Copy
Nyhedsbrev for Kæledyrsejere #54
Februar 2022.
Se nyhedsbrevet i browser.
Katte og hundeklø
 
Sæsonskifte – ubudne gæster

Foråret begynder så småt at nærme sig, og selvom både vi og dyrene ser frem til lysere og varmere tider, kan der stadig være ting man skal være opmærksom på, når sæsonen skifter.
Pollen
Udfordrende tid for pollenallergikere
På Hudklinik for hund og kat arbejder vi tit med allergi. Dyr kan både være allergiske overfor foder og for ting i miljøet. Ligesom mennesker kan dyr være allergiske overfor pollen, og foråret kan derfor være en prøvende tid for disse allergikere. Pollenallergi kan vise sig på forskellige måder, hyppigst vil din hund begynde at klø sig. Kløe hos hund kan vise sig på forskellige måder. De fleste kan genkende, hvis hunden klør sig med bagbenet, men hvis din hund slikker på poterne eller gnider hovedet hen ad jorden kan dette også være tegn på kløe og muligvis underliggende allergi. Det kan også vise sig ved rødmen og irritation i huden særligt i armhulerne, lysken, på poterne, i ørene og evt. i ansigtet.
Priktest
Dyr kan ligesom mennesker blive priktestet for at afsløre, hvad de er allergiske overfor. På baggrund af testen kan man fremstille en såkaldt hyposensibiliseringsvæske, som kan gives i injektionsform eller som mundspray.
Hvis din hund allerede er kendt pollenallergiker, er det en god ide at holde øje med den her i forårsmånederne. Hvis din hund begynder at klø sig vil det oftest være nødvendigt med støttende, kløestillende medicin. Det er vigtigt at reagere på kløen, da det ikke alene er generende for dyret, men også kan føre til følgetilstanden som betændelse i huden. 
Skovflåten – en blodsugende mide
En anden ubuden gæst, der også nyder det varmere vejr, er skovflåten. Skovflåten er en blodsugende mide, som bider sig fast i såvel os som vores kæledyr. Flåterne har haft gode forhold de seneste år, fordi vintrene ikke har været kolde nok til at slå dem ihjel. I stedet overvintrer de, og dette giver anledning til en lang flåt-sæson. Flåter kan overføre sygdomme som borrelia, men også mindre kendte sygdomme som anaplasmose, babesia og TBE. Det er derfor vigtigt at fjerne flåter, så snart man opdager dem for at mindske smitten. Dette kan gøres med en pincet eller en flåttang, hvor man sørger for at hele flåtens hoved kommer med. Det er vigtigt man aldrig kommer smør, olie eller andre midler på flåten, da det øger risiko for smitteoverførsel. Allerbedst er det at bruge forebyggende behandling mod flåter for at undgå ubudne gæster på dine firbenede venner.
Vi holder af dyr. Billeder fra egne arkiver, bl.a. Anne's kat og hund.
Klinikken i udvikling
Vi glæder os meget til at byde velkommen til jeres dyr i den kommende sæson. Klinikken er i fortsat udvikling, og det betyder også, at vi kan byde velkommen til endnu en dyrlæge. I slutningen af februar starter Julie Eilersen, som glæder sig til at møde jeres dyr. Julie har det sidste halve år været ansat som studentermedhjælp og kender huset. 

Venlig hilsen,

Dyrlæge Julie Eilersen, Anne Nielsen og Lene Boysen
 
info@dyrlaegeboysen.dk info@dyrlaegeboysen.dk
www.dyrlaegeboysen.dk www.dyrlaegeboysen.dk
Copyright © 2022 Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat, alle rettigheder forbeholdt.


Frameld Nyhedsbrev for Kæledyrsejere    Opdater dine indstillinger 

Email Marketing Powered by Mailchimp