Copy

Nyhetsbrev 18 januari 2022

Tryggare Sveriges logga
Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO (non governmental organization) som drivs utan bakomliggande vinstintresse. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att finna nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar. I vårt nyhetsbrev får du våra senaste nyheter, rapporter och information om kommande aktiviteter.

Nyheter

Vägen till ett tryggare samhälle – med brottsutsatta i fokus! Nationella Brottsofferveckan 2022

För att uppmärksamma brottsdrabbades situation och behov bjuder den oberoende tankesmedjan Stiftelsen Tryggare Sverige in till Nationella Brottsofferveckan 2022 den 14-18 februari. Under veckan arrangeras ett stort antal seminarier som är kostnadsfria och öppna för både professionella och allmänheten. Utgångspunkten är att alla brott ska utredas och att alla som drabbas av brott ska få hjälp, stöd och skydd. Men hur ska det gå till i praktiken och vad innebär det för regeringens myndigheter? Vilken förmåga har egentligen socialtjänsten, polisen m.fl. aktörer?. För mer information kontakta info@tryggaresverige.org.

Tryggare Sverige kartlägger brottsligheten mot dagligvaruhandeln i Norden  

På uppdrag av branschorganisationen Livsmedelshandlarna kommer Stiftelsen Tryggare Sverige under våren genomföra en jämförelsestudie av brottsligheten mot dagligvaruhandeln ur ett nordiskt perspektiv. Studiens syfte är att jämföra situationen i Sverige med situationen i Danmark, Norge och Finland för att ta reda på vilka huvudsakliga skillnader som finns vad gäller omfattningen av utsattheten samt rättsväsendets hantering av de problem som framför allt drabbar dagligvaruhandeln. För mer information kontakta jacob.amtvall@tryggaresverige.org.

Nytt partnerskap mellan Stiftelsen och Sundbybergs stad med fokus på platssamverkan 

Stiftelsen Tryggare Sverige ingår partnerskap (IOP) med Sundbybergs stad med fokus på platssamverkan. Partnerskapet innebär att stiftelsen och staden inleder ett samarbete om platssamverkan med fokus på innovativa lösningar inom det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Platssamverkan innebär i sin tur att staden tillsammans med fastighetsägare, polis, butiksägare, föreningar, boende och andra aktörer tar ett gemensamt ansvar för att utveckla trygghetsskapande insatser i ett lokalt avgränsat område, till exempel en stadsdel, ett torg eller ett bostadskvarter. Läs mer om partnerskapet här eller kontakta info@tryggaresverige.org för mer information.

Media

"Skolan en av de vanligaste platsen där barn utsätts för brott"  

“Det som händer i skolor mellan klockan 8.10 och 15.40 kallas mobbning och kränkningar. Under dygnets övriga timmar kallar vi det olaga hot, sexuellt ofredande och misshandel, säger Magnus Lindgren, generalsekreterare Stiftelsen Tryggare Sverige.” Läs artikeln från Dagens Samhälle här.

BoTryggt2030

Digitalisering av BoTryggt2030 handboken

Handboken för planering av säkra och trygga livsmiljöer kommer under våren 2022 lanseras digitalt tillsammans med ett interaktivt digitalt verktyg. Kontakta cornelis.uittenbogaard@tryggaresverige.org för mer information.

Kommande aktiviteter

Anmäl dig till vårens diplomutbildning med start i februari

Under våren kommer Stiftelsen Tryggare Sveriges diplomutbildning gå av stapeln den 23 februari med fokus på situationell brottsprevention och trygghetsskapande arbete i teori och praktik. Vid avklarad utbildning och kunskapstest erhålles ett diplom som intyg på genomgången utbildning. Anmälan och mer information om utbildningen hittar du här.

Aktuella projekt

Företagens trygghetsundersökning genomförs i Sigtuna kommun 

Stiftelsen Tryggare Sverige har fått i uppdrag av Sigtuna kommun att genomföra Företagens trygghetsundersökning (FTU) under våren 2022. Syftet är att kartlägga företagens erfarenheter av brottslighet och otrygghet samt vilka konsekvenser detta har för företagandet i kommunen. FTU har tidigare genomförts flera kommuner, bl.a. i Helsingborg, Lund, Järfälla, Kramfors m.fl. Läs mer om FTU här eller kontakta jacob.amtvall@tryggaresverige.org för mer information.

Program våren 2022

Filmkvällar


Stiftelsen Tryggare Sverige följer de råd och direktiv som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Under rådande omständigheter kommer vårens filmkvällar att ställas in tillsvidare.   

Utbildningar våren 2022


Diplomutbildning: Situationell brottsprevention i teori och praktik, 23 februari

Diplomutbildning: BoTryggt2030 - trygghetsskapande stadsplanering i teori och praktik, 30 mars

Diplomutbildning: Feministisk stadsplanering i teori och praktik, 27 april

Diplomutbildning: Platssamverkan i teori och praktik, 25 maj

Diplomutbildning: Placemaking i teori och praktik, 15 juni

Observera att samtliga utbildningar är digitala. 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Stiftelsen Tryggare Sverige
Stiftelsen Tryggare Sverige
Carl Gustaf Lindstedts gata 3, 112 69 Stockholm






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stiftelsen Tryggare Sverige · Carl Gustaf Lindstedts gata 3 · Stockholm 112 69 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp