Copy

 

LEDER

Skybrud og oversvømmelser

KALENDER


7. september 2021
"Ansvarsforhold i kommunerne" i samarbejde med FOAK
14. oktober 2021
Contea afholder netværksdag
28. oktober 2021
Danske Risikorådgivere afholder den årlige netværksdag
28. - 29. april 2022
Danske Risikorådgiveres konference og sikringsmesse, Nyborg Strand

Kære kolleger!
 
Voldsomme oversvømmelser i Tyskland og Belgien efter skybrud har i juli måned kostet over 200 mennesker livet og har udløst kritik af landenes katastrofe-alarmsystemer og redningsberedskab.
 
De voldsomme hændelser giver også genlyd og bekymring i Danmark
 
Selv om der formentlig ikke, på grund af det danske landskab, er risiko for lige så voldsomme oversvømmelser i Danmark, må vi i fremtiden forvente skybrud med store mængder af vand, som på de forkerte steder kan betyde ulykker og være til stor fare for liv og værdier. Vi må derfor være parate og have nødvendigt mandskab og udstyr klar til at håndtere sådanne situationer.
 
I Danmark er det de kommunale beredskaber, der står i forreste række, når voldsomme naturkatastrofer rammer.
 
Visse dele af landet og områder med tæt bebyggelse vil være særligt udsatte ved skybrud. 14 områder i Danmark er vurderet som særligt udsatte for oversvømmelser. Områderne er fordelt på 27 kommuner. Disse kommuner er lovgivningsmæssigt forpligtet til inden udgangen af år 2021 aktivt at reducere oversvømmelsesrisikoen og lave risikostyringsplaner. Ud over områderne med særlig risiko, er en lang række af landets kystkommuner udfordret med hensyn til oversvømmelser og erosion på grund af stigende vandstand i havet. Kystdirektoratet har risikovurderet hele landet og til kommunerne fremsendt vejledende forslag til strategier og konkrete løsningsforslag gældende frem til år 2100. 
 
Global opvarmning med baggrund i øget koncentration af drivhusgasser, vil ifølge DMI medføre flere ekstreme vejrmæssige hændelser således, at det man tidligere betegnede som 100-års hændelser ændres til 10-års hændelser. Der vil forekomme hyppigere og mere voldsomme oversvømmelser, fordi varmere luft kan indeholde mere vand. 
 
Danmark har tidligere mærket voldsomt vejr. Blandt andet i 2011 og i 2014, hvor landet blev ramt af skybrud af historiske dimensioner.
 
I kommunerne må risikostyringskoordinatorerne - i samarbejde med ejendomscentrene - "gøre deres hjemmearbejde" i relation til egne bygninger, så man i de enkelte kommuner så godt som muligt kan modstå ekstrem storm og regn. Sørg for at brønde, tagrener og nedløb er rensede og vedligeholdte og at der ikke er bygninger med løse tagsten og tagplader. Ryd op og fjern knækkede og "truende" grene fra nærtstående træer. Omfartsdræn, højvandslukke, pumpebrønd og drænlag er lidt større tiltag, som kan etableres for at forebygge vejrmæssige vandskader på bygninger. 


Med venlig hilsen



Peter Oriat
Formand
 

FORENINGSNYT

NYT FRA FORENINGEN 

I foreningen er vi allerede godt i gang med at afholde aktiviteter, nu da rigtig mange er blevet vaccineret mod covid og kan færdes mere frit igen. Dejligt!

Vi glæder os til at se jer på netværksdagen den 28. oktober.

RISIKOSTYRINGSNYT

ENTREPRISEFORSIKRING SKAL MEDTÆNKES FRA STARTEN...

Når kommunen, som bygherre, skal gennemføre en entreprise af en bygning er det vigtigt at der foretages en risikoafdækning fra projektets spæde start; hvad skal bygningen bruges til, hvor skal der bygges, hvornår skal der bygges, hvilke deadlines skal overholdes og hvilke forsikringer er nødvendige, er blot nogle af de overvejelser, man bør gøre sig.

MARKEDSNYT

3 TING, DU NOK IKKE VIDSTE, AT VIDEOOVERVÅGNING KAN I DAG

Videoovervågning er ikke noget nyt indenfor sikkerhedsbranchen. Men det er de mange muligheder, som moderne video-overvågning tilbyder i dag til gengæld. Her præsenterer vi nogle af de mest brugbare og gavnlige udviklinger, videoovervågning har gennemgået indenfor de seneste år, og hvordan disse kan komme din kommune til gode.

DANSKE RISIKORÅDGIVERE

- DET ER OS, DER STILLER SPØRGSMÅLENE


Danske Risikorådgivere er en forening af professionelle rådgivere inden for forsikring, sikring og arbejdsmiljø ansat i offentlige og private virksomheder.

Danske Risikorådgiveres medlemmer arbejder hver dag med at identificere og vurdere risici, sikre mennesker og værdier og forebygge skader og ulykker. Foreningens medlemmer bidrager i gennem deres arbejde til proaktivt at sikre det danske velfærdssamfund.

Danske Risikorådgiveres formål er at udbrede kendskabet til og være forum for risikostyring i Danmark. Foreningen skal være på forkant med udviklingen og medvirke til at dygtiggøre foreningens medlemmer gennem videns- og erfaringsudveksling, efteruddannelse og udvikling af viden og værktøjer.
 


 

VI TAKKER FOR STØTTEN
FRA FØLGENDE VIRKSOMHEDER:

HOVEDSAMARBEJDSPARTNERE

SAMARBEJDSPARTNERE

  DANSKERISIKORÅDGIVERE  •  info@danskerisikoraadgivere.dk   Telefon 93 99 84 00  •  www.danskerisikoraadgivere.dk  
Copyright © 2016 Danske Risikorådgivere

Vil du ændre hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Danske Risikorådgivere · Præstehaven 37 · Frederikshavn 9900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp