Copy
Butlletí de L'Associació de Drets Sexuals i Reproductius | Febrer 2022

Jo menstruo. Informe sobre equitat menstrual en població adolescent i jove

 

Presentem Jo menstruo. Informe sobre equitat menstrual en població adolescent i jove de Barcelona. Al maig de 2021 vam iniciar el projecte “Jo menstruo”, amb els objectius de contribuir a erradicar la feminització de la pobresa, garantir l’accés a la informació, recollir dades i generar coneixement especialitzat que permeti elaborar polítiques transformadores.

  • Un 66% de les enquestades de fins a 20 anys ha utilitzat compreses d’un sol ús, un 22% ha fet servir la copa menstrual i només el 4% ha utilitzat calcetes menstruals. L’ús de la copa menstrual augmenta fins al 46% en les majors de 20 anys.
  • El producte reutilitzable més conegut és la copa menstural. Si fossin gratuïtes, 2 de cada 3 enquestades l’utilitzaria com a mètode habitual. El 33% coneix les compreses reutilitzables, però només l’utilitzen el 7% de les enquestades.
  • Un 42% de les enquestades gasta entre 60 i 120€ a l’any en productes menstruals i 1 de cada 4 més de 120€.La pràctica totalitat, un 95%, considera que els productes d’higiene menstrual haurien de ser gratuïts i d’accés universal.
  • Es coneixen, s’utilitzen i es pot accedir fàcilment als productes menstruals comercials d’un sol ús, però existeix un gran desconeixement i manca d’informació respecte la diversitat i característiques dels productes reutilitzables.

Comunicat "No és cert que a Lleida es facin avortaments quirúrgics"

 

Una vintena d'entitats i col·lectius feministes denuniem que, malgrat l'anunci del Govern del passat 4 d'octubre, i de l'acord amb la Clínica NovAliança, a la província de Lleida no es pot escollir el mètode amb el que es desitja interrompre l'embaràs.

La realitat a la província de Lleida és que s'ha allargat la possibilitat d'avortar a través del mètode farmacològic de la setmana 9 a la 14, en cap cas es garanteix el fet d'avortar a través del mètode quirúrgic o instrumental. Creiem que la substitució que s'està duent a terme de l'avortament quirúrgic pel farmacològic només respon a un abaratiment de costos i al fet que no hi ha prou professionals formats per dur a terme l'avortament quirúrgic.

Les entitats exigim: transparència per part del departament de Salut, equitat territorial d'accés a l'avortament quirúrgic, campanyes informatives que desestigmatitzin, que l'església catòlica surti dels consells d'administració dels hospitals públics.

Què diuen els mitjans?

Facebook
Twitter
Link
Website
Rebeu aquesta informació degut a la vostra sol·licitud d’informació o vinculació amb l'ASSOCIACIÓ PELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS. Les vostres dades personals incloses en aquest correu electrònic són tractades de manera confidencial amb la finalitat de gestionar la vostra relació amb l'APFCIB, que compleix amb totes les garanties legals per a la protecció de dades.

Canvia les teves preferències o dona't de baixa.


© Associació pels Drets Sexuals i Reproductius






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
APFCiB · Carrer de Pere Vergés, 1, Barcelona, España · Barcelona, CT 08020 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp