Copy
Nyhedsbrev - Dansk-Tysk Selskab
Kære medlemmer af Dansk-Tysk Selskab
Kære abonnenter af vores nyhedsbrev

 

Også i en corona-tid kan man lære noget, der ikke er epidemi- eller sygdomsrelateret; således har mange danskere lært at sige Ampel og forstå, hvad det betyder. Vi har også haft noget at fejre i forbindelse med de seneste to valg, bl.a. at SSW fik valgt et medlem af Bundestag, og at Slesvigsk Parti fik borgmesterposten i Tønder. Således fortsætter anerkendelsen af de nationale mindretal som en berigelse på begge sider af grænsen. Tillykke til Stefan Seidler og til Jørgen Popp Petersen.
 
I Dansk-Tysk Selskab havde vi stor glæde af vores oktober-arrangement med Susanne Hyldelund, den danske ambassadør i Berlin, og Pascal Hector, den nytiltrådte tyske ambassadør i København. De kastede lys over forholdet mellem vores to lande og de udfordringer, den nye tyske regering står over for. Senest havde vi Gitte Hænning på besøg den 2. december, og hun imponerede med veloplagt stemmekraft og tog os både med ud at fisk’ og med ind i det jazzrepertoire, hun for det meste dyrker nu.
 
Det nye år begynder for vores vedkommende først den 2. februar, når Thomas Harder med udgangspunkt i sin bog De Uønskede fortæller om de tyske flygtninge, der kom til Danmark i 1945. Senere i februar, fredag den 11., viser Hans Christian Post sin seneste film. Den fokuserer på arkitekturen i Dresden og finder sted i samarbejde med Københavns Universitet. Læs mere om begge arrangementer længere nede i dette nyhedsbrev.
 
På vegne af bestyrelsen for Dansk-Tysk Selskab vil jeg gerne ønske alle ein frohes Fest und einen guten Rutsch in das neue Jahr.   
 
Steen Bille
formand

Foredrag af Thomas Harder: De uønskede
– om tyske flygtninge i Danmark efter 2. Verdenskrig.

Med udgangspunkt i bogen fortælles om de 250.000 tyske flygtninge, der kom hertil fra februar 1945 og frem til Danmarks befrielse. De fleste kom med skib fra de østlige dele af Tyskland. Det var kvinder, børn og ældre mænd – mange var i en frygtelig forfatning, og dødstallet var højt. Danskerne ønskede ikke at hjælpe de slagne fjender. Den tyske besættelsesmagt måtte tage sig af dem. Samme dag Danmark blev frit, ændrede situationen sig drastisk. Nu var de danske myndigheder tvunget til at tage sig af flygtningene, som var nødtørftigt indkvarteret i skoler, sportshaller, kollegier, forsamlingshuse og hoteller over hele landet. Danskerne ville af med dem. Jo før desto bedre. I sensommeren 1945 blev det klart, at de mange flygtninge ikke kunne sendes til Tyskland foreløbig. I november 1946 kunne de første flygtninge forlade Danmark. De sidste først i februar 1949.

Onsdag den 2. februar 2022 kl. 19.30
Sted: Christian V salen, Skt. Petri Kirke
Arrangementet er gratis for medlemmer af Dansk-Tysk Selskab – andre opkræves 60,- kr.

Tilmeld dig her

Where to with history?

Film af Hans Christian Post med fokus på Dresden.

Torsdag den 11. februar 2022 
Sted: Københavns Universitet
Hold øje med vores hjemmeside for tilmelding og nærmere oplysninger om klokkeslæt og sted

Copyright ©  Dansk-Tysk Selskab

Our mailing address is:
web@weberweb.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 
Bestyrelsen er i fuld gang med at planlægge nye arrangementer. Du kan altid se kommende arrangementer på vores hjemmeside. Arrangementerne vil naturligvis også fremgå af vores nyhedsbreve.

Dansk-Tysk Selskab samarbejder med mange foreninger og institutioner, der også er med til at udbrede kendskabet til Tyskland og tysk kultur. Vi har samlet link til disse på vores hjemmeside.
 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk-Tysk Selskab · info@dansk-tysk-selskab.dk · København 1960 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp