Copy
Aardgasvrij wonen – Samen met je buurt aan de slag

logo HIER opgewekt
Heb je de webinars gemist over het beïnvloeden van de lokale politiek, of die over de uitvoering van een projectovereenkomst met de gemeente? Dan kun je nu de verslagen lezen of van die eerste de opname terugkijken.

Verder: ingrepen in het Nederlandse klimaatbeleid zijn noodzakelijk, zegt de EU. En met de Participatiecoalitie zullen we ons ook in 2022 blijven inzetten voor bewonersparticipatie in de energietransitie.  



– Anouk van HIER opgewekt

3 manieren om de lokale politiek warm te krijgen voor jouw initiatief

politiek warm maken

De lokale politiek heeft een belangrijke positie in de besluitvorming over een duurzame energievoorziening. Maar hoe krijg je die effectief mee in jouw verhaal?
 
Drie initiatieven deelden in een masterclass hun ervaring met lobbyen, moties via de gemeenteraad, en een lokale coalitie van energiecoöperaties. In dit verslag lees je ze terug, en kun je de hele sessie terugkijken. 

Verslag kennissessie #3.3: De projectovereenkomst – van papier naar praktijk

kennissessie

Je bent als bewonersinitiatief op het punt aangekomen dat je samen met de gemeente samenwerkingsafspraken hebt gemaakt richting een aardgasvrije toekomst. Maar nu volgt het belangrijkste gedeelte: de uitvoering opzetten. Hoe pak je dit aan? Moet er een projectteam komen, een projectbureau, een meerjarenplan?

Het kwam allemaal aan bod in de online kennissessie van 16 september 2021. Lees het verslag > 

EU klimaatprogramma Fit for 55 maakt forse ingrepen in Nederlands klimaatbeleid noodzakelijk

De EU stelt hogere klimaatdoelen aan de Nederlandse mobiliteit, gebouwde omgeving en landbouw – de sectoren die niet onder het bestaande Europese emissiehandelsysteem vallen. De nieuwe beleidsvoorstellen zullen – als ze worden overgenomen – bovendien leiden tot een aantal forse veranderingen in het beleid. Wat betekent dit voor de gebouwde omgeving en duurzame energie? Lees verder >

Samenwerking tussen Participatiecoalitie en Rijksoverheid wordt voortgezet

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat verlengen de samenwerking met de Participatiecoalitie! Dat betekent dat HIER ook in 2022 samen met de andere partijen in de coalitie werkt aan een maatschappelijk gedragen en natuurinclusieve energietransitie. Lees verder >

Toegang tot beeldbank van HIER

 
Energiecoöperaties en bewonersinitiatieven: heeft jullie gemeente al een HIER klimaatabonnement? Dan mogen jullie er ook gebruik van maken!

Met het HIER klimaatabonnement helpen we gemeenten met bewonerscommunicatie over aardgasvrij. Het bevat praktisch communicatiemateriaal, waaronder een grote verzameling aansprekende foto's. Is de gemeente lid, dan mogen ook partners er gebruik van maken.

Al 85 gemeenten doen mee. Check hier of jouw gemeente ook lid is: hierklimaatabonnement.nl/klimaatabonnees

Agenda:

> Bekijk de agenda. Relevant agenda-item? Laat het ons weten.
 

Kennisdossiers:

> Bekijk onze kennisdossiers. Een verzamelplek van informatie op thema
 

Podcast:

> Luister naar HIER opgewekt, de podcast.
Website
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram

Copyright © 2021 HIER opgewekt
HIER opgewekt is hét kennisplatform over de lokale energietransitie. Het is een initiatief van klimaatstichting HIER. 



Ik wil geen nieuwsbrieven meer ontvangen van HIER opgewekt
Ik wil ook andere nieuwsbrieven ontvangen van HIER opgewekt
Ik wil mijn e-mailadres wijzigen  
Aanmelden voor deze nieuwsbrief