Copy
Emma wint goud op 2021 ILCA 6  Women's World Championship

Emma wint goud op het Wereldkampioenschap ILCA 6

Opnieuw licht weer op de laatste wedstrijddag van het Wereldkampioenschap ILCA 6 women (nieuwe benaming Laser Radial) in Mussanah (Oman). Emma Plasschaert startte de finaledag vanop de 5de plaats in de tussenstand, op 28 punten van koploopster en Olympisch kampioene Anne-Marie Rindom, 27 punten van nummer 2 Agata Barwinska, 4 punten van nummer drie Vasileja Karachaliou en op 3 punten van Viktorija Andrulyte. Een inhaalrace richting het podium was ongetwijfeld Emma haar wedstrijdplan.

Emma zeilde een bijzonder sterke en constante finaledag met een 7de plaats in de eerste race. In de laatste beslissende race werd Emma 3de, ver voor haar concurrentes voor goud die finishten buiten de top 10. Een geweldige comeback, met als beloning de wereldtitel.

Voor Emma Plasschaert, die momenteel 2de staat op de wereldranglijst, is dit haar eerste grote wedstrijd na de Olympische Spelen waar ze 4de werd en haar de 2
de wereldtitel. In 2018 werd Emma wereldkampioene in het Deense Aarhus.

Ook Eline Verstraelen zeilde een sterk WK. Ze startte de laatste dag op de 34ste plaats en wist verder op te klimmen met twee maal een 23ste plaats, goed voor de 28e plaats in de WK-eindstand. Eline, nummer 73 op de wereldranglijst, zeilde eerder dit jaar het EK waar ze als 34ste eindigde.