Copy

 

LEDER

Arbejdsmiljø

KALENDER


15. september 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Syddanmark:
Assens Kommune

 

15. september 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Odsherred Kommune

 

6. oktober 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Midtjylland og region Nordjylland:
Aalborg Kommune

 

27. oktober 2022
Danske Risikorådgiveres netværksdag i samarbejde med Protector (København)
 

17. november 2022
Temadag om arbejdsmiljø & sikkerhedskultur
Hotel Comwell Middelfart

 

24. november 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Høje-Tåstrup Kommune

 

9. marts 2023
Seminar om udbud - særligt forsikringsudbud
Odense kommune

 

20 - 21. april 2023
Danske Risikorådgiveres årskonference 
Hotel Comwell Kolding

 

Kære kolleger.

Stress, støj og højt tempo på arbejdspladsen øger risikoen for sygdom, nedslidning og ”udbrændthed”.

Dårligt arbejdsmiljø er en væsentlig årsag til, at offentligt ansatte ofte går på efterløn tidligere end privat ansatte.

Forskellen er blevet mere end fordoblet de seneste 10 år. I et samfund, hvor både det offentlige og det private arbejdsmarked efterspørger arbejdskraft, er dette ikke en ønskelig udvikling. Udviklingen medfører dårligere livsbetingelser for de enkelte medarbejdere og store udgifter for samfundet. 

De ansatte på sundhedsområdet er presset af, at det ikke er muligt at besætte ledige stillinger, så de tilbageværende må ”løbe hurtigere”. Mindre tid til de enkelte ”klienter” medfører frustration fra borgere, brugere og pårørende. Stort arbejdspres medfører ofte højt sygefravær – som igen forværrer problematikken.

Ifølge Fagbladet 3F er 6 renovationsarbejdere blevet alvorligt syge af arbejdet med affald i Odense kommune, hvor de dagligt møder giftig røg og er i kontakt med sundhedsskadelige kemikalier. Sygdommene er af AES anerkendt som arbejdsrelaterede og der er udbetalt erstatninger.

Alle skal selvfølgelig i deres arbejde benytte nødvendige hjælpemidler og værnemidler.

Fængselsforbundets nyhedsmedie ”Fængselsfunktionæren” oplyser i sit seneste nummer, at Kriminalforsorgens udgift til AES er øget fra 5.157 kroner til 6.950 kroner pr. medarbejder. Fængselsbetjente tilhører dermed den erhvervsgruppe, som er dyrest at forsikre i Danmark.

Det er millionerstatninger til syge medarbejdere, som har sendt forsikringspræmien i vejret i fængselsbetjentenes branchegruppe, som også omfatter politifolk, soldater og brandmænd.

AES udbetaler i nogle tilfælde erstatninger på helt op til 4 millioner kroner til skadede medarbejdere.

Kriminalforsorgen har massivt fokus på at tage hånd om de ansattes trivsel og arbejdsmiljø.

Nedbringelse af vold og trusler er et vigtigt element i at forebygge arbejdsrelaterede helbredsproblemer. Andre vigtige tiltag er, at dialogen mellem leder og medarbejder er styrket, at der tilbydes forebyggelsessamtaler med en psykolog, og at der er etableret et internt kriseberedskab med støtte til ramte medarbejdere ved særligt voldsomme hændelser.

Kriminalforsorgen vil etablere et internt psykologkorps, der kan bistå med trivsels- og arbejdsmiljøtiltag. Sideløbende er medarbejdernes sikkerhed i fritiden blevet højnet. Blandt andet er der etableret myndighedsbeskyttelse for kriminalforsorgens uniformerede medarbejdere ved retssager, og de ansattes sikkerhed er styrket ved, at de kun anvender fornavn og tjenestenummer på arbejdet.

Et godt arbejdsmiljø er vigtigt på alle arbejdspladser. Medarbejdere skal ikke blive syge eller føle sig truet af at gå på arbejde. Det er vigtigt, at man på alle arbejdspladser har fokus på at forbedre arbejdsmiljøet, styrke trivslen og forebygge arbejdsskader.

Med venlig hilsen

Peter Oriat
Formand
 

RISIKOSTYRINGSNYT


KOMMUNER OG BOLIGSELSKABER SÆTTER FOKUS PÅ ASBEST

Selvom anvendelse af asbest blev forbudt i Danmark for over 35 år siden, og der gælder skrappe regler ved fjernelse af asbest, er forkert håndtering stadig et stort problem...

FORENINGSNYT
 

NYT TILTAG I FORENINGEN - DANSKE RISIKORÅDGIVERE SIKRINGSGRUPPE

Den allerede eksisterende netværksgruppe “Sikring & Sikkerhed” i det offentlige, kommer efter 6 gode år hos leverandørerne, til at fortsætte i Danske Risikorådgivere regi.

BRANCHESNYT


ERFA-DAG I NETVÆRKSGRUPPEN SIKRING OG SIKKERHED

Netværksgruppen “Sikring & Sikkerhed” i det offentlige har afholdt erfaringsdag
hos Omega Security i Silkeborg.

FORENINGSNYT
 

SENIORAFDELINGEN HAR 10 ÅRS JUBILÆUM

Læs historien om hvorledes en gruppe ældre ildsjæle etablerede seniorafdelingen i Danske Risikorådgivere og hvorledes de bidrager til foreningens virke...

DANSKE RISIKORÅDGIVERE

- DET ER OS, DER STILLER SPØRGSMÅLENE


Danske Risikorådgivere er en forening af professionelle rådgivere inden for forsikring, sikring og arbejdsmiljø ansat i offentlige og private virksomheder.

Danske Risikorådgiveres medlemmer arbejder hver dag med at identificere og vurdere risici, sikre mennesker og værdier og forebygge skader og ulykker. Foreningens medlemmer bidrager i gennem deres arbejde til proaktivt at sikre det danske velfærdssamfund.

Danske Risikorådgiveres formål er at udbrede kendskabet til og være forum for risikostyring i Danmark. Foreningen skal være på forkant med udviklingen og medvirke til at dygtiggøre foreningens medlemmer gennem videns- og erfaringsudveksling, efteruddannelse og udvikling af viden og værktøjer.
 


 

VI TAKKER FOR STØTTEN FRA FØLGENDE VIRKSOMHEDER:

HOVEDSAMARBEJDSPARTNERE

SAMARBEJDSPARTNERE

  DANSKERISIKORÅDGIVERE  •  info@danskerisikoraadgivere.dk   Telefon 93 99 84 00  •  www.danskerisikoraadgivere.dk  
Copyright © 2022 Danske Risikorådgivere

Vil du ændre hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Danske Risikorådgivere · Præstehaven 37 · Frederikshavn 9900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp