Copy

 

LEDER

Nyt år – nye udfordringer

KALENDER


10. marts 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Ishøj Kommune


28. april 2022
Ordinær genralforsamling i Danske Risikorådgivere

28. - 29. april 2022
Danske Risikorådgiveres konference og sikringsmesse, Hotel Nyborg Strand

2. juni 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Lolland Kommune


15. september 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Odsherred Kommune


24. november 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Høje-Tåstrup Kommune

Kære kolleger – godt nytår!

Så er de nyvalgte byråds- og regionrådsmedlemmer tiltrådt. Nogle steder har dette medført politisk skifte, men for de fleste har der alene været tale om personmæssige udskiftninger.

Mange af disse nye medlemmer er uden erfaring med det praktiske arbejde i en kommune eller en region. De skal straks introduceres i organisationens opbygning, hvad man arbejder med og hvor de forskellige opgaver er placeret. Dette sker ofte i temamøder eller via beskrivelse af de forskellige forvaltningsområder.

Det er vigtigt, at forsikrings- og risikostyringsområdet er godt beskrevet og vel dokumenteret. De fleste kommuner og regioner har tegnet forsikringskontrakter med betydelige selvrisici og selvforsikrer på arbejdsskadeområdet og på autoområdet, så mange bliver overrasket over hvor stor en økonomi, der er bundet i området. 

Beskriv hvordan i forsikrer og selvforsikrer og hvad i har gjort for at forebygge og begrænse skader. Vær klar med beskrivelse af økonomi, forebyggelsesindsatser og effekter på de forskellige områder. Lav en "scoreliste" så alle kan se, at indsatser skaber værdi.

Godt risikostyringsarbejde medfører færre udgifter til forsikringspræmier og til reparationer på områder, hvor vi selvforsikrer. Effektive arbejdsmiljøindsatser giver færre og mindre omkostningstunge arbejdsskader. Sikring, alarmer, overvågning og vagt/vægterordninger i rådhuse, i institutioner og på anlæg skaber tryghed for borgere, brugere og medarbejdere. Køretekniske og køreadfærdspåvirkende kurser påvirker positivt udviklingen på autoområdet og medfører færre skader.

"Her og nu" er der selvfølgelig fokus på vinterforanstaltninger, og selv om vi indtil nu i denne sæson ikke har oplevet så meget frost, sne og kulde, skal vi alligevel være klar. Februar hører med til vintermånederne og der kan også forekomme frost og sne i marts - så alt kan ske.

Vintertiden er ofte lig med mange arbejdsulykker som følge af fald på glatte fortove og stier samt mange frost- og vandskader på bygninger, løsøre og materiel. 

Sundhedspersonalet og de som sørger for udbringning af mad til ældre og handicappede borger i deres hjem er dem, der erfaringsmæssigt er mest udsatte. Mange kommuner har valgt at udlevere pigsko eller anden form for sikkerhedssko til udgående medarbejdere, så de kan stå fast i vintervejret. 

Bygningerne er om vinteren specielt udfordret af frost og sne. Ikke tilstrækkeligt isolerede vandrør kan sprænge og give vandskader og fygesne kan komme ind ved selv de mindste sprækker og revner i taget. Alene de bygningsmæssige krav om udluftning på lofter giver mulighed for fygesne, Så længe der er frost er der fred og ingen fare, men når temperaturen stiger til plusgrader og sneen bliver til vand, så kommer problemerne. 

Bilerne skal selvfølgelig være "toptunede" og have påmonteret vinterdæk.

Vi havde håbet, at Corona pandemien her efter årsskiftet var fortid, men sådan skulle det ikke gå. I løbet af 2021 kunne myndighederne ellers lempe restriktionerne, og vi syntes, at dagligdagen nærmede sig det normale; men Coronaen har nok engang bidt sig fast, og denne gang i en endnu mere smitsom udgave. Myndighederne har på ny været nødsaget til at træffe en række beslutninger, som på mange måder kan føles ubehagelige, og som påvirker vores dagligdag.

Mange må igen yde en ekstra indsats. Det gælder ikke mindst sundhedspersonalet, som igen må løbe ekstra stærkt for at overkomme det hele. Selvom det er besværligt, at vi nu igen må leve med restriktioner i vores dagligdag, så er dette en fælles udfordring, og alle må tage ansvar for, at vores samfund kommer trygt gennem pandemien.


Med venlig hilsen


Peter Oriat
Formand
 

RISIKOSTYRINGSNYT

DBI UDGIVER NY VEJLEDNING
FOR VARMT ARBEJDE 

Hvert år udbetales der i Danmark ca. 170 mio. kr. i erstatning for millionbrande, der opstår ved varmt arbejde – dvs. arbejde med værktøj, der frembringer flammer, gnister eller kraftig varme. DBI’s nye vejledning skal gøre det nemmere og mere sikkert at udføre varmt arbejde.

Læs mere

MARKEDSNYT

SORTE SKYER OVER FORSIKRINGSMARKEDET

Der er udsigt til dårligere betingelser og højere priser på mange forsikringsområder, men flere detaljer om virksomhedens risiko kan modvirke nogle af forringelserne.

MARKEDSNYT

SKOLESKYDERIER

Skoleskyderier er ikke længere en grotesk og makaber begivenhed, der kun kan finde sted i det store udland. I december 2021 blev en ung nordjysk mand således tiltalt for at planlægge omfattende skyderi på en eller flere folkeskoler i Nord- og Østjylland.

FORENINGSNYT

GENERALFORSAMLING 2022

Grundet covid restriktioner de seneste to år, afholder foreningen Danske Risikorådgivere, for første gang i tre år, ordinær generalforsamling torsdag den 28. april 2022.

FORENINGSNYT

DR-SIKKERHEDSPRIS 2022

Danske Risikorådgivere uddeler hvert år risikostyringsprisen til en person, der har gjort et godt stykke arbejde for at fremme risikostyringstanken i sin kommune, region, styrelse eller sin virksomhed.

DANSKE RISIKORÅDGIVERE

- DET ER OS, DER STILLER SPØRGSMÅLENE


Danske Risikorådgivere er en forening af professionelle rådgivere inden for forsikring, sikring og arbejdsmiljø ansat i offentlige og private virksomheder.

Danske Risikorådgiveres medlemmer arbejder hver dag med at identificere og vurdere risici, sikre mennesker og værdier og forebygge skader og ulykker. Foreningens medlemmer bidrager i gennem deres arbejde til proaktivt at sikre det danske velfærdssamfund.

Danske Risikorådgiveres formål er at udbrede kendskabet til og være forum for risikostyring i Danmark. Foreningen skal være på forkant med udviklingen og medvirke til at dygtiggøre foreningens medlemmer gennem videns- og erfaringsudveksling, efteruddannelse og udvikling af viden og værktøjer.
 


 

VI TAKKER FOR STØTTEN FRA FØLGENDE VIRKSOMHEDER:

HOVEDSAMARBEJDSPARTNERE

SAMARBEJDSPARTNERE

  DANSKERISIKORÅDGIVERE  •  info@danskerisikoraadgivere.dk   Telefon 93 99 84 00  •  www.danskerisikoraadgivere.dk  
Copyright © 2022 Danske Risikorådgivere

Vil du ændre hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Danske Risikorådgivere · Præstehaven 37 · Frederikshavn 9900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp