Copy
STUDIO TEXTIELFESTIVAL 
Update september 2021
Het Textielfestival 2020/2021 kon helaas niet 'live' gaan. Maar op 1 oktober as. zullen we in Studio Textielfestival alle projecten, kunstenaars en kunstwerken alsnog een (online) podium geven. We wonnen helaas niet de Cultuurprijs Gouden C, maar kregen van de jury wel veel warme woorden: 'Iets zo alledaags als textiel zoveel elan meegeven en ook voor kinderen interessant maken, is heel knap.' Daar halen we natuurlijk heel veel energie uit!
Afgelopen week heeft de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, de welkomstboodschap ingesproken! Het aftellen kan nu echt beginnen...
Help mee Studio Textielfestival mogelijk te maken:
Uw steun is welkom!
Door het verplaatsen van het Textiel Festival naar online staat de organisatie voor een grote uitdaging. We willen de Studio graag voor iedereen toegankelijk maken en zoveel mogelijk van de geplande exposities alsnog of ook online tonen. Helpt u ons mee dit te realiseren? Gebruik de QR code of maak uw bijdrage over naar:
STIDOC, NL37 INGB 0005 3681 10
Dank voor uw support in welke vorm dan ook!
Een sneak preview van enkele inzendingen voor
Studio Textielfestival
Studio Textielfestival 2021is een initiatief van STIDOC, koepel van de landelijke textielverenigingen:
Update Museum Masterclasses:
Deze week worden de laatste beelden geschoten bij Museum de Lakenhal en dan is het werk van alle deelnemers aan de Museum Masterclass bij 5 Leidse musea gefilmd. Verrassende, bijzondere, indrukwekkende resultaten die de link tussen heden en verleden, de museumcollectie als inspiratiebron leggen. Het resultaat zal vanaf 1 oktober 2021 te zien zijn op www.studiotextielfestival.nl!
Gaan zien:
Viltcollectief LAK, bestaande uit Linda de Beer, Anneke Spijker en Karen Bruinsma exposeert bij galerie P'Art in Den Dolder. 'Onze inspiratiebron is het gedicht ‘Sisterhood” van Karin van Aken en was eigenlijk bedoeld voor het Textielfestival Leiden. Heel erg fijn dat we nu alsnog ons werk kunnen laten zien!'
Lees meer>>
Droomreis | Borduurwerken van Leidse kinderen -
verlengd te zien in Museum Volkenkunde
in Leiden t/m 9 januari 2022!


PS. Er is ook een museumspeurtocht gemaakt om ideeen op te doen voor je eigen droomreis en je kunt aan de balie een borduurpakketje kopen om zelf aan de slag te gaan. Hopelijk maken we zo steeds meer mensen enthousiast voor naald en draad!
Gaan zien:
Viltkunstenares Miriam Verbeek nam deel aan de museum masterclass in Japanmuseum Sieboldhuis. Hier is een zaadje geplant voor het creëren van nieuw werk. Miriam werd gefascineerd door de tegenstelingen die in Japan speelden. Aan de ene kant de prachtige oude tradities en aan de andere kant de stress van de hedendaagse maatschappij waarbij burn-out en zelfdoding aan orde van de dag zijn. Het werk Verstilde verhalen dat in de Overtuin te zien is, bestaat uit kleurige viltpanelen van verstilde bossen en kleine werken van plantvormen in combinatie met silhouetten van mensen.
Lees meer>>
Gaan zien kunstenaarsprojecten:
 Het project van  MerkWaardig en Astrid Vlasman, heeft heel veel prachtige borduursels van kamerplanten opgeleverd. De installatie is van 16 oktober t/m eind november te bewonderen in de Hortus Botanicus in Leiden.
 
 
Maak kennis met Ephrem Muskee, lid van LOKK

Speciaal voor Studio Textielfestival hebben we ledenportretten gemaakt, wie zijn ze, wat houdt ze bezig, wat vinden ze in de vereniging. Een sneak preview!

Meekijken met kunstenaarsproject Weefnetwerk:
Voor het Textielfestival kunstenaarsproject 'Weven voor totempalen' (een gezamenlijk project van Clara van den Bosch en Weefnetwerk) hebben de leden 2 meter lange banden van 7 cm breed geweven. Een hele opgave, daarover lees je hier meer op het Bandweefblog van Marieke Kranenburg.
Lees verder >>
Eind goed al goed:
En hoe het met 'Weven voor totempalen' gegaan is, in coronatijd en met zoveel tegenslagen, dat lees je hier in een blog van Clara. De Totems zullen alsnog te zien zijn tijdens de Kunstroute Leiden op zaterdag 25 en zondag 26 september in de voormalige Kaasmarktschool, nu Stadsatelier aan de Kaasmarkt, waar zij te gast is. 
Lees verder >>
Solo expositie PARADE door Mieke Werners
in het Leidse Wevershuis (alleen nog online te zien)
Gaan zien:
Suze Termaat nam deel aan de Museum Masterclass in Museum Volkenkunde en exposeert nu in de Kunstkelder in Putten.  Met de transparantie en de gelaagdheid in het werk verbeeldt ze wat er nog meer achter zit, verder willen kijken en ontdekken. Een expositie samen met Textielkunstenaar Willy Schut, zij won in 2015 de publieksprijs en de 2e vakjuryprijs van het Textielfestival Leiden.
Lees meer >>
TRAKTEER JEZELF OP LEIDEN
Shoppingroute:
Trakteer jezelf op Leiden
Leiden, niet alleen de stad van tientallen hofjes en meer dan 600 rijksmonumenten, maar ook de stad van vele winkels en horecagelegenheden. Bezoekers met een passie voor textiel kunnen hun hart ophalen in de Leidse binnenstad. Onder het motto de leukste handwerkspulletjes koop je in Leiden vind je hier een winkelroute.
Textielplatform:
Lees mee, maak mee
Het Textielplatform deelt kennis, kunst en techniek vanuit de STIDOC koepel: textielverenigingen en museum de Kantfabriek. Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief, ook na het Textielfestival gaan we gewoon door!  
Lees meer>>
Studio Textielfestival 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ga naar www.Textielfestival.nl voor alle informatie
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Textielfestival, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp