Copy
Bog på vej fra Lindhardt og Ringhof
Se denne mail i din browser
Status på Mellemøsten 10 år efter Det Arabiske Forår - blev verden bedre eller værre?
Download forsiden

Fakta om bogen
:
Titel: Oprør og alliancer. Mellemøsten efter Det Arabiske Forår.
Forfatter: Lars Erslev Andersen
Omfang: 400 sider
Pris: 299,95 kr.
Udkommer: 20. august 2021.
Download portræt

LARS ERSLEV ANDERSEN (f. 1956), seniorforsker i teorier om global orden og Mellemøsten ved DIIS siden 2008. Cand.mag. i Idéhistorie og Mellemøststudier. Leder af Center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet 1994-2000. Forskningsophold og feltstudier i bl.a. Yemen, Jerusalem, Washington D.C. og Beirut.
Har udgivet bøger og artikler om internationale forhold, bl.a. Den amerikanske orden – USA og det moderne Mellemøsten, Den tabte uskyld, Yemen – Mellem stamme og modernitet, samt om idéhistorie, herunder Hinsides ironi. Fire essays om Søren Kierkegaard og Allegori og Mimesis. Platon – Benjamin tur/retur.
 
Lars Erslev Andersen

Oprør og alliancer

I år er det 10 år siden, at Det Arabiske Forår udspillede sig i Mellemøsten og gav håb om forandringer i en urolig region. Hvad skete der for et årti siden, og hvor har det efterladt området i dag? Seniorforsker og ekspert i Mellemøsten Lars Erslev Andersen gør status og trækker linjerne op for de aktuelle problemer og konflikter.   

For ti år siden kunne hele verden se unge demonstranter gå på gaden i Tunis og Cairo for at  fremtvinge et magtskifte. Vesten døbte begejstret udviklingen Det Arabiske Forår i et håb om, at en mere omfattende transformation af det arabiske Mellemøsten var undervejs. Her ti år efter er det på sin plads at se på, hvordan det så gik, og hvilke udfordringer regionen står overfor i dag.

På de overordnede linjer er det gået fra skidt til værre. Der er kommet mere diktatur, mere krig, mere vold og flere flygtninge, og regionen er domineret af massive spændinger og magtkampe. Ved et kig ud over regionen ser man nogle dramatiske politiske skillelinjer, der dels handler om fordeling af ressourcer og økonomi, dels afslører religiøse og etniske konflikter, generationskonflikter og kampen om at definere rettighederne for kvinder, de politiske styreformer, og hvordan det enkelte land skal positionere sig i den globale orden. 
 
Lars Erslev Andersen, der som forsker har beskæftiget sig indgående med Mellemøsten, giver i sin bog et solidt overblik over udviklingen, de komplicerede magtalliancer og de tendenser, der ser ud til at tegne billedet fremover.

Han indfører læserne i den sunni-sunni konflikt, der er lige så vigtig at kende som den mere velkendte sunni-shia konflikt. Han ser på USA's rolle; USA, der gerne vil neddrosle, men gang på gang bliver trukket ind i Mellemøsten samtidigt med, at Rusland og Kina spiller stadig større roller i regionen. Han ser på, hvor årtiers konflikter har efterladt palæstinenserne, den mislykkede bekæmpelse af de militante jihadister og på konsekvensen af et usikkert oliemarked.  

Fremtidsudsigterne er dystre, og håbet om forandring ligger hos de unge, men det er en langvarig proces, og de store forandringer venter ikke lige om hjørnet.

Pressekontakt Tina Marie Kragh tkj@lrforlag.dk, telefon 4074 0202.
Forsider, forfatterfotos og pressemeddelelser på vores PRESSESITE!
Pressemateriale, forsidefotos og forfatterfotos på presse.lindhardtogringhof.dk
Bestilling af eksemplar med henblik på anmeldelse sendes til e-mail: presse@lindhardtogringhof.dk
Facebook Facebook
Instagram Instagram
YouTube YouTube
Twitter Twitter
Hjemmeside Hjemmeside
Vores adresse:
Lindhardt og Ringhof
Vognmagergade 11, 4. sal
København 1148
Denmark

Føj os til din adressebog

Copyright © 2021 Lindhardt og Ringhof, All rights reserved.