Copy

 

LEDER

Tryghedsvagter eller kommunale vagtværn 

KALENDER



9. december 2021
Erfamøde for kommunerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden
28. - 29. april 2022
Danske Risikorådgiveres konference og sikringsmesse, Nyborg Strand

Folketinget indgik i december 2020 en flerårig aftale om politiets og anklagemyndighedens virksomhed.
 
Såfremt kommunerne oplever, at politiets indsats ikke ”slår til” i forhold til at hjælpe borgerne, skal kommunerne have mulighed for at tage sagen i egen hånd via tryghedsskabende foranstaltninger. 
 
Af aftaleteksten fremgår det, at der etableres en forsøgsordning, hvor kommunerne får bedre mulighed for at anvende vagter, vægtere og eventuelt ny teknologi, der kan supplere politiets arbejde med opretholdelse af ro og orden. Det er op til den enkelte kommune, om kommunen vil gøre brug af ordningen. Ordningen skal tage højde for eventuelle retssikkerhedsmæssige problemstillinger og det skal sikres, at kommunerne anvender godkendte vagt- og sikkerhedsfirmaer eller godkendte kommunalt ansatte vagter. Der skal endvidere mellem relevante parter drøftes mulige tiltag for at øge sikkerheden på stationer.
 
I forbindelse med Regeringens generelle arbejde med at øge trygheden i samfundet, er der oprettet 20 nye lokalpolitistationer rundt i landet og der er overført ca. 250 betjente til operativt politiarbejde. Transportministeriet har overtaget alt, hvad der handler om kørekort og der er opsat tryghedskameraer på udsatte lokationer.
 
Justitsministeren har udtalt, at man skal kunne færdes trygt i sin kommune og i sit lokalområde. ”Det allervigtigste for trygheden i Danmark er politiet - de kommunale tryghedsvagter skal lægge noget til, der ligger ud over politiets arbejde”.
 
For tiden forhandles, hvad rammerne skal være for disse kommunale tryghedsvagter.
 
Spørgsmålet har i nogle kommuner været et emne, som lokalpolitikerne har debatteret op til kommune- og regionsvalget. Nogle lokalpolitikere ønsker at oprette kommunale vagtværn, der i uniform direkte skal patruljere i lokalområdet og ved indbrud og uro rykke ud med lys, lyd og kameraer og måske hunde til forsvar for vagterne. Andre ønsker at tryghedsvagter ved sin tilstedeværelse skal være synlige i gadebilledet og løse sociale opgaver, men dog i påkommende tilfælde skal kunne udskrive bøder ved støj, uro og truende adfærd over for andre. Andre ønsker slet ikke sådanne vagter. 
 
Der er ikke på nuværende tidspunkt overblik over, hvad sådanne tiltag i givet fald vil få af konsekvenser for vores arbejde på sikrings- og skadeforebyggelsesområdet i de kommuner, der vil benytte ordningen, men vi må holde os orienteret og være klar til at indgå i dialog for etablering af en rimelig ordning for alle parter.


Med venlig hilsen



Peter Oriat
Formand
 

FORENINGSNYT

NYT FRA BESTYRELSEN 

Jeanne, som I er vant til at møde, når I enten ringer eller skriver til Danske Risiko-rådgivere, har valgt at søge nye udfordringer og stopper derfor som konsulent for Danske Risikorådgivere den 30. november 2021, hvorefter hun starter som koordinator i Bygningsstyrelsen den 1. december 2021.

Læs mere

RISIKOSTYRINGSNYT

BRAND, SIKRING OG KRISESTYRING

Dette års netværksdag bød på spændende oplæg lige fra bevissikring i forbindelse med brand, sikring af parkeringsfaciliteter i Københavns Lufthavn til krisestyring på bagkant af corona.

Tæt på 100 medlemmer havde valgt at deltage på dette års netværksdag.

MARKEDSNYT

MELLEMKOMMUNAL REFUSION

– kan din kommune undgå en ekstraregning, når nye regler om mellemkommunal refusion træder i kraft 1. januar 2022?

DANSKE RISIKORÅDGIVERE

- DET ER OS, DER STILLER SPØRGSMÅLENE


Danske Risikorådgivere er en forening af professionelle rådgivere inden for forsikring, sikring og arbejdsmiljø ansat i offentlige og private virksomheder.

Danske Risikorådgiveres medlemmer arbejder hver dag med at identificere og vurdere risici, sikre mennesker og værdier og forebygge skader og ulykker. Foreningens medlemmer bidrager i gennem deres arbejde til proaktivt at sikre det danske velfærdssamfund.

Danske Risikorådgiveres formål er at udbrede kendskabet til og være forum for risikostyring i Danmark. Foreningen skal være på forkant med udviklingen og medvirke til at dygtiggøre foreningens medlemmer gennem videns- og erfaringsudveksling, efteruddannelse og udvikling af viden og værktøjer.
 


 

VI TAKKER FOR STØTTEN
FRA FØLGENDE VIRKSOMHEDER:

HOVEDSAMARBEJDSPARTNERE

SAMARBEJDSPARTNERE

  DANSKERISIKORÅDGIVERE  •  info@danskerisikoraadgivere.dk   Telefon 93 99 84 00  •  www.danskerisikoraadgivere.dk  
Copyright © 2016 Danske Risikorådgivere

Vil du ændre hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Danske Risikorådgivere · Præstehaven 37 · Frederikshavn 9900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp