Copy
Extra nieuwsbrief versoepelingen
26/01/22

Bekijk deze e-mail in je browser
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Aangepast beleid rondom quarantaine

Aangepast beleid rondom quarantaine

Gisteravond is er een persconferentie geweest waarin, naast allerlei versoepelingen, het aangepaste quarantainebeleid werd medegedeeld. Zoals verwacht is dit een heel stuk versoepeld en daar zijn wij in de basis uiteraard erg blij mee. Dit betekent namelijk dat er veel minder kinderen onnodig thuis zitten en we dus zoveel als mogelijk gewoon onderwijs kunnen blijven geven.

Wat is er nu concreet veranderd:

  • De regel waarbij klassen met meer dan 3 besmettingen binnen 7 dagen in quarantaine moesten, is geheel komen te vervallen. Dat wil zeggen dat er in principe geen klassen in quarantaine gaan bij besmettingen. Er zijn echter een paar uitzonderingen waardoor het wel kan zijn dat klassen thuis komen te zitten:
    • Indien er een héél groot deel van de klas besmet is (in ieder geval ruim meer dan de helft). In dat geval kan er in overleg met de GGD wel een quarantaine advies volgen
    • De eigen leerkracht is positief (of afwezig) en kan niet lesgeven. We zoeken dan naar mogelijkheden om te vervangen. Mocht dit niet lukken blijft een klas thuis en krijgt (indien mogelijk) thuisonderwijs. Dit heeft overigens officieel geen quarantaine, omdat de kinderen gewoon overal naar toe mogen. De kinderen zijn dan thuis omdat wij het organisatorisch niet geregeld krijgen dat ze naar school kunnen.
  • De regel waarbij alle kinderen van het gezin waar een persoon corona heeft thuis moeten blijven vervalt. Dat wil zeggen dat wanneer er in het gezin een besmetting is, de andere gezinsleden niet in quarantaine hoeven en dus onder andere naar school mogen. Hier zitten wel voorwaarden aan:
    • De betreffende kinderen hebben geen corona gerelateerde klachten
    • Bij klachten blijf je wel thuis en laat je, je testen, of doe je een zelftest. Is deze test negatief, mag je naar school
    • Je test gedurende de quarantaine van het gezinslid, de andere gezinsleden regelmatig (liefst dagelijks) middels een zelftest (behalve wanneer diegene korter dan 8 weken corona heeft gehad, dan is een zelftest niet nodig)
    • Bij twijfel overleg je met school
  • Verder blijven de basismaatregelen gelden en dus:
    • wassen we regelmatig onze handen,
    • houden volwassenen onderling 1,5 meter afstand en dragen in de gangen een mondkapje,
    • ventileren we voldoende,
    • zijn er preventieve zelftesten voor de leerlingen van groep 6 t/m 8,
    • blijf je met klachten thuis en laat je, je testen, of doe je een zelftest. Is deze negatief, mag je naar school. Is deze positief, maak je een afspraak bij de GGD voor een bevestiging en ga je uiteraard in quarantaine,
    • komen er geen externen in de school, tenzij dit strikt noodzakelijk is.
Op deze manier hopen we weer zoveel mogelijk kinderen op school te kunnen ontvangen en weer onderwijs te geven zoals het bedoeld is.
Er is echter nog wel een aantal onzekere factoren, waar we allemaal rekening mee moeten houden. Zo is er het risico dat de besmettingen oplopen en dat deze ook leerkrachten (of hun gezin) treffen, waardoor we geconfronteerd kunnen worden met het feit dat er geen leerkracht voor de groep beschikbaar is en de klas naar huis moet. Daarnaast zien we dat in de klassen die nu in quarantaine zitten/ zaten, dat de besmettingen heel hard oplopen (gemiddeld is ruim de helft van de kinderen van die bewuste groepen besmet), waardoor er toch nog veel kinderen thuis (kunnen komen te) zitten. Het is goed ons hiervan bewust te zijn en rekening te houden met de eventuele gevolgen.

Tot slot willen wij aansluiten bij de oproep die gisteren door het kabinet is gedaan, waarin ze iedereen opriepen de verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de geldende (basis)maatregelen. Er wordt nu een extra risico genomen met al de versoepelingen, waardoor het naleven van de basismaatregelen meer dan ooit noodzakelijk is. Omdat dit in onze ogen bijdraagt aan het zo lang en zo goed mogelijk open houden van de scholen, doen wij ditzelfde beroep op u. Vanuit deze gezamenlijke verantwoordelijkheid proberen we het virus zo min mogelijk ruimte te geven om zo het beste voor onze kinderen doen. Namelijk, onderwijs geven, op school, in de klas.

Agenda

  • Donderdag 10 februari - Studiedag (alle kinderen zijn vrij)
Dalton Kindcentrum AvontuurRijk
Montfortlaan 20
5688 NM Oirschot
telefoon: 0499-55 03 56
e-mail: avontuurrijk@skobos.nl
website: www.avontuurrijk-skobos.nl
facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk
avontuurrijk-skobos.nl avontuurrijk-skobos.nl
© 2022 Dalton kindcentrum AvontuurRijk Oirschot, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp