Copy
View this email in your browser


In deze maandelijkse nieuwsflits weer een update van de activiteiten van Samen Kerk In Nederland.

Voor de zomer organiseert SKIN nog een workshop over de nieuwe wet WBTR. In juni hebben we twee regionale bijeenkomsten voor internationale kerken gehouden, in Amsterdam en in de regio Zwolle-Apeldoorn-Deventer-Zutphen. De cursus Schrijven & Media is bijna afgerond.

We wensen u allemaal een goede zomer toe! Na de zomer hoopt SKIN weer met een mooi activiteitenprogramma te komen.
 ENGLISH VERSION NEWSFLASH HERE

 

Workshop nieuwe wet WBTR per 1 juli 2021

Op 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Veel kerken zijn ook als stichting ingeschreven en moeten dus ook aan deze regels voldoen. SKIN organiseert daarom (in samenwerking met SKIN-Rotterdam en Netwerk DAK) op maandagavond 28 juni 19:30 een online voorlichting over de WBTR, zodat u als kerk kunt horen wat de gevolgen van deze nieuwe wet voor u zijn. Meer informatie en aanmelden via info@skinkerken.nl.
 




Een nieuw gezicht bij SKIN: Marjolein
 



Per 1 juni 2021 is Marjolein Hekman gestart als medewerker toerusting bij SKIN. Zij zal zich bezig houden met de opzet en organisatie van verschillende cursussen, de ontwikkeling van de SKIN cursus en met het onderzoek naar de bestaande opleidingen en hoe dit wel/niet overeenkomt met de behoeften van migrantenpastors. Lees hier meer over Marjolein.

Van harte welkom om contact op te nemen via marjolein@skinkerken.nl.

 

Registratie van een kerk: wat is wijsheid?

In Nederland kun je als religieuze organisatie op verschillenden manier rechtspersoon zijn. Je kunt een kerk organiseren als stichting of vereniging of zelfs als een onderneming, als je dat zou



willen. In Nederland bestaat ook het ‘kerkgenootschap’. Een ‘kerkgenootschap’ heeft meer vrijheid om naar eigen godsdienstige overtuiging de eigen organisatie in te richten.

Maar hoe word je nu zo’n ‘kerkgenootschap’? Of hoe verander je een bestaande rechtsvorm (als je bijvoorbeeld al als stichting bent ingeschreven) in die van een ‘kerkgenootschap’?

Lees hier meer over in gesprek met mr. dr. Teunis van Kooten, expert op het gebied van het ‘kerkgenootschap’ in Nederland.
 
Dit artikel is een eerste publicatie van de SKIN Kennisbank die komende zomer online komt!

 
Terugblik: twee regionale ontmoetingsavonden 


 
Wat is het mooi om elkaar als internationale kerken op te zoeken, over kerkgrenzen heen! In juni organiseerde SKIN twee regionale ontmoetingsavonden. 


De eerste vond plaats in Zwolle-Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Veel kerken kennen elkaar hier nog niet. ‘Wat fijn om te ontdekken dat we niet de enige internationale kerk zijn’, zei een deelnemer na afloop. De tweede avond was in Amsterdam en werd georganiseerd samen met de PCC. Hier spraken meer dan vijftig deelnemers over de mogelijkheid om SKIN-Amsterdam op te richten. SKIN-Rotterdam deelde haar ervaringen ter inspiratie.

Beide bijeenkomsten worden dit najaar zeker vervolgd!
‘Hoe God verscheen in Ghana’   

Aan de kust van Ghana was ooit een Nederlandse handelspost. Tijdens de kolonisatie werd er gehandeld in specerijen, goud en tot slaafgemaakte mensen.

De Nederlanders brachten niet alleen de handelsgeest over naar Ghana, maar met hun bekeringsijver ook het Nederlandse protestantse geloof.

Eind vorige eeuw migreerden Ghanezen naar Nederland en namen ze hun God mee. In het EO-tweeluik ‘Hoe God verscheen in Ghana’ gaat presentator Bright O. Richards op onderzoek naar geloof en bezieling in Ghana en Nederland.

Zondag 4 en 11 juli om 22.05 uur bij de EO op NPO 2.
Onderzoek Protestantse Kerk in Nederland

De Protestantse Kerk in Nederland probeert al jaren bruggen te bouwen met alle kerken in Nederland, inclusief de internationale kerken (migrantenkerken). De PKN wil zo de christelijke aanwezigheid in Nederland versterken en ontwikkelen, door samenwerking tussen kerken, om hedendaagse uitdagingen aan te gaan en oplossingen te vinden voor veel voorkomende problemen waarmee kerken in Nederland worden geconfronteerd. Door samen te werken kunnen we elkaar  verrijken.

De Protestantse Kerk is benieuwd naar uw ervaringen en advies. Wilt u daarom deze vragenlijst invullen? Alvast heel hartelijk bedankt
Het nieuwe studiejaar komt: investeer in uzelf!
 

Center for Theology of Migration

Heb je een universitaire BA of MA afgerond, en wil je je als predikant verder verdiepen? Het Centrum voor Theologie van de Migratie, aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft nog plaats voor één of twee studenten. Wacht niet te lang, de deadline voor inschrijving is het einde van de eerste week van juli. 

Voor meer informatie email Dr. Samuel Lee, directeur CThM op s.lee@vu.nl en bezoek de website.

Het Centrum voor Theologie van de Migratie is het onderwijscentrum van Samen Kerk in Nederland aan de VU Faculteit Religie en Theologie. Hier is meer informatie.
Institute for Intercontextual Theology

In Apeldoorn, the Institute for Intercontextual Theology offers a two-year program on intercontextual theology. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de flyer links, en de website.

Steun SKIN ook in 2021!

Het werk van SKIN is alleen mogelijk dankzij mensen en fondsen die ons financieel ondersteunen. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd! Wilt u ook in 2021 het werk van SKIN ondersteunen? Dat kan via NL51 INGB 0007 8648 32, BIC INGBNL2A op naam van stichting SKIN.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Samen Kerk in Nederland, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u als kerk betrokken bent bij SKIN

Onze e-mail adres is: info@skinkerken.nl

Wilt u een wijziging doorgeven over hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u uitschrijven van deze lijst.






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Koepelorganisatie van internationale kerken · Koningin Wilhelminalaan 5 · Amersfoort, 3818HN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp