Copy
View this email in your browser


Kære Brobygger

Endnu engang har vi nye projekter, arrangementer og nyheder at berette om. Vi har store bolde i luften og vi vil takke dig som medlem, for at støtte os i alt dette!
 

Nye ansigter i bestyrelsen
- Generalforsamling 2021

Efter en vellykket generalforsamling den 6.maj kan vi byde to nye bestyrelsesmedlemmer velkommen i foreningen.

Det første nye ansigt er Jonas Winther Bengtson, som til daglig er transformationsdirektør i Mærsk Terminals. Med sin stærke erhvervsfaglige profil kan han være med til at bygge endnu flere broer til erhvervslivet. 

Katrine Ebdrup Damgaard er Head of Engagement hos Nordic Development Corporation og har stor erfaring med unges frivillighed. Hun brænder for at skabe den mest samfundsengagerede generation af danske unge, hvilket vi ser frem til at være en stor del af. 

 

Brobygning i børnehøjde 

Mennesker fødes åbne og fordomsfri, men allerede i grundskolen sætter børn spørgsmålstegn ved det, de ikke kender.

Hvis vi skal sikre en forståelse mellem befolkningsgrupper, er det centralt, at der allerede i skoletiden kommer dialog med og mellem børn om, hvad det vil sige at være forskellige. Lærerne er specielt i fokus for projektet, da de er de afgørende fagfolk til at danne og uddanne elever til at være fremtidens brobyggere.

I efteråret 2021 kommer der igen brobygning på skoleskemaet, når vi i samarbejde med Lundehusskolen og den jødiske friskole Carolineskolen igangsætter anden etape af vores projekt Brobyggerugen. Brobyggerugen er en temauge om dialog, demokrati og forskellighed for elever på 5.-9. klassetrin.

Forud for elevernes temauge afholder vi desuden et 2-3 dages kursus for lærerne, der klæder dem på til at bruge undervisningsmaterialer og være gode forbilleder for brobyggende adfærd i skolen. De vil bl.a. arbejde med konflikthåndtering, normkritik og redskaber til at lytte og arbejde med egne fordomme. Over de kommende to år vil mere end 500 elever blive undervist og inspireret til at bygge broer i skolen med disse redskaber. Projektet er støttet med midler fra Tryg Fonden og Folketinget. 

På det øverste billede ses skoleleder på Lundehusskolen Kim Stenholdt Paulsen og Klaus Mygind, medlem af Københavns Borgerrepræsentation og frivillig brobygger. Nederste billede er vores dygtige projektleder Sofie og jeg sammen med viceleder Camilla Schou efter møde med lærerne på Carolineskolen.


 

”Det vi ikke taler om”

- en samtalerække om kontroversielle emner 
 


Hvis man har fulgt trofast med i vores opslag på de sociale medier, har man opdaget, at vi sætter kontroversielle emner på dagsordenen i samarbejde med Dokk1 i Århus. Det gør vi under titlen ‘Det vi ikke taler om’, hvor ordet gives til en gæst med en mindretalsholdning. Mange vil forhindre samtaler med og udelukke holdninger som tilhører mindretallet, når de stemples som ”ekstreme”. Vi afholder arrangementerne for at modarbejde dette narrativ, og mener at vores demokrati kun kan forblive dynamisk, hvis alle har retten til en offentlig stemme.

Første arrangement gæstede jeg sammen med Bent Melchior, der samtalede om drengeomskæring som religiøst ritual. Politiet var mødt op, for at sikre at dialogen ikke blev afbrudt af det had, som desværre præger debatten om omskæring. De fik heldigvis ikke noget at lave! Under aftenen blev der grint og stillet kritiske spørgsmål i bedste brobyggerånd.

Følg med i kommende arrangementer, som løbende bliver annonceret på vores hjemmeside og sociale medier. Hvis du har skarpe ideer til, hvad vores arrangement d. 25. august skal handle om, må du endelig række ud til os på kontakt@brobyggerne.dk.
 

 

Tilbud til vores medlemmer

Kom til foredrag om min nye bog!

I forbindelse med udgivelsen af min nye bog ”Tak for kaffe – Den svære kunst at tale sammen” afholder vi i Brobyggerne et arrangement specielt for vores medlemmer d.19.august kl.17.30. Her giver jeg det første foredrag om bogen efter den udkommer to dage før.

Med bogen inviterer dig ind til familiemiddagen, personalemødet, forsamlingshuset og på Facebook. Derind hvor ord ofte bliver misforstået og misbrugt. Med en række konkrete dialogråd håber jeg, at kunne inspirere dig til at håndtere, forebygge og ligefrem løse konflikter med samtale og dialog.

Vi ses i København på Købmagergade 43, 1.sal i Ubuntuhuset.
Tilmelding venligst inden d. 15.august på kontakt@brobyggerne.dk.

Du kan læse mere om bogen her

 

Bliv frivillig

Efter foredraget om min nye bog "Tak for kaffe", byder vi alle interesserede ind til et møde om at være frivillig i Brobyggerne. Her vil vi både tale om hvad vi har brug for hjælp til, og åbne op for jeres ideer til arrangementer og andet, som I gerne vil bidrage med til at løfte foreningens arbejde. Vi byder på drikke og en bid mad undervejs. Vi håber på at I, unge som gamle, vil møde op og have en god aften med os i København på Købmagergade 43, 1.sal i Ubuntuhuset.
Tilmelding venligst inden d. 15.august på kontakt@brobyggerne.dk


 

Vokseværk:
Nyt medlemssystem og hjemmeside

Foreningen bliver ved med at have vokseværk og endelig følger vores teknik med tempoet. Vi har fået spritnyt medlemssystem, hvor du kan blive brobygger uden større besvær. Så hiv fat i din frisør, søster eller finurlige nabo og få dem med i foreningen: Vi har brug for alle kræfter!

Du kan sende en SMS med beskeden ”BRO” til 1217 og få tilsendt et link direkte til vores hjemmeside, hvor du kan melde dig ind. Derudover har vi også fået MobilePay, hvor du via et enkelt ”swipe” kan betale dit medlemskab. Jeg er meget rørt over alle jer, som har bøvlet med betalingen i vores gamle system og stadig har insisteret på at være medlem.
Tak for tålmodigheden! 

Med lanceringen af vores nye hjemmeside d. 25.juni, kan du også følge med i Foreningens arbejde gennem vores nyheder, aktiviteter og budskaber. Vi kan ikke få armene ned over det flotte grafiske udtryk, som på bedste vis afspejler de værdier, vi dagligt kæmper for.

Besøg hjemmesiden

 

Efterlysning til brevkasse 


Har du en konflikt eller en uenighed, som nager dig at få løst? Modstridende madvaner i fritidsordningen eller konfliktende fejringer af religiøse højtider med svigerfamilien? Diskussioner om klimakrisen med din nabo? Så send en beskrivelse af det i en mail til mig på kontakt@brobyggerne.dk.

Jeg vil derefter udtrække nogle og besvare med gode råd over videoer på vores sociale medier. Selvfølgelig anonymt. Så hiv fat i mig og hold øje med, hvornår jeg vender tilbage med råd til dig!
 

Vi anbefaler

 

 

Lyt:


Hvad gør man hvis chefen bliver ved med at overtræde ens grænser? Hvordan tager man samtalen med mennesker, der har autoritet? Lyt med i podcastserien ”Den gamle gris og feministen”, hvis du vil høre mine bud på hvordan dialogiske redskaber, kan være med til at gøre op med overgrebskulturen.


Læs:


Hvis du gerne vil være bedre til at håndtere konflikter på arbejdspladsen, i skolen eller i dit hverdagsliv, anbefaler jeg en bog, som jeg selv har brugt meget i mit arbejde.

Den praktiske håndbog om konfliktløsning ”Konflikt og Kontakt” er udkommet i ny udgave – med et nyt kapitel med foreningens dialogkaffemetode i centrum! 

Se:


I krydsfeltet mellem social handling og kreativ formidling kan man finde vores nye grafiske animationer.

De er skabt af dygtige @artvocacy, som laver visuelle udtryk udelukkende til humanitære- og non-profit organisationer.

Du kan se videoen via dette link til vores Facebook opslag.



Efter et fantastisk forår går kontoret nu på sommerferie. Jeg glæder mig til at se jer efter ferien – til vores opstartede projekter, som frivillige eller gennem skærmen!



De bedste hilsner 
 

Özlem

Generalsekretær Brobyggerne - Center for Dialogkaffe 

Twitter
Facebook
Website

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.