Copy
Nieuwsflits 10
Nieuwsflits
Nieuwsflits 11, 26 januari 2022
Agenda
9 februari
21 t/m 25 februari
28 feb t/m 4 maart
2 maart


20 mei
Nieuwsflits 12
Voorjaarsvakantie
10-minutengesprekken
Nieuwsflits 13


Schoolreis! Deze datum stond nog niet op de kalender. Zet u hem er zelf even bij op?
Vanuit het team
Beste ouders/verzorgers,

Wat fijn dat er dinsdag versoepelingen aangekondigd werden rondom de quarantaine van de kinderen. Wij hebben er als school nog minimaal mee te maken gehad in vergelijking met andere scholen. Maar ook voor ons was de tijd van meerdere groepen in quarantaine ongetwijfeld gekomen. 
Fijn dat nu alle kinderen op school mogen komen (mits ze klachtenvrij zijn en niet zelf besmet zijn geraakt met het virus). Tegelijkertijd merken we dat de kans op besmetting van de leerkrachten nu groter wordt en we alsnog komen te zitten met personele tekorten. Hier hebben we deze week al mee te maken. 
We zullen elke keer weer ons uiterste best doen om het (intern) op te lossen, maar de reserves raken echt op. De samenwerking met u als ouders is hierin weer heel belangrijk, wilt u goed letten op klachten bij uw kinderen? Zo kunnen we hopelijk voorkomen dat groepen alsnog thuis moeten blijven. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen om te overleggen.
Wanneer de nieuwe beslisboom gemaakt is, zullen wij dit met u delen.

Citotoetsen
Deze weken worden er weer Citotoetsen afgenomen. We gebruiken deze gegevens om te zien of een kind een mooie groei doormaakt in zijn/haar eigen ontwikkeling. En wanneer dit niet zo is, zullen we met elkaar kijken waar de hiaten in het leren liggen of wat een andere reden kan zijn dat de ontwikkeling van een kind niet zo loopt als verwacht. Uiteraard zijn deze toetsen voor ons een momentopname en zullen we altijd blijven kijken naar het kind zelf en niet alleen naar de cijfers erachter. 
We stellen u tijdens het eerstvolgende 10-minutengesprek op de hoogte. De gesprekken voor de schoolverlaters zullen waarschijnlijk 15 minuten zijn, omdat we hier het definitieve schooladvies met u zullen delen. 
U wordt over de 10-minutengesprekken nog verder geïnformeerd.
Trefwoord
Bewonderen (week 5 t/m 7)

Inhoud: Over wat bewondering oproept en ons vermogen tot verwondering. Over wat bewondering van mensen kan betekenen. Over het wonder van het kleine en kwetsbare.
Bijbel: De storm op het meer; het delen van vijf broden en twee vissen; het geloof van de Romeinse officier; het toekeren van de andere wang; de vraag aan de rijke jongeling; het kleine mosterdzaadje (Lucas 6, 9 en 17. Matteüs 8, 14 en 19).


 
Groeiwereld en BSO

Even voorstellen!

Dag allemaal!
Ik ben Marleen, 28 jaar en woonachtig in het prachtige Drenthe samen met mijn man en hond.
Na het afronden van mijn Social Work opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming ben ik direct gaan werken in de kinderopvang en nu, bijna zes jaar later, doe ik dit nog steeds met erg veel plezier. Met kinderen werken vind ik fantastisch en ik bewonder mij over de puurheid van ieder kind. Ik krijg veel energie van het samen op avontuur gaan waarbij de kracht tot verkenning centraal staat. Een ontdekkingstocht waarin kinderen kunnen ontdekken wie zij zelf zijn. Ik vind het belangrijk om ieder kind echt te zien en creëer graag rijke speelsituaties. Samen met het team hoop ik kinderen door middel van een sterke interactie een liefdevolle en inspirerende start te geven.
Ik kijk er enorm naar uit jullie te mogen ontmoeten bij Kindcentrum Bernhard!    

Nieuws van de groeiwereld

Juf Suzanne was deze week op bezoek met zoontje Lev!
Lev is geboren op 16 december en het is fijn om te vertellen dat het allemaal goed gaat. Medio maart zal Suzanne weer aanwezig zijn op de groep.



Met de kinderen van de groeiwereld zijn we al weer twee weken bezig met het thema: Brrr….. Wat is het koud.

In deze weken hebben we gespeeld met ijs, ijsblokjes, bevroren washandjes, Grote stukken ijs….en worden onze handen er ook koud van. We maken een wintertafel met de kinderen en verzamelen met elkaar proppen papier, gescheurd papier en watten. Het is een plekje waar je leuke schatten kan verstoppen onder de sneeuw. Ook maken de kinderen een dikke warme wintertrui van papier en wollen draadjes. We verven sneeuw met een…vork! Wat een leuke vormen kun je daarmee maken.

We hebben een nieuw liedje geleerd:
Het is winter bibber, bibber
En ik bibber, bibber, bibber want buiten is het koud.
Doe je jas aan bibber, bibber
Doe je muts op bibber, bibber
Doe je sjaal om bibber, bibber
En je wanten aan.
Het is winter bibber, bibber
En ik bibber, bibber, bibber want buiten is het koud.

 
v



Nieuws van de bso

Ook bij de bso is het winter en koud! Toch blijft het buiten spelen erg fijn. Na schooltijd spelen we eerst buiten en ook later op de middag zijn de kinderen nog graag even buiten. De kinderen bedenken zelf een spel, spelen met materialen uit de berging of spelen een balspel. Het spel ‘10 tellen in de rimboe’ is momenteel favoriet.
Thema winter komt ook terug in de activiteiten. We maken dennenappels met zaden voor de vogels in de tuin en knutselen met verschillende materialen een winters landschap. De kinderen vriezen kleine dingetjes in en experimenteren  met drijven/ zinken, bevriezen en smelten.

 



Voorjaarsvakantie
Van 21 tot en met 25 februari is het voorjaarsvakantie en zijn de kinderen vrij van school. Deze week is de bso geopend voor vakantieopvang. Mocht u vakantieopvang willen aanvragen dan kan dit via ons ouderportaal.

Ontdekwereld
Nieuws van peuterstamgroep Indigo

Binnen het thema "Brrr... Het is koud!" zijn we volop met bijpassende materialen, elementen en fantasieën aan het experimenteren.
In de unit wacht een rijke ontdekwereld op ons waar je in alle hoeken vlagen van dit winterse thema kan terugvinden. Er staat een ontdekbak gevuld met zout wat tijdens het spel verandert in sneeuw. We schuiven gladde boterhamzakjes om onze voeten en schaatsen zo de Elfstedentocht, ondertussen maken onze vrienden een warme chocolademelk in het huis. Dit huis is bedekt met een laagje sneeuw, maar gelukkig brandt binnen de kachel en hangt de kapstok vol met warme kleding (sjaals, wanten, dikke jassen).
In het atelier is er volop de ruimte om met al onze zintuigen dit thema creatief te omarmen. Zo maken we sneeuw-sloffen, een slof om de voet gemaakt van bubbeltjesplastic en plakband. Het geknetter van de bubbeltjes klinkt grappig en we verven elkaars sneeuw-slof om sneeuwsporen te creëren op lange stroken papier. 
Een andere keer maken we ijs. Dit doen we door bakken te vullen met water en plastic dieren. Nu op expeditie door de school, opzoek naar een vriezer want daar kan het water bevriezen. Eenmaal bevroren dan is het tijd om de dieren te bevrijden uit het ijs, de ontdektafel is rijk gevuld met diverse materialen die hierbij kunnen helpen: strooizout, een föhn, handschoenen, een warme plantensproeier, washanden enz. De dieren uit het ijs waren misschien wel in winterslaap. Met bijpassende verhalen en praatplaten bespreken we in de kring welke dieren in winterslaap gaan, aanvullend is de ontdektafel voorzien van verschillende materialen (takken, blokken, bladeren, watten enz.) om zelf een slaapplek/holletje te maken voor een dier in winterslaap. Het proces staat centraal, waardoor iedere ontdekking een eigen beleving mag zijn.
Wat valt er veel te beleven in de winter… Wij genieten nog even met volle teugen van deze winterpret!

 



Vanuit stamgroep Turquoise
 
In de groepen Magenta en Turquoise werken we over het thema ‘Dag en nacht’.
Het talenteiland is helemaal verduisterd, zodat we daar verschillende activiteiten kunnen doen rondom licht, reflectie en schaduw. Ook in de groep ondernemen we allerlei activiteiten. Zo zijn we op pad gegaan om te kijken naar veilige verlichting rondom de school en de straat. Verder zochten we naar reflectoren om het verkeer veiliger te maken. De kinderen vonden van alles. Dit hebben ze verwerkt in een plattegrond. Daarnaast hebben we gekeken naar kunstwerken van beroemde schilders, zoals De Nachtwacht, De Aardappeleters en Het meisje met de parel. We spraken over het gebruik van donker en licht. Hierna mochten de kinderen zelf als kunstenaars aan de slag met duisternis en licht. We staan nog maar aan de start van ons thema, maar wat hebben we al veel geleerd en gedaan.


 
Ontwerpwereld
Vanuit stamgroep Aurum

We zijn in de Ontwerpwereld vorige week gestart met het nieuwe IPC thema: chocolade! Om geïnspireerd te raken over het onderwerp zijn we gaan kijken wat we eigenlijk al weten over chocolade. Herkennen we de geur? Kunnen we het verschil proeven tussen verschillende soorten chocolade? En hoe komt het eigenlijk dat we dat zo lekker vinden?
De komende tijd gaan we ons meer verdiepen rondom het thema en nieuwe dingen ontdekken over bijvoorbeeld de geschiedenis van chocolade en waar het vandaan komt.
Op dit moment zijn we druk bezig met de Cito-toetsen. Dat is hard werken, dus we wisselen het af met leuke quizzen, spellen met de klas en bewegend leren!

  


 
Vacature

Wij zijn op zoek naar collega’s!
Creëer impact bij Accrete als leerkracht of pedagogisch medewerker! Kijk voor alle vacatures op onze nieuwe vacaturesite! 

Https://www.werkenbijaccrete.nl 

Gezondheidsonderzoeken vanuit de Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland

De Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland is er voor jou! We begeleiden ouders waar nodig graag bij het opgroeien en opvoeden van hun kind. Je bent dan ook altijd welkom om je vraag aan ons te stellen. Heb je vragen over de gezondheid, ontwikkeling of opvoeding van je kind? Of spelen er zaken op school die je met ons wilt bespreken? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via 088 - 443 07 02 (bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17.00 uur) of via onze website www.ggdijsselland.nl/contactjeugdgezondheidszorg.
 
Gezondheidsonderzoeken
Normaal gesproken komen wij altijd op school om bij de kinderen van ongeveer 5 jaar de ogen- en orentest te doen en de lengte- en gewichtsmeting uit te voeren. Bij de kinderen van ongeveer 10 meten we de lengte en het gewicht. Door de coronacrisis hebben we dit het afgelopen schooljaar niet kunnen doen en helaas is dit ook de komende periode niet mogelijk.
 
De rest van het schooljaar 2021-2022 gaan we daarom op een andere manier werken:
 
Gezondheidsonderzoek 5 jaar
Is je kind ongeveer 5 jaar oud? Dan ontvang je van ons een uitnodiging. Je kan dan zelf via Mijn Kinddossier (www.mijnkinddossier.nl) een afspraak inplannen voor de ogen- en orentest en een lengte- en gewichtsmeting. Het onderzoek wordt gedaan door de doktersassistente op het consultatiebureau. Je ontvangt ook een vragenlijst. Deze kun je thuis invullen voor de afspraak. De doktersassistente kijkt dan samen met jou of er nog een afspraak wordt gepland bij de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.
 
Gezondheidsonderzoek 10,5 jaar
Is je kind ongeveer 10,5 jaar oud? Dan ontvang je van ons een digitale vragenlijst via Mijn Kinddossier. In deze vragenlijst stellen we algemene vragen over je kind en informeren we of jijzelf nog vragen hebt. Daarnaast vragen we of je zelf de lengte en het gewicht van je kind wil meten. De doktersassistente bekijkt de ingevulde vragenlijst en nodigt je eventueel uit voor een gesprek bij de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.
 
Heb je tussendoor een vraag? Neem dan contact met ons op of kijk op onze website voor informatie over opgroeien en opvoeden.
 
Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp