Copy

Nyhetsbrev 15 februari 2022

Tryggare Sveriges logga
Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO (non governmental organization) som drivs utan bakomliggande vinstintresse. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att finna nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar. I vårt nyhetsbrev får du våra senaste nyheter, rapporter och information om kommande aktiviteter.

Nyheter

Nationella Brottsofferveckan 2022 fortsätter

För att uppmärksamma brottsdrabbades situation och behov bjuder den oberoende tankesmedjan Stiftelsen Tryggare Sverige in till Nationella Brottsofferveckan 2022 den 14-18 februari. Under veckan arrangeras ett stort antal seminarier som är kostnadsfria och öppna för både professionella och allmänheten. Utgångspunkten är att alla brott ska utredas och att alla som drabbas av brott ska få hjälp, stöd och skydd. Men hur ska det gå till i praktiken och vad innebär det för regeringens myndigheter? Vilken förmåga har egentligen socialtjänsten, polisen m.fl. aktörer?
Se inbjudan här. Eller anmäl dig direkt till våra seminarier under brottsofferveckan här!

Trygg Fastighet - nytt digitalt verktyg med brottsförebyggande åtgärder för fastighetsägare

För att hjälpa fastighetsägare att ta krafttag mot kriminaliteten och ta ansvar för och visa omtanke om de som bor, vistas och verkar i området presenterar Stiftelsen Tryggare Sverige idag en verktygslåda med konkreta brottsförebyggande- och trygghetsskapande åtgärder mot de vanligaste trygghetsproblemen. Se verktygslådan Trygg Fastighet här. För mer information kontakta arber.jasharaj@tryggaresverige.org.

Stiftelsen utför trygghetscertifieringar i Göteborg  

Stiftelsen Tryggare Sverige har i uppdrag att certifiera i Göteborg. Syftet med certifieringen är att påvisa att fastighetsägaren har tagit ett ansvar genom att skapa förutsättningar för en säker och trygg plats. Utgångspunkterna ligger i principerna i BoTryggt2030 som utgör den senaste och mest aktuella de facto standarden för planering av säkra och trygga livsmiljöer och kunskapen om situationell brottsprevention genom arkitektonisk design, CPTED (Crime Prevention Through Environmental Design). Kontakta cornelis.uittenbogaard@tryggaresverige.org för mer information.

Media

"Varannan företagare utsattes för brott i fjol"  

“En majoritet av svenska företagare uppger att de drabbades av kriminalitet under förra året, enligt en ny rapport skriven av Stiftelsen Tryggare Sverige. Mer än hälften (54 procent) av de drygt 7000 företag som deltog i undersökningen uppger att de utsatts för brott under förra året. Samtidigt är mörkertalet i brottsstatistiken stort. 52 procent av företagen uppger att de inte polisanmält något av de brott man utsatts för eftersom man inte tror att det hjälper.” Läs debattartikeln från DN Debatt här.

BoTryggt2030

BoTryggt2030 - vidareutveckling av standarden för glesbygdskommuner

Större delar av Sveriges län, kommuner, tätorter, byar och lands- och glesbygd är platser som blir svåra att aktivera med hjälp av stadsplanering, då befolkningen ofta bor med större avstånd mellan varandra. Tillsammans med länsstyrelserna och kommuner i norra Sverige (Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland) utvecklar Stiftelsen Tryggare Sverige nu en utökad BoTryggt modell specifikt anpassad till hur man ska utveckla och aktivera platser i de mindre kommuner med fokus på situationell brottsprevention. Kontakta cornelis.uittenbogaard@tryggaresverige.org för mer information.

Kommande aktiviteter

Anmäl dig till vårens diplomutbildning 2022 med start 23 februari

Under våren kommer Stiftelsen Tryggare Sveriges diplomutbildning gå av stapeln den 23 februari med fokus på situationell brottsprevention och trygghetsskapande arbete i teori och praktik. Vid avklarad utbildning och kunskapstest erhålles ett diplom som intyg på genomgången utbildning. Anmälan och mer information om utbildningen hittar du här.

Aktuellt

Stiftelsen utför Trygg Station på gröna linjen  

Stiftelsen Tryggare Sverige har fått i uppdrag av SL att genomföra trygghetsbesiktningar i Stockholm på tunnelbanans gröna linje. Tidigare under hösten 2021 utfördes även trygghetsanalyser på samtliga stationer längs röda linjen. Syftet med besiktningarna är att kartlägga problembilden och ta fram åtgärdsförslag för att öka säkerheten och tryggheten på stationerna. För mer information kontakta mikaela.westholm@tryggaresverige.org.

Fortsatt samarbete med Helsingborgs stad med fokus på platssamverkan

Stiftelsen har tillsammans med Helsingborgsstad och flertalet lokala aktörer förnyat platssamverkansarbetet för ett tredje år i området Fredriksdal. Syftet är att motverka problembilden och ta fram förslag på åtgärder för att minska brottsligheten och öka tryggheten i området. För mer information kontakta peter.strandell@tryggaresverige.org.

Program våren 2022

Filmkvällar


Stiftelsen Tryggare Sverige följer de råd och direktiv som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Under rådande omständigheter kommer vårens filmkvällar att ställas in tillsvidare.   

Utbildningar våren 2022


Diplomutbildning: Situationell brottsprevention i teori och praktik, 23 februari

Diplomutbildning: BoTryggt2030 - trygghetsskapande stadsplanering i teori och praktik, 30 mars

Diplomutbildning: Feministisk stadsplanering i teori och praktik, 27 april

Diplomutbildning: Platssamverkan i teori och praktik, 25 maj

Diplomutbildning: Placemaking i teori och praktik, 15 juni

Observera att samtliga utbildningar är digitala. 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Stiftelsen Tryggare Sverige
Stiftelsen Tryggare Sverige
Carl Gustaf Lindstedts gata 3, 112 69 Stockholm






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stiftelsen Tryggare Sverige · Carl Gustaf Lindstedts gata 3 · Stockholm 112 69 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp