag 2023 her
SPOTLIGHT 2022: Vær med til at gøre status på Verdensmålene
 
Igen i år gør civilsamfundet status på Danmarks bidrag til Verdensmålene nationalt og internationalt i den årlige SPOTLIGHT-rapport. SPOTLIGHT 2022 lanceres i forbindelse med en statuskonference for Verdensmålene arrangeret af 2030-panelet og 2030-Netværket, som finder sted d. 28. september kl. 13.30-15 i Altinget/Mandag Morgens gård.

Til konferencen vil regeringen offentliggøre sin fremdriftsrapport, der er den officielle status på implementering af den danske Handlingsplan for Verdensmålene. Finansminister Nicolai Wammen vil forholde sig til fremskridt og udfordringer på Verdensmålsdagsordenen.

SPOTLIGHT 2022 sætter særligt fokus på Mål 4: Kvalitetsuddannelse, Mål 5: Ligestilling mellem kønnene, Mål 14: Livet i Havet, Mål 15: Livet på land og Mål 17: Partnerskaber for handling. Rapporten giver status på de institutionelle mekanismer og Danmarks ansvar med at leve op til løftet om 'leaving no one behind'.
Rapporten gør klart, at der skal handles nu, hvis vi skal nå i mål i 2030 – og at vi skal starte med dem, der er længst fra at være i mål.
Civilsamfundsdag under FN’s High Level Political Forum var en succes

Globalt Fokus deltog i årets FN’s High Level Political Forum 2022 (HLPF) som en del af den danske delegation, hvor vi bl.a. deltog i den første civilsamfundsdag under HLPF ´Civil Society Forum´.

Årets tema for HLPF var Building Back Better-dagsordenen, og igen i år arbejdede Globalt Fokus målrettet for at sætte fokus på inklusion og deltagelse af civilsamfundet i FN-møder og beslutningsprocesser gennem #UNmute initiativet. En dagsorden, der generelt har haft stor opbakning, men som endnu langt fra er tilstrækkeligt institutionaliseret. Eksempelvis foregik HLPF udelukkende fysisk, hvilket medførte store begrænsninger for civilsamfundsrepræsentanter, der pga. manglende ressourcer, visa- eller rejserestriktioner ikke har mulighed for at være med i New York. De manglende, særligt digitale, inklusionsprocesser i FN er netop en af de udfordringer, som Globalt Fokus i fællesskab med den globale #UNmute-koalition og samarbejdspartnere har fokus på at løse ... Læs hele artiklen om Globalt Fokus' deltagelse på HLPF her.
Puljer:

PULJEN TIL KAPACITETSUDVIKLING - ANSØGNINGSFRIST 29. SEPTEMBER

Puljen til kapacitetsudvikling er åben for ansøgninger på projekter op til 400.000 kr., og støtter projekter til kapacitetsudvikling af danske civilsamfundsorganisationer med humanitære eller udviklingsaktiviteter i OECD/DAC-lande og deres lokale partnere. 
 
Ved at gå sammen minimum 3 danske civilsamfundsorganisationer om et emne eller område, man har behov for at blive klogere på, kan man gennem puljen få midler til afholdelse af læringsaktiviteter og udvikling af et læringsprodukt til at understøtte organisationernes kapacitet på området.
 
For mere information eller rådgivning i forbindelse med ansøgning se vores hjemmeside eller kontakt puljerådgiver på kapacitet@globaltfokus.dk.
 
Puljen finansieres af Udenrigsministeriet og forvaltes af Globalt Fokus. 

Tech for Democracy:

BLIV EN DEL AF COPENHAGEN PLEDGE FOR TECH FOR DEMOCRACY

Globalt Fokus samarbejder med Udenrigsministeriet om det danske Tech for Democracy initiativ, der sætter fokus på at få teknologi til at arbejde for menneskerettigheder og demokrati – og ikke imod.

En del af initiativet er The Copenhagen Pledge, der forpligter regeringer, multilaterale organisationer, civilsamfund og tech-virksomheder til at sikre, at de menneskerettigheder og grundlæggende rettigheder, som mennesker har offline, ligeledes beskyttes og fremmes online.

I den forbindelse har over 100 civilsamfundsorganisationer udviklet et Action Programme, der gennem otte anbefalinger konkretiserer og ikke mindst sætter barren for Tech for Democracy-arbejdet og formålet med forpligtelserne. Globalt Fokus opfordrer derfor alle medlemsorganisationer til at tage del i initiativet og underskrive The Copenhagen Pledge her.

Website
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2022 Globalt Fokus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp