Copy

Goed in gesprek over verkeerde informatie

Wil jij in de les meer aandacht besteden aan desinformatie? In deze nieuwsbrief krijg je handige lestips en lees je alles over hoe je mee kunt doen aan de Goed in Gesprek Challenge. Netwerk Mediawijsheid helpt je op weg om studenten binnen jouw opleiding beter om te laten gaan met desinformatie in hun toekomstige beroepspraktijk. 

Doe mee aan de Challenge!


Hoe ga je in de beroepspraktijk om met iemand die in desinformatie gelooft? Dat is knap lastig! Met de Goed in Gesprek Challenge worden jongeren uitgedaagd om hun beste gesprekstip te delen. Doe mee met je klas en maak kans op leuke prijzen! Hier vind je meer informatie. 
Marieke Kuypers, het gezicht van de Goed in Gesprek Challenge, roept jongeren op hun beste gesprekstips te delen. 

Je maakt kans op een interessante gastles door Marieke Kuypers, een kilo chocolade of kaartjes voor het Goed in Gesprek Event! Zo doe je mee. Het Event vindt plaats op 14 juni in Youseum in Amsterdam.

Desinformatie rond de oorlog in Oekraïne

 

De oorlog in Oekraïne brengt veel des- en misinformatie met zich mee. Ook komen studenten via sociale media in aanraking met schokkende beelden uit de frontlinie. Wil je weten hoe je mediawijs om kan gaan met de berichten over de oorlog in Oekraïne? Lees dan dit artikel.

Docententraining 


Met de docententraining Dialoog in tijden van desinformatie (van Beeld en Geluid, DROG en Diversion) krijg je inzicht in de werking van (nieuws)media en desinformatie, en de gevolgen daarvan voor de maatschappij én het klaslokaal. Bekijk hier de training en andere tips om met desinformatie aan de slag te gaan.

PowerPoint voor in de les

 

Geef je les in het mbo opleiding zorg & welzijn? Gebruik de PowerPoint die Netwerk Mediawijsheid ontwikkeld heeft. De PowerPoint helpt je om het gesprek te starten en aan de slag te gaan met de casussen. Download de PowerPoint en de bijpassende lesbrief.

Kijktip: Vier vrienden op een platte aarde
Hoe komt iemand ertoe om in complottheorieën te geloven? In deze aflevering volg je vier vrienden die op roadtrip gaan in Calais om met een laser te bewijzen dat de aarde plat is. Dieper ingaan op dit onderwerp? Gebruik de casus Complottheorie: De aarde is plat

Goed in gesprek over verkeerde informatie


Met de campagne 'Goed in gesprek over verkeerde informatie' vergroot Netwerk Mediawijsheid i.s.m. Kennisnet, Beeld en Geluid en Practoraat Mediawijsheid de weerbaarheid tegen desinformatie. De campagne is er voor docenten in de richtingen onderwijs, zorg en welzijn en de media. Én hun studenten.

Handige links

 
Stuur deze nieuwsbrief ook door naar je collega’s! 
Heb je deze mail doorgestuurd gekregen? Meld je hier aan zodat je ook de volgende editie vol met tips ontvangt. Eerdere nieuwsbrieven zijn hier terug te vinden.

 
Deel Deel
Deel Deel
E-mail E-mail

Over Netwerk Mediawijsheid
Netwerk Mediawijsheid is een netwerk van meer dan 1000 organisaties die betrokken zijn bij mediawijsheid. Onze gezamenlijke missie: iedereen mediawijs. Het programmateam van Netwerk Mediawijsheid vervult daarbij de rol van verbinder, wegwijzer en gangmaker.

Deze emails niet meer ontvangen?
Update je voorkeur of schrijf je uit.






This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Netwerk Mediawijsheid · Postbus 1060 · HILVERSUM, Noord-Holland 1200 BB · Netherlands