Copy

Nyhetsbrev 29 juni 2021

Tryggare Sveriges logga
Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO (non governmental organization) som drivs utan bakomliggande vinstintresse. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att finna nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar. I vårt nyhetsbrev får du våra senaste nyheter, rapporter och information om kommande aktiviteter.

Nyheter

Stiftelsen Tryggare Sverige på digitala Almedalsveckan 2021

Mellan den 5 och 7 juli arrangerar Stiftelsen Tryggare Sverige under Almedalsveckan sex välfyllda seminarier med fokus på säkerhet, trygghet och brottsdrabbade. Samtliga seminarier är digitala och ingen föranmälan krävs. Se program och läs mer om veckans seminarier.

Stiftelsen Tryggare Sverige etablerar sig i Norrland

Under hösten 2021 kommer Stiftelsen öppna ett kontor i Norrbotten. Samtidigt görs en satsning på brottsförebyggande arbete ur ett glesbygdsperspektiv tillsammans med tre av de fyra länen i Norrland; Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Fokus kommer bl.a. att vara på att identifiera behoven och förutsättningarna med att jobba med brottsförebyggande frågor i planeringsprocessen i glesbygdskommuner. Kontakta cornelis.uittenbogaard@tryggaresverige.org för mer information.

Trygghetscertifiering av fastigheter och offentlig miljö - en framgångsfaktor

Stiftelsen Tryggare Sverige är den internationella CPTED-organisationens (ICA) svenska representant. Utifrån tankarna om CPTED har Stiftelsen, tillsammans med fastighetsägare, branschorganisationer och flera kommuner, tagit fram standarden BoTryggt2030.

Nu har vi tagit fram en certifieringsmodell där vi certifierar befintliga bostadsområden, bostäder, skolor, offentliga rum, kollektivtrafikmiljöer etc. utifrån standarden BoTryggt2030. Läs mer här.

Internationellt

Internationella CPTED organisationens konferens 2021

Stiftelsen Tryggare Sverige och Helsingborgs stad kommer den 2-4 november vara värdar för en internationell digital konferens med fokus på CPTED (Crime Prevention Through Environmental Design). Temat för konferensen är "Why CPTED? Creating liveable environments".

- We are very happy to be able to confirm that the 2021 ICA Conference will be hosted by the Swedish team. The City of Helsingborg, as a center of innovation, and the Safer Sweden Foundation, as our Swedish chapter, form an excellent team and was unanimously selected by our committee, säger VD Mateja Mihinjac (ICA). Läs mer om möjligheterna att delta på konferensen.

BoTryggt2030

Första prototypen av digitala BoTryggt2030 klar

Nu är den första versionen klar av ett digitalt onlineverktyg som syftar till att underlätta den praktiska användningen av BoTryggt2030. Under hösten kommer verktyget att testköras och vidareutvecklas för att senare lanseras för allmän användning. Kontakta cornelis.uittenbogaard@tryggaresverige.org om du vill veta mer om utvecklingsarbetet och för en förhandsvisning av prototypen.

Kommande aktiviteter

Diplomutbildning i situationell brottsprevention och trygghetsskapande arbete i teori och praktik

Många kommuner och fastighetsägare har problem med brott och otrygghet. Därför har vi tagit fram en webbaserad diplomutbildning med fokus på situationell brottsprevention och trygghetsskapande arbete i teori och praktik. Utbildningen riktar sig till personer som vill lära sig att praktiskt arbeta med riktlinjerna i handboken BoTryggt2030, feministisk stadsplanering, platssamverkan och placemaking. Den 25 augusti går första kurstillfället av stapeln och följs sedan av ett tillfälle varje månad fram till december. Vid avklarad utbildning och kunskapstest erhålles ett diplom som intyg på genomgången utbildning. Klicka här för att ta del av utbildningsplanen och anmäla dig.

Sommartorg i Hagalund

Under vecka 25-26 arrangerar Platssamverkan Hagalund och Stiftelsen Tryggare Sverige sommaraktiviteter på Hagalunds torg. Tillsammans med verksamheter och föreningar fylls torget med aktiviteter, lek och spel. Läs mer här.

Sommartorg i Flen

Under sommarmånaderna med start 14 juni kommer Platssamverkan Flen och Stiftelsen Tryggare Sverige att hålla i ett Sommartorg på Violentorget i centrala Flen. Besökare kommer att kunna spela schack i storformat, låna en bok ur bokskåpet eller slå sig ner vid något av borden med mehavd fika eller glass. Läs mer här.

Medarbetare

Ny styrelseledamot 

Vi välkomnar Marit Appelgren som ny ledamot i Stiftelsen Tryggare Sveriges styrelse! Marit har mångsidig erfarenhet från chefsroller inom flera olika branscher. Marit arbetar idag på fastighetsbolaget ByggVesta AB. Ett av Marits fokusområden är trygghetsfrågor för de boende i och kring bostadsområden samt de övergripande samhällsutmaningar som en fastighetsägare kan ställas inför och till viss del kan påverka. Välkommen Marit!

Aktuella projekt

Företagens trygghetsundersökning i Järfälla kommun

Stiftelsen Tryggare Sverige har fått i uppdrag av Järfälla kommun att kartlägga problem med brott och otrygghet bland företagare i kommunen. Under hösten kommer Företagens trygghetsundersökning (FTU) att genomföras för att kartlägga företagarnas erfarenheter av brott och otrygghet samt dess konsekvenser för företagandet. Resultatet kommer att utgöra ett beslutsunderlag till konkreta handlingsplaner för ett tryggare Järfälla. Här kan du läsa mer om Företagens trygghetsundersökningen i Järfälla.

Trygg Parkering - analys av P-hus i Rosendal

Stiftelsen Tryggare Sverige har genomfört en trygghetsanalys av parkeringshuset Dansmästaren i Rosendal, Uppsala. Genom samverkan mellan Uppsala parkering, Polisen, ungdomsjouren m.fl. hade flertalet åtgärder genomförts för att hantera problem med ungdomsgäng och nedskräpning i parkeringshuset. Det bidrog till att resultatet hamnade på en grön (bra/godkänd) nivå. För mer information om uppdraget Trygg parkering, kontakta erika.sjoqvist@tryggaresverige.org.

Program våren/hösten 2021

Platssamverkan


Sommaraktiviteter på Hagalunds torg, 21 juni - 4 juli 2021

Sommartorget i Flen, juni - augusti 2021
 

Seminarier


Almedalsveckan 5 - 7 juli

Näringslivets roll i det lokala brottsförebyggande arbetet, 5 juli kl. 10 - 11

Hur ser näringslivets problem med brott och otrygghet ut, 5 juli kl. 13 - 14

Vikten av statistik i det lokala brottsförebyggande arbetet, 6 juli kl. 10 - 11

Bedrägerier - Sveriges vanligaste brott?, 6 juli kl. 13 - 14

Så ökar vi tryggheten i kollektivtrafiken, 7 juli kl. 10 - 11

Trygga platser genom samverkan - möjligheter och utmaningar, 7 juli kl. 13 - 14

Observera att samtliga seminarier är digitala.

Utbildningar hösten 2021


Diplomutbildning: Situationell brottsprevention i teori och praktik, 25 augusti

Diplomutbildning: BoTryggt2030 - trygghetsskapande stadsplanering i teori och praktik, 29 september

Diplomutbildning: Feministisk stadsplanering i teori och praktik, 27 oktober

Diplomutbildning: Platssamverkan i teori och praktik, 24 november

Diplomutbildning: Placemaking i teori och praktik, 15 december

Observera att samtliga utbildningar är digitala. 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Stiftelsen Tryggare Sverige
Stiftelsen Tryggare Sverige
Carl Gustaf Lindstedts gata 3, 112 69 Stockholm






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stiftelsen Tryggare Sverige · Carl Gustaf Lindstedts gata 3 · Stockholm 112 69 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp