Copy

 

LEDER

Storm

KALENDER


10. marts 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Midt og Nordjylland:
Holstebro Kommune


10. marts 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Ishøj Kommune


15. marts 2022
Sedgwick Arbejdsskadeseminar (Sjælland/Ballerup)

16. marts 2022
Sedgwick Arbejdsskadeseminar (Fyn/Odense)

17. marts 2022
Sedgwick Arbejdsskadeseminar (Jylland/Aarhus)

28. april 2022
Ordinær genralforsamling i Danske Risikorådgivere

28. - 29. april 2022
Danske Risikorådgiveres konference og sikringsmesse, Hotel Nyborg Strand

2. juni 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Lolland Kommune


9. juni 2022
North Netværksdag (Middelfart)

15. september 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Odsherred Kommune


24. november 2022
ERFA-møde for kommunerne i region Sjælland og Hovedstaden:
Høje-Tåstrup Kommune

Kære kolleger.

De sidste dage i januar blev Danmark ramt af stormen "Malik", der rullede ind over landet og medførte store trafikale udfordringer og forhøjet vandstand.

Væltede træer og afrevne grene lukkede veje og medførte trafikale vanskeligheder. Togdrift måtte indstilles, broer blev lukket, færge- og flyafgange blev aflyst og der var strømafbrydelser flere steder i landet.

"Malik" var en såkaldt klasse 2-storm med middelvindhastigheder fra 24,5 til 26,5 meter i sekundet. Højeste vindstød blev målt til 40 meter i sekundet i Hanstholm.

Vurderingen fra de kommunale beredskaber og forsikringsselskaberne er dog, at stormen ikke var helt så voldsom og ødelæggende som de seneste storme.

Metrologerne havde varslet i god tid forinden, så både private og beredskaberne havde mulighed for at forberede sig. Til at imødegå den forhøjede vandstand blev der i særlige risikoområder udlagt "water-tubes", for at holde vandet ude.

I Frederiksund kommune evakuerede man 20 sårbare og ældre med bopæl i områder, hvor der var risiko for oversvømmelse. Det var god risikostyring!

Stormrådet har efterfølgende udpeget områder i landet, der blev ramt af stormflod, og som derfor er omfattet af den nationale "pool-ordning".

Stormrådet har afgjort, at der efter stormen ”Malik” var stormflod mellem Juelsminde Havn og Kolding Havn, mellem Bogense Havn og Assens Havn, mellem Kerteminde Havn og Fåborg Havn, mellem Hornbæk og Havnebyen på Sjællands Odde inklusive Roskilde Fjord og Isefjord.

Stormrådets afgørelse betyder, at skaderamte i de udpegede områder har mulighed for at søge om erstatning for skader på bygninger eller løsøre, der er opstået som følge af de oversvømmelser, som stormfloden har medført.

Midt i februar måned blev vi atter ramt af storm. Stormen ”Nora” rullede ind over den sydlige del af landet og Bornholm den 19. og 20. februar med en middelvind på 28,1 meter i sekundet målt ved Rømø.

Dermed blev ”Nora” den kraftigste storm siden ”Urd” i december 2016, men ”Nora” var mere kortvarig og har ikke anrettet så mange skader som ”Malik” og medførte ej heller stormflod.

Alt i alt er vi dog sluppet nådigt over de 2 storme.

Med virkning fra 1. februar 2022 blev alle corona-restriktioner ophævet - så nu skulle denne verdensomspændende pandemi gerne være overstået.

Sygdommen har haft voldsomme konsekvenser for verdenssamfundet og for os i Danmark - både menneskelige og økonomiske - så lad os håbe, at covid-19 fremover kan nedgraderes til en almindelig influenzasygdom, som ældre og sårbare fremover "blot skal vaccineres mod".


Med venlig hilsen


Peter Oriat
Formand
 

RISIKOSTYRINGSNYT

SIKKERHEDSKULTUR
ER DET NYE SORT 

Hvor befinder din kommune/region sig på forebyggelsestrappen? Accepterer man arbejdsskader og ulykker som hændeligt uheld? Eller på øverste trin: undrer man sig over, at det går godt – så godt at det kræver et nærmere eftersyn?

Læs mere

MARKEDSNYT

UDLICITERING AF ARBEJDSSKADE- OG FORSIKRINGSSAGER?

Vurdering af fordele og ulemper ved udlicitering af arbejdsskade- og forsikringssager eller at beholde sådanne sager "inn-house" og ansætte kompetente medarbejdere på området.

MARKEDSNYT

3 RÅD TIL BRANDSIKRING - SÅDAN FOREBYGGER I BRANDULYKKER

Hvorfor skal I tænke på brandsikring? En brand kan være katastrofal for institutioner, undervisningslokaler, foreningshuse, idrætshaller osv. Når branden først er brudt ud, så risikerer I ikke blot beskadigelse af værdier, men potentielle personskader eller større skader på bygningen.

RISIKOSTYRINGSNYT

KOMMUNERS ANSVAR FOR UMENNESKELIG ELLER VANÆRENDE BEHANDLING EFTER EMRK ART. 3

I de seneste år er antallet af retssager, hvor der rejses krav om kompensation
(erstatning og godtgørelse) efter EMRK art. 3, steget betydeligt.
Art. 3 beskytter borgere mod tortur og umenneskelig eller vanærende...

FORENINGSNYT

DANSKE RISIKORÅDGIVERES
ÅRSKONFERENCE OG SIKRINGSMESSE

Danske Risikorådgivere inviterer den 28. og 29. april til Risikostyringskonference på Hotel Nyborg Strand, hvor vi igen stiller skarpt på aktuelle risici og udfordringer.

FORENINGSNYT

SIKRINGSMESSE 2022

Standene til Sikringsmessen 2022 er næsten udsolgt. Vi glæder os til at møde alle udstillere den 28. april på Hotel Nyborg Strand til gode snakke og erfaringsudveksling.

Åben linket og se oversigten over de udstillere, der allerede har sikret sig en stand på dette års sikringsmesse.

DANSKE RISIKORÅDGIVERE

- DET ER OS, DER STILLER SPØRGSMÅLENE


Danske Risikorådgivere er en forening af professionelle rådgivere inden for forsikring, sikring og arbejdsmiljø ansat i offentlige og private virksomheder.

Danske Risikorådgiveres medlemmer arbejder hver dag med at identificere og vurdere risici, sikre mennesker og værdier og forebygge skader og ulykker. Foreningens medlemmer bidrager i gennem deres arbejde til proaktivt at sikre det danske velfærdssamfund.

Danske Risikorådgiveres formål er at udbrede kendskabet til og være forum for risikostyring i Danmark. Foreningen skal være på forkant med udviklingen og medvirke til at dygtiggøre foreningens medlemmer gennem videns- og erfaringsudveksling, efteruddannelse og udvikling af viden og værktøjer.
 


 

VI TAKKER FOR STØTTEN FRA FØLGENDE VIRKSOMHEDER:

HOVEDSAMARBEJDSPARTNERE

SAMARBEJDSPARTNERE

  DANSKERISIKORÅDGIVERE  •  info@danskerisikoraadgivere.dk   Telefon 93 99 84 00  •  www.danskerisikoraadgivere.dk  
Copyright © 2022 Danske Risikorådgivere

Vil du ændre hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Danske Risikorådgivere · Præstehaven 37 · Frederikshavn 9900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp