Copy
Læs denne mail i browser
Nyhedsbrev 8. juli 2021
Paragraftegn og teksten rådgivningsfunktionen BPA-arbejdsgiver
Hos BPA-arbejdsgiver kan du som borger med hjælperordning få gratis råd og vejledning om de ansættelsesretlige spørgsmål, der knytter sig til arbejdsgiver – og arbejdslederrollen i BPA-ordninger og ordninger med kontant tilskud til ansættelse af hjælpere efter Lov om social service §§ 95 og 96.
Coronavirus (COVID-19)
PC keyboard med hjælp trykt på tastaturet
Social- og Ældreministeriet har på deres hjemmeside oprettet en særlig informationsside, hvor de løbende orienterer om relevante forhold på socialområdet i forbindelse med COVID-19.

Der er oprettet en liste med FAQs om forhold påvirket af COVID-19, herunder også i forhold til hjælperordninger efter §§ 95 og 96 i Lov om social service. Listen bliver løbende opdateret. 

Læs mere
Mulighed for at pålægge test forlænget frem til 1. november 2021
Folketinget vedtog den 24. juni 2021 at forlænge løbetiden på flere COVID-19-relaterede love, der ellers ville udløbe den 1. juli 2021. Folketinget har valgt at ændre denne dato til 1. november 2021 blandt andet for Lov om arbejdsgiveres adgang til at pålægge lønmodtagere test for covid-19 m.v.

Det betyder, at virksomheder fortsat har mulighed for at pålægge medarbejdere at tage en COVID-19-test helt frem til den 1. november 2021.

Arbejdsgiver kan dog alene pålægge en ansat at blive testet for covid-19, hvis det er sagligt begrundet i hensynet til at begrænse spredningen af smitte med covid-19, herunder arbejdsmiljøhensyn, eller i væsentlige driftsmæssige hensyn i relation til den pågældende virksomhed.

Læs mere på Virksomhedsguiden.dk

Læs lovforslag som vedtaget
Lov om forlængelse af retten til sygedagpenge for personer i særlig risiko vedtaget

Ordningen, der giver ret til sygedagpenge for lønmodtagere, der har vanskeligt ved at møde fysisk på arbejde, fordi de af helbredsmæssige årsager er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med covid-19, er blevet forlænget. 

Ordningen betyder, at arbejdsgivere får midlertidig ret til sygedagpengerefusion fra første fraværsdag for medarbejdere, der er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med covid-19, og for medarbejdere, der er pårørende til (og deler husstand med) personer, der er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med covid-19. Lønmodtagere, som ikke har ret til løn under fraværet, får ret til sygedagpenge fra kommunen.

Ordningen trådte i kraft den 20. maj 2020 og er løbende blevet forlænget. Med den seneste forlængelse gælder den nu indtil den 31. august 2021. Det er ikke oplyst, om ordningen vil blive forlænget yderligere efter sommerferien.

Læs mere

Udvidet ret for arbejdsgiver til refusion ophører

De midlertidige regler i sygedagpengelovens §§ 43 a og 53 b om udvidet ret for arbejdsgiver til refusion og for selvstændige til sygedagpenge som følge af covid-19 er ophævet den 1. juli 2021. Det er ordningen, der gav arbejdsgiver ret til refusion fra første fraværsdag for lønmodtagere, der er smittet eller formodet smittet med covid-19 samt for personer, der er i isolation efter aftale med sundhedsmyndighederne, fordi de er udpeget som nærkontakt til en smittet, der er ophævet den 1. juli 2021.
 
Fra den 1. juli 2021 udbetales refusion til arbejdsgiver og sygedagpenge til selvstændige efter sygedagpengelovens almindelige regler. Det betyder, at en arbejdsgiver kun får udvidet ret til refusion efter sygedagpengelovens § 53 b på grund af covid-19 for fravær som følge af covid-19 til og med den 30. juni 2021. Arbejdsgivere kan naturligvis søge om refusion eller sygedagpenge for fravær omfattet af § 53 b, som ligger før reglernes ophør.
 
Læs mere

FAQ: Regler for sygemelding?
PC tastatur med knap påtrykt FAQ

Jeg er ny arbejdsgiver og skal til at ansætte hjælpere. I den forbindelse vil jeg beskrive reglerne for, hvordan hjælperne skal sygemelde sig, men jeg er i tvivl om, hvad der gælder.
 
Svar
: De fleste arbejdspladser har egne regler for, hvornår og hvordan medarbejdere skal sygemelde sig. Når man på arbejdspladsen har fastsat retningslinjer for sygemelding, skal medarbejderne følge dem. Hvis man ikke har egne regler om, hvordan man melder sygdom, gælder i stedet sygedagpengeloven, hvor det står beskrevet, at en medarbejder skal melde sig syg hurtigst muligt og senest to timer efter, at medarbejderen skulle være mødt på arbejde. Det er i sygedagpengeloven ikke beskrevet, hvordan sygemeldingen skal ske.
 
Man kan som nævnt formulere egne klare retningslinjer for, hvordan og hvornår medarbejderne skal melde sygdom, herunder om sygemeldingen skal ske via telefon, e-mail, sms eller på en anden måde, der er tilpasset arbejdspladsens behov.
 
Retningslinjerne for sygemelding bør fremgå af fx arbejdspladsens personalehåndbog eller i medarbejdernes ansættelseskontrakt.

Hvor varmt må der være på arbejdspladsen?

Arbejdstilsynet anbefaler, at temperaturen holdes på 20-22 grader ved stillesiddende eller stillestående arbejde. 

Arbejdstilsynet kræver, at temperaturen holdes under 25 grader, bortset fra perioder med varmebølge eller hedebølge. Høje temperaturer kan nemlig give gener og udgøre en helbredsrisiko. Derfor bør man som arbejdsgiver tage visse forholdsregler.

På Arbejdstilsynets hjemmeside kan du få gode råd om arbejde ved høje udetemperaturer og læse At-vejledningen om arbejde i stærk varme og kulde

Iværksætterbootcamp for personer med handicap

Nu har Danmarks første iværksætterbootcamp for unge med handicap åbnet for tilmeldinger.

I samarbejde med Enactlab og Dansk Handicap Forbund har Great Minority startet Danmarks første iværksætterbootcamp for unge med handicap mellem 18-30 år, der vil løbe af stablen i efteråret 2021.  

Bootcampen vil fokusere på at udnytte det kæmpe-potentiale, der er ved at bringe flere unge med handicap tættere på arbejdsmarkedet. For iværksætteri giver netop den fleksibilitet og plads som mange af disse unge har brug for.  

Læs mere
Ny sommerpakke på plads
For at understøtte turismen på de små øer uden for sommerferien gøres det markant billigere at tage færgen for såvel biler, cykler som gående til de danske småøer samt til Ærø, Fanø, Læse og Samsø. Ordningen omfatter de øer, der er omfattet af tilskud til nedsættelse af færgetakster efter lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Det gøres gratis for biler med handicapparkeringskort.

Læs mere
Kontakt BPA-arbejdsgiver
grafisk fremstilling af @ og telefon og kuvert
Vi lægger stor vægt på at være tilgængelige. Har du spørgsmål, brug for råd og vejledning eller sparring kan du på BPA-arbejdsgiver.dk finde en kontaktformular, hvor du kan skrive dine spørgsmål direkte til os. Du kan også sende en e-mail direkte til os på kontakt@bpa-arbejdsgiver.dk eller ringe til os på tlf.nr.: 33 55 77 30.

BPA-arbejdsgiver har tavshedspligt. Det betyder, at alle de oplysninger, vi får fra vores brugere, er fortrolige.

KONTAKT OS
BPA-arbejdsgiver

Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V

Telefon: 33 55 77 30
E-mail: kontakt@bpa-arbejdsgiver.dk

Vil du framelde nyhedsbrevet?
 






This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kooperationen · Reventlowsgade 14, 2. · København V 1651 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp