Copy
Den Kooperative Arbejdsgiver-
og Interesseorganisation i Danmark

Nyhedsbrev

Velkommen til vores nye medlem

Caritas Danmark er Den katolske Kirkes humanitære hjælpeorganisation. Organisationen blev grundlagt i 1947 og er én af Danmarks ældste nødhjælpsorganisationer. De arbejder ud fra et kristent menneskesyn uden hensyn til politisk eller religiøst tilhørsforhold eller etnicitet.

Caritas Danmark er medlem af det verdensomspændende netværk, Caritas Internationalis (CI), som blev grundlagt i 1951. Gennem netværket hjælpes millioner af mennesker på verdensplan – både i verdens brændpunkter og i regioner, hvor en langsigtet udviklingsindsats er nødvendig. Læs mere her.
 

ØreXund Excubator åben for tilmelding

Er I Øresundsregionens nye iværksættere – og går I med en drøm om at starte eller udvikle en bæredygtig og demokratisk ejet virksomhed? 

ØreXund Excubator modtager nu ansøgninger og leder efter iværksættere på begge sider af Øresund. ØreXund Excubator henvender sig til iværksættere, der ønsker at udvikle bæredygtige og demokratiske virksomheder baseret på fælleseje (fx kooperativer). Som deltager vil I modtage undervisning, rådgivningsforløb samt sparring. I vil blive matchet med en mentor og få mulighed for at etablere netværk til gavn for jeres fremtidige virksomhed. 

I perioden september 2021 – juni 2022 vil iværksættere kunne deltage i fire Excubator-forløb, der løber over ni uger med én ugentlig workshop. Første forløb starter den 14. september 2021. Ansøg her. Del gerne muligheden for deltagelse med jeres netværk. 
 
ØreXund Excubator er resultatet af et samarbejde mellem danske Kooperationen, Tænketanken Demokratisk Erhverv og svenske Coompanion og har det overordnede formål at styrke bæredygtigt og fællesejet iværksætteri i hhv. dansk og svensk erhvervsliv. ØreXund Excubator er støttet af midler fra EUs InterReg-pulje, der giver midler til samarbejder på tværs af Øresund, Skagerrak og Kattegat.

Kooperativer giver kvinder nye muligheder

Hele grundidéen med den kooperative bevægelse er at give mennesker mere magt over deres eget liv og deres egne penge. Et godt eksempel på det giver vores medlem Oxfam IBIS gennem deres støtte til oprettelsen af kooperativer for kvinder i bl.a. Egypten.

Her får kvinder i konservative landdistrikter muligheden for at råde over deres egne penge og ændre deres egne og deres familiers liv ved at blive medlem af kvindekooperativer. Rasha er en af kvinderne, der nu tjener sine egne penge ved at lave kunsthåndværk i et kooperativ for kvinder. Hun fortæller om, hvad det har betydet for hende at få mere magt over sit eget liv. Læs artiklen hos Oxfam IBIS her, og se en video om kooperativet her.

Vores arbejde bærer frugt

Træet, der blev plantet ved årsmødet i 2019, bærer frugt. Vi glæder os meget til at se jer den 28. oktober 2021, hvor endnu flere frø skal sås til det arbejde, vi laver for kooperative og socialøkonomiske virksomheders vilkår i Danmark.

Invitationen til årsmødet er på trapperne, så hold øje med indbakken og hjemmesiden. Årsmødet, der er for Kooperationens medlemmer, bliver afholdt i København.

Demokratiske virksomheder som folkeeje?

Et nyt politisk forslag fra Enhedslisten åbner døren for at gøre demokratiske og socialøkonomiske virksomheder til folkeeje. Enhedslistens forslag henter inspiration fra Storbritanniens Community Shares, hvor privatpersoner kan købe sociale andelsbeviser og derved investere i demokratiske virksomheder.

Ved at muliggøre salg af sociale andelsbeviser vil det samtidigt kunne tiltrække kapital til demokratiske og socialøkonomiske virksomheder. I Kooperationen hilser vi forslaget velkommen, som dog vil kræve nogle lovgivningsmæssige justeringen, inden det kan iværksættes. Læs mere her.

DHL Stafetten 2021

Vi glæder os til at gå og løbe sammen med jer til DHL Stafetten 2021.

Kooperationen deltager følgende datoer:

Århus
Onsdag den 1. september 2021

København
Torsdag den 2. september 2021

Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte konsulent Tom Klausen.

Webinar om ny whistleblowerordning

Er der i din virksomhed mellem 50 og 249 ansatte, er der fra den 17. december 2023 lovkrav om, at du skal have etableret en whistleblowerordning.
 
Er der 250 eller flere ansatte i din virksomhed, er lovkravet, at en whistleblowerordning skal være etableret senest den 17. december 2021. 
 
Hvad er en whistleblowerordning?
En whistleblowerordning betyder, at der hos den enkelte virksomhed oprettes en portal og et system til viderebehandling af indberetninger. Det er obligatorisk, at alle ansatte skal kunne indberette - typisk om andre ansatte, ledelsen og rådgivere. Man kan selv vælge at udvide ordningen til også at omfatte f.eks. tidligere ansatte, leverandører, underleverandører m.v.
 
Du kan høre mere om dette og de andre krav til en whistleblowerordning på et webinar, som Revisionsselskabet Ri inviterer til den 8. september 2021 kl. 15:00-16.00. Du kan læse mere om webinaret her.
LINK: Join Zoom Meeting

Rabat på konference om socialøkonomi

Mandag den 20. september 2021 inviterer Kooperationen til en konference med fokus på, hvordan vi kan styrke socialøkonomien i et samarbejde mellem kommuner, virksomheder og andre aktører. Konferencen arrangeres i samarbejde med de socialøkonomiske virksomheder, der sammen med Kooperationen normalt står bag Det Socialøkonomiske Telt på Folkemødet.

Konferencen byder på en blanding af oplæg, debatter og workshops og bliver afholdt i de stemningsfulde lokaler hos Copenhagen Dome i Taastrup.

Kooperationen tilbyder medlemmer at deltage i konferencen Nye veje til en styrket socialøkonomi med en rabat på 1.000 kr. Kontakt Peter Kellermann Brandorff for yderligere oplysninger.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.

God morgen møde om sygefravær

Torsdag den 16. september 2021, kl. 9.00 - 9.40, inviterer Kooperationens Personaleforum igen til God-morgen-møde. Denne gang om det praktiske omkring sygefravær.

På webinaret vil vi stille skarpt på, hvordan man som arbejdsgiver agerer bedst under medarbejderes sygdomsforløb, hvornår man bruger mulighedserklæringen, hvordan man håndterer de udfordringer, der kan opstå ved hyppigt og/eller længerevarende sygefravær samt nyeste retspraksis på området.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Læs mere her.

Udviklingsforeningens årsmøde 2021

COVID-19 og lukningen af Danmark medførte som bekendt, at Udviklingsforeningens Årsmøde 2021 i foråret blev aflyst. Bestyrelsen besluttede derfor, at Årsmødet 2021 skulle afvikles i to særskilte dele:

En skriftlig generalforsamling, der blev afholdt den 19. maj 2021, og anden del af Årsmødet, der foregår den 12. oktober 2021 kl. 12:00 på Hotel Munkebjerg i Vejle.

Med ankomst kl. 12:00 den 12. oktober 2021 er eftermiddagens program efter frokost følgende:

Kl.  13:00 – kl. 14:30  Status på og fremvisning af det igangværende projekt, som Udviklingsforeningen giver økonomisk støtte til. Projektet udføres af Udviklingsforeningen i samarbejde med Lolle og Nielsen Inventions.

Kl.  14:30 –  kl. 15:00   Kaffe

Kl. 15:00 – kl. 17:00 Holder Peter Møller et spændende foredrag om udfordringerne med at gennemleve en alvorlig sygdom, komme styrket ud på den anden side og udleve en vild drengedrøm.

Dagen afsluttes med middag kl. 18:30 og med mulighed for overnatning. Mødet er gratis for Udviklingsforeningens medlemmer.

Læs mere og tilmeld dig her.

Ansøgning åben

Nu kan socialøkonomiske virksomheder i hele landet søge om at få et fem-måneders vejledningsforløb om partnerskaber. Forløbene er en del af projektet Rummelig Genstart, som Kooperationen står bag sammen med Projekter imidt.

Vejledningsforløbene skal føre til en styrkelse af de socialøkonomiske virksomheder, så de kan ansætte flere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet. Læs om ansøgningsproceduren og download ansøgningsskemaet her.

Kontakt os

Kooperationen

Reventlowsgade 14, 2.

1651 København V

T. 33 55 77 30
E. kontakt@kooperationen.dk
Vil du framelde nyhedsbrevet?
Email Marketing Powered by Mailchimp