Copy
facebook
instagram
twitter
youtube
website
Non/Ableism - 
 Hoe toegankelijk is jouw instelling?
SOTA organiseert in samenwerking met Engagement Arts een gesprek over toegankelijkheid op 20 november. Met het groeiende bewustzijn van het huidig validisme  in de kunsten, wordt er ruimte gegeven  aan stemmen van mensen met een handicap in de kunsten. 
De setting van een audio-installatie nodigt uit om informeel naar hun verhalen te luisteren en te reflecteren  over de obstakels die deze kunstenaars ervaren en hun behoeften aan een meer toegankelijke kunstpraktijk. 
Daarnaast zal er een tekstueel kunstobject zijn, een hulpmiddel en instrument om de onzichtbare barrières zichtbaar te maken  en te tonen hoe diepgeworteld een vooroordeel over handicap kan zijn.
 
Het evenement vindt plaats in Museum Guislain, Josef Guislainstraat 43B, 9000 Gent op zaterdag 20 november, en maakt deel uit van het Almanac Traject, die uitnodigt tot het herdenken van Fair Arts Practices in de kunsten.
De audio-installatie met getuigenissen (in NL en soms in ENG) zal toegankelijk zijn van 13u tot 17u.
 
Het evenement is gratis en maakt deel uit van een atelierspace ingericht door Simon Allemeersch in de huidige tentoonstelling van Fernand Deligny. Het is belangrijk om langs de inkombalie te gaan om een sticker te halen die gratis toegang geeft.
 
Met onze huidige financiële mogelijkheden zijn we er helaas niet in geslaagd om de installatie toegankelijk te maken voor d/Doven. 
Als u andere wensen heeft met betrekking tot toegankelijkheid, laat het ons weten. Binnenkort zullen er ook transcripties ter beschikking zijn, voor wie deze nodig heeft.
 
We kijken er erg naar uit om u op dit evenement te verwelkomen en ook om met u in informele discussies over toegankelijkheid te treden onder het genot van een gratis kopje thee of koffie!
 
 
De inhoudelijke creatie wordt ondersteund door Kunstenpunt; en het evenement wordt gesubsidieerd door de VGC.

Common Income: van ‘mijn’ naar ‘ons’ inkomen?

November is de maand van voorbereidingen op de kille winter. Hoe financieel deze barre tijden doorkomen? Ook voor kunstenaars blijft dat hun eerste zorg, zeker na corona. Dat ligt niet alleen aan onderbetaalde lonen in de kunsten, ook aan het feit dat we inkomen nog steeds beschouwen als een heel individueel gegeven. Hoe inkomen en andere middelen meer solidariseren en collectiviseren? Hoe over ‘ons’ in plaats van enkel ‘mijn’ inkomen te beginnen spreken? Komt ‘inkomen’ trouwens alleen neer op geld? Laat je vandaag inspireren door concrete initiatieven en discussieer mee over de ethische principes erachter. Eerst en vooral komt de onderzoeksgroep rond Common Income met een nieuw voorstel voor collectieve inkomensverdeling binnen en buiten de kunsten, ontwikkeld in het kader van A Fair New Idea van Kunstenpunt. Verder kan je in gesprek gaan met gelijkaardige concrete projecten als Collectief KapitaalThe Common WalletSOS Relief… Hoe werkt delen concreet? Wat valt eruit te leren voor een meer faire cultuursector? 

Datum: 27 November, 12u-18u 
Live in 
DeKoer, Meibloemstraat 86, Gent

Organisatie: Georganiseerd door Common Income & State of the Arts i.s.m. Kunstenpunt i.h.k.v.. A Fair New Idea en DeWereldMorgen.be.  

Gratis, schrijf hier in


 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
State of the Arts · (postal address) Schootstraat · 1 · Brussel 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp