Copy
Διαβάστε το αυτό εδώ στον browser

μπορεί να μην είναι αυτή η καταστροφή

πριν από λίγο το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του SARS-Cov-2 απέκτησε όνομα: όμικρον. Ασφαλώς ήδη διαβάζετε γι' αυτό και περιμένετε με αγωνία να καταλάβετε το τι και το πώς. Πριν από λίγο οι 7 από τις 8 πρώτες ειδήσεις στο kathimerini.gr ήταν γι' αυτό το θέμα. 

Είναι αυτό που φοβόμασταν; Η άγρια μετάλλαξη που μεταδίδεται ακόμη πιο εύκολα από τον κορωνοϊό που έχουμε συνηθίσει (και μας θερίζει) και που δεν την πιάνουν καλά τα εμβόλια; Μπορεί. Πιθανότατα όχι, αλλά μπορεί. Θα ξέρουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Όπως και να 'χει, όμως, πρέπει να μας αφυπνίσει αυτό κάπως. Να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν είναι αυτή η μετάλλαξη που φοβόμασταν, μπορεί να είναι η επόμενη. Ή η μεθεπόμενη. Ότι ο χρόνος περνάει, και είναι εις βάρος μας. Όσο ο ιός βρίσκει χώρο, θα έχει τις ευκαιρίες για να βρει και τρόπο. Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην το πιστεύατε, αλλά εμείς εδώ στην τυχερή Δύση απείχαμε λίγους μήνες μόνο από το "τέλος" της  δικής μας πανδημίας. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το επόμενο διάστημα θα την τελειώναμε. Αλλά δεν υπάρχει "δική μας" πανδημία. Όλος ο κόσμος είναι το ίδιο. Αυτό ας είναι το πρώτο μάθημα της Όμικρον (που είναι θέμα χρόνου να έρθει και σε εμάς, αν δεν είναι εδώ ήδη), κι ας ευχηθούμε ότι θα είναι και το τελευταίο. Όσο δεν είμαστε όλοι ασφαλείς, δεν είναι κανένας ααφαλής. 
 
Και κάτι τελευταίο γι' αυτό το θέμα: 

Θα πρέπει ο κόσμος κάπως να επιβραβεύσει τη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα. Οι χώρες αυτές ακαριαία εντόπισαν το μεταλλαγμένο στέλεχος (έχουν πολύ καλούς μηχανισμούς παρακολούθησης λόγω HIV/AIDS) και τις τελευταίες ημέρες, με διαφάνεια και σοβαρότητα, μοιράστηκαν τα πάντα με τη διεθνή κοινότητα. Και μετά ο κόσμος τους έκλεισε τα σύνορα και τους γύρισε την πλάτη. Είναι άδικο. Και δίνει και το λάθος μήνυμα στους επόμενους που θα βρουν την επόμενη, ίσως ακόμη χειρότερη μετάλλαξη. 

έχουμε bookworm

την ερχόμενη Τρίτη, 30/11 στις 18:30 έχουμε συνάντηση στο γνωστό σημείο (στο Zoom) και θα μιλήσουμε για εκείνο το βιβλίο με τη βιβλιοθήκη, για οποιοδήποτε άλλο βιβλίο ή βιβλιοθήκη σας έκανε εντύπωση, για την όμικρον, για τη ζωή, για τα νιάτα που φεύγουν, ό,τι θέλετε γενικά. Και θα ανακοινώσουμε και το τελευταίο βιβλίο της χρονιάς. 

αύριο στην Καθημερινή

γράφω για τη γνώμη μου για το "Metaverse".  

Το κείμενο θα ανέβει το Σαββατόβραδο εκεί
 

ένα απόσπασμα:

 

"Το “metaverse” είναι μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας στο blockchain που, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες artificial intelligence και big data, θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα και NFTs με την ασφάλεια και την ταχύτητα που τους προσφέρει η τεχνολογία 5G. Αυτό που μόλις διαβάσατε ήταν μια πρόταση γεμάτη τυχαίους όρους που παραπέμπουν σε “τεχνολογία” και “μέλλον” τοποθετημένους δίπλα δίπλα σε τυχαία σειρά και δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Αλλά οι περισσότερες αναλύσεις περί “metaverse” που κυκλοφορούν κάπως έτσι είναι γραμμένες. Γεμάτες δέος για ένα μέλλον τόσο συναρπαστικό και αδιόρατο, που δεν μπορεί να περιγραφεί με κανονική, ανθρώπινη γλώσσα.".

καταπληκτικές φωτογραφίες από την Ελλάδα της δεκαετίας του '60, από έναν αμερικανό που είχε φέρει την οικογένειά του τότε εδώ 
αυτά που βλέπετε είναι πρόβατα
στους Αμπελόκηπους

και τώρα, τα λίγα λινξ


Αυτή η συνέντευξη του Λευκορώσου δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο στο BBC είναι ένα απίστευτο θέαμα. 

Αυτή είναι μια σοβαρή τάση που θα την δούμε να γιγαντώνεται το επόμενο διάστημα -και δικαιολογημένα. Με τις διαρκείς κρίσεις και την κλιματική καταστροφή όλο και περισσότεροι γονείς θα αναβάλουν την τεκνοποίηση, ή θα αποφασίζουν να μην κάνουν καθόλου παιδιά. 

Ένα ωραίο βίντεο που δείχνει τον Πελέ να κάνει όλα τα κόλπα και τα τσαλίμια που έκαναν μετά από αυτόν ο Κρόιφ, ο Μαραντόνα, ο Μέσι, ο Ζιντάν και οι άλλοι αστέρες που ακολούθησαν. 

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, αυτοί που δαπανούν λεφτά σε αντικείμενα (ρούχα, γκάτζετ κλπ) είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από αυτούς που δαπανούν λεφτά σε εμπειρίες (ταξίδια κλπ). Ακούγεται αυτονόητο, ε, να και η επιστημονική τεκμηρίωση. 

Ναι, έχει δίκιο: οι εικόνες που μας βάζουν στο CAPTCHA, οι χωρισμένες σε τετραγωνάκια για να καταλαβαίνει το σύστημα ότι δεν είμαστε ρομπότ, έχουν ένα χαρακτηριστικό που δεν είχα παρατηρήσει

Τέλος, μια εξήγηση για την περίεργη συμπεριφορά της Covid, που μερικές φορές μοιάζει να εξαπλώνεται σε κάποιες κοινωνίες αλλά όχι σε άλλες, ή να κάνει τα αντίθετα από ό,τι προβλέπουν οι ειδικοί. Εδώ λέει ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η κινητικότητα των πληθυσμών και οι κοινωνικές δομές σε κάθε κοινωνία. 

θα έχει τέτοια παπουτσάδικα στο metaverse; 
https://twitter.com/tgeorgakopoulos
https://www.facebook.com/thodorisgeorgakopoulos/
https://www.instagram.com/tgeorgakopoulos/
https://www.linkedin.com/in/georgakopoulos/
Website
Email
Copyright © 2021 georgakopoulos.org, All rights reserved.


Θέλετε να αλλάξετε το πώς λαμβάνετε αυτά τα γράμματα;
Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές σας ή να σβηστείτε από τη λίστα.